Jump to content

ginkoforte

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ovako me zanima! Postoji li u RH u KZ-u neki članak, pomoču kojega bih mogao podiči tužbu protiv X osobe, radi objavljivanja neistine i pritom punog imena i prezimena osobe?
  2. Pravomočna 2011. Znači stari zakon. Lijepo je to država podijelila ljude na osuđene 'prije i poslije Europe tj do 2013 i poslje 2103!!! To je pravna država!!! Stvarno funkcionira!!! Ažurirano Pravomočna 2011. Znači stari zakon. Lijepo je to država podijelila ljude na osuđene 'prije i poslije Europe tj do 2013 i poslje 2103!!! To je pravna država!!! Stvarno funkcionira!!! Ažurirano Pravomočna 2011. Znači stari zakon. Lijepo je to država podijelila ljude na osuđene 'prije i poslije Europe tj do 2013 i poslje 2103!!! To je pravna država!!! Stvarno funkcionira!!!
  3. Zanima me, hoče li od iduče godine tj.2014 svi pisati Molbu za uvjetni otpust sucu izvršenja kako stoji u novom zakonu koji je stupio na snagu 2013, ili če biti raspodjela na novoosuđene koji če pisati sucu izvršenja, i staroosuđene koji če iči pred uvjetnu komisiju?
  4. NEĆE biti amnestije, na ovakav blag zakon jos i oprastat!!! Treba jos svakom poslat po godinu dana za bolje vladanje!!! U slučaju da i dodje do amnestije vjerojatno neće biti obuhvaćena sva kaznena djela.
  5. pa da imam izdrzano skoro 2 godine sto znaci postoji sansa da se iscupam van i ove godine.!!!
  6. da ali me zanima dali po tom novom zakonu o uvjetnim otpustima mozes dobiti npr ak je kazna 4 godine dali mozes dobiti 1 god i 10 mjeseci uvjetnog otpusta? e taj dio me zanima koliko ce moc dat po tom zakonu koji je u proceduri? hocu li ja izac van na pol kazne ili tek pisat pa dobiti isto ko i po starom zakonu?
  7. Jeste mogucnost, ali mislim da je po novom zakonu mogucnost povoljnija za mene na pola kazne jer bih to mogao i dobiti zar ne? i da radi se o kazni cca 4god... poanta je hoce li netko sada dobiti pola kazne uvjeta ili ce opet biti da ce pustati u zadnjoj trecini. ja govorim o praksi koja se primjenjuje vec dugo od strane komisija da dobijes 3mj po godini rijetko tko više..a po novom zakonu to bi ih trebalo obvezat da daju vise...
  8. to shvacam ali po starom zakonu su ljudi izlazili tek u zadnjoj trecini na uvjetnu slobodu a to nakon 1/3 samo u iznimnim uvjetima (bolest i sl...). a ako sad postoji određeniji zakon po kojem se moze otpustiti osobu nakon pola izdržane kazne, logički bi bilo da dobijem više uvjeta nego što je dosad bila praksa...naravno uz određene obveze ili se taj dio pola kazne u novom zakonu odnosi isto na izvanredne okolnosti (bolest)i sl..?
  9. gle osudjen sam po zakonu iz 2007, kz djelo prometne nesrece sa smrtnom posljedicom čl 273 st 1 i 2. nači primijenjen je Kz-zakon koji je izmijenjen 2007, eh ja sam sad na izdrzavanju kazne, a zanima me hoce li primijeniti ovaj novi zakon o uvjetnim otpustima na mene i sl ljude ili će biti po starom kao i do sada...?
  10. novi zakon o uvjetnim otpustima sto je donesen u 4 mj.2013 se odnosi na kazne donesene po KZ/11, ja sam sudjen 2007 po zakonu koji je donesen tada, stari zakon u uvjetnim otpustima se primjenjuje na kz/97. zanima me dali ja spadam u kz/97 ili u kz/11?
  11. Steta, pomislio sam da cu izac s robije ove godine. Znam svasta se prica- cinilo se kao moguca solucija. Reko da provjerim. Ipak Hvala
  12. Zanima me hoce li u RH biti primjenjena amnestija povodom ulaska u EU? Te ako hoce kada ce se to desiti ima li tko kakvih informacija?
  13. Zanima me kakve ce imati koristi osobe koje su osudjene npr. za prometnu sa smrtnom posljedicom i dobili su kaznu recimo 4 godine-zatvora... Kakav utjecaj ce imati probacija na njihovu kaznu npr, koliko moraju izdrzati kazne da bi se mogli ukljuciti u probacijski sustav?
  14. Hvala vam na odgovoru! znam da se moze vanredno ali me zanima dali bi mi dopustili redovno znaci da idem i na predavanja sto bi znacilo od ponedjeljka do petka!
  15. Ovako trebam poceti sluziti zatvorsku kaznu 20.07 zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom radi se o kazni vecoj od 3 godine, nisam recidivist, nema drugih postupaka protiv mene, to bi bile činjenice. Sad me zanima kako bih mogao nastaviti studirati tokom sluzenja iste kazne jer sam zavrsio prvi stupanj neki dan. Znaci nastavio bih u Osijeku diplomski studij pa me zanima dali bi mi uprava zatvora u Zg dopustila da sluzim u Osijeku i dopustila da nastavim redovno studirati? Unaprijed zahvaljujem na pomoci ako netko zna kako je to u praksi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija