Jump to content

mmiklauz

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mmiklauz objavio

  1. Pozdrav, dali postoji mogućnost za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa uz redovan rad na drugome radnom mjestu?
  2. Pozdrav, imam dug u iznosu od 2.362,56 kn od 23.10.2005. godine. Kako račun tada nije bio plaćen (trošak napravljen putem dailera), s kamatama se popeo na nekih 7000 kn. Fina mi je blokirala račun s kojega je do sada skinuto 4000 kn, što znači da je preostalo još nekih 3000 kn duga. Međutim, neki dan mi je stiglo rješenje o ovrsi na kojemu HT zabilježuje ovrhu na moja poljoprivredna zemljišta. Što mi je sada činiti? Dali u ovome slučaju postoji mogućnost zastare?
  3. Moguće da nije bio napisan kako treba, jer sam laički u prigovoru napisao da daj račun nisam napravio ja, već Dialer. Dali možda znaš šta bi mi bilo najbolje napisati u žalbi jer stvarno nisam u mogućnosti platiti račun, a kažeš da ako ne platim da će mi dug samo rasti?
  4. Prigovor je pisan 2005. ali je odbijen. Sada stoji kako u roku od 8 dana mogu podnijeti žalbu, samo neznam što bi mogao navesti u žalbi, odnosno dali ima bilo kakve osnove za žalbu?
  5. Dobio sam prijedlog za ovrhu zbog duga HT-u iz 2005 godine u iznosu od 2362,56 kn. Dug nije plaćen iz razloga što nismo imali dovoljno novčanih sredstava te zbog toga što je taj trošak napravio Dialer, koji je zvao Kukove otoke i tako nama stvorio veliki račun. Tada kada smo zvali HT i objasnili im da su za trošak krivi Dialeri (što je tada bio dosta česti slučaj) odgovorili su nam kako oni znaju da mi nismo zvali te brojeve ali da ćemo svejedno morati platiti dug. Kako smo sada svi u obitelji nezaposleni, računi su nam blokirani, i dalje nemožemo platiti dug pa mi molio nekoga za stručnu pomoć i savjet što se može učiniti u vezi toga. Slike rješenja su u prilogu. Hvala!
  6. Pozdrav, kao student ostvario sam pravno dobivanja stipendije od općine u kojoj imam prebivalište. U pravilniku općine stoji kako se stipendija isplaćuje do 20. u mjesecu, no još nije bila NITI JEDNA isplata za ovu akademsku godinu (od 1.9.2012). Kada ih ze nazove i pita kada studentima misle isplatiti stipendije, kažu jednostavno da općina nema novaca. Zanima dali je općina s ovime krši zakon? I dali netko ima ideju što bi se moglo poduzeti vezano za navedeni problem? Hvala
  7. Dobar dan! Redovni sam student informatike na trećoj godini, dobio sam na natječaju stipendiju 600kn mjesecno od općine za koju sam morao potpisati kod javnog bilježnika da ukoliko odustanem od fakulteta moram vratiti sav iznos koji sam dobio. Međutim do sada mi nije isplaćena niti jedna stipednija(od 10 mjeseca prošlo god.) a kada ih zovem kažu da općina jednostavno nema novaca. Zanima me dali postoji koja pravna osnova za tužbu nekakvu jer me zanima gdje je mogao nestati sav novac koji je bio predviđen za stipendije?
  8. Hvala na informaciji! Samo me zanima kada dobijem riješenje na prigovor koji sam poslao, dali mogu ponovno pisati prigovor te dali to uopće ima smisla (tj. dali postoji mogućnost da mi vrate na početnu kaznu), te otprilike kolika bi bila kazna zatvora za taj novčani iznos? hvala!
  9. U subotu u jutarnjim satima zaustavila me policija te sam napuhao 1.30...dobio sam samo nekakav zapisnik o počinjenom prekršaju..pronašao sam podatak da se novčana kazna kreće od 2000-5000kn pa me zanima samo na koliko mi vremena prijeti oduzimanje vozačke dozvole, i kakav je daljnji postupak, tj. kada mogu podnijeti žalbu, student sam i nemam nikakva primanja...hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija