Jump to content

vlatkica123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vlatkica123 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Za prvi dio je odobrenje za gradnju a drugi dio je nadograđen. Sviđa nam se mjesto pa smo zato zapeli baš za tu . Mislite li da je moguće riješiti te papire i upisati i legalizirati tu kuću?
  2. Poštovani, molim Vas za pomoć i savjet. Kupili bismo nekretninu koja ima odobrenje za izgradnju od 28.08.1968 godine a koja od nacrta odstupa 4 m u dužinu. Na izvatku iz zemljišne knjige stoji da je na toj čestici oranica a ne kuća. Na posjedovnom listu iz katastra na toj čestici kuća je navedena i ucrtana na karti. Ne znamo zašto se razlikuje jedan dokument od drugog. Možemo li kao kupci išta učiniti i na koji način postupiti jer bismo voljeli da nam papiri budu uredni. Da li se uopće upuštati u kupovinu takve ,,nekretnine,,? Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Razvela sam se od bivšeg supruga 2006 godine. U braku smo imali dvoje djece koji su ostali živjeti samnom. Sad imaju 11 i 10 godina. Presudom je odlučeno tada da on plaća 25% po djetetu, znači 50% od plaće za oboje. U to vrijeme on je imao malenu plaću, tako da je alimentacija bila 1350 kn. U drugom je braku je kasnije dobio dvoje djece. Njegova plaća je sada oko 5000 kn. I njegova supruga je u radnom odnosu. Dok traje škola, znači od 9 do 6 mjeseca dogovorom mi daje 300 kn zbog dječjih aktivnosti na koje idu. Ja sam u radnom odnosu. Plaća mi je 2400 kuna. Mene sada zanima ako mi netko može odgovoriti da li je to realan iznos koji on nama plaća, imamo li mi pravo na višu alimentaciju ili on ima pravo na smanjenje alimentacije?
  4. Odlučila sam bivšeg supruga prijaviti za neplačanje alimentacije. Do sada je davao ,,na ruke,, 5 godina. Alimentaciju nismo dobili od 9 mjeseca. On je još na porodiljnom za dijete iz drugog braka.Nisam sigurna šta ću s time dobiti jer neznam hoće li se poslije porodiljnog vratiti na svoj stari posao(firma loše stoji).Dosta mi je više ispitivati jesi li dobio kakve novce jer no zarađuje i u fušu. Šta trebam poduzeti i kamo se obratiti? Koliko traje postupak? Molim Vas pomozite! Hvala!
  5. Razvedena sam i majka dvoje djece. Bivši suprug mi je do prije 3 mjeseca uredno plaćao alimentaciju. Novce mi je davao na ruke jer zarađuje i u ,,fušu,, pa mi je davao dok je skupio ali je bilo redovno. Sada je on na porodiljnom dopustu sljedećih 6 mjeseci jer iz drugog braka ima dijete, te sada dobiva naknadu. Šta za ovo vrijeme? Imaju li moja djeca sada kakva prava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija