Jump to content

martina1979

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala puno! sad mi je sve jasno. ne treba suglasnost poslodavca jer to je pravo koje ti je zakonom zajamčeno i ne može ti se uskratiti. to je kao da ti se uskrati roditeljski dopust tj. druga polovica "porodnog", a to da li će poslodavac uzimati zamjenu ovisi o njima a ne o tvojem pravu da svoj roditeljski dopust koristiš na ovaj način.
  2. "Navedeno pravo zajamčeno je odredbom članka 67. stavka 1. Zakona o radu (Narodne novine br. 137/04, pročišćeni tekst – u nastavku teksta: ZOR). U kojim se razdobljima koristi navedeno pravo: - nakon proteka obaveznog rodiljnog dopusta. Obavezni rodiljni dopust koristi se u razdoblju od 28 dana prije poroda do šest mjeseci života djeteta. Prema tome, kad dijete navrši šest mjeseci radnica ima pravo na dodatni rodiljni dopust ili pravo na rad u skraćenom radnom vremenu do navršene jedne godine života djeteta," evo na ovo ssam naišla surfajući, onbakolaički. dakle ne radi se o djetetu sa teškoćama u razvoju, pa da bih ja dobivala naknadu zbog njege djeteta. uvjerena sam bila kako se takvo pravo može ostvariti i izvan okvira teškoća u razvoju. dakle ono koje se koristi do djetetove 3 godine života.
  3. poštovani, molim vas odgovor na sljedeće pitanje. po navršenih 6 mjeseci djetetova života, odnosno isteka obveznog rodiljnog dopusta, vratila bih se na posao ali u varijanti korištenja prava na skraćeno radno vrijeme. zanima me na koji način se obračunava plaća,odnosno da li bi mi se to više isplatilo financijski od korištenja druge polovice rodiljnog dopusta za koji znam da je naknada 2500kn. radim u državnoj upravi, dobivam netto plaću od nekih 5500kn, nemam sad točnu platnu listu pa ne znam reći bruto. možete li mi na osnovu tih podataka reći na koji način bi mi poslodavac umanjivao plaću odnosno koliko bi takva plaća za pola radnog vremena iznosila, tj koja je osnovica za obračuun naknade plaće za ovo vrijeme koje ne provedem na poslu? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija