Jump to content

tetris50

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tetris50 objavio

  1. HVALA na odgovoru .Koliko vidim - proizlazi da je prenosenje prava koristenja tudjeg zemljista dopusteno i legalno . Zar takvo tumacenje nije u koliziji sa pravom vlasnistva. Ako takav korisnik koji zna da nije zakoniti ni posjednik ni vlasnik ipak ima pravo koristenja prenositi dalje , kakvu onda pravnu snagu ima moj kupoprodajni ugovor sklopljen sa stvarnim zakonitim ( upisanim )vlasnikom i posjednikom zemlje . Sad mi tek nista nije jasno. Tuzitelj u KP ugovoru NEMA navedeno pravo koristenja moje zemlje a ipak tuzi za dosjelost pozivajuci se na prethodne ugovore iz 1987. i 2001. Dosjelost iako je prvi prodavac ZNAO da daje na koristenje tudje vlasnistvo, dosjelost iako niti jedan kupac nije koristio nasu zemlju jer svo vrijeme smo mi jedini korisnici zemlje , a od 2001. i vlasnici. Meni je sve to suludo. Cjenila bi sugestije jer se vec doslo do pozivanja svjedoka. Hvala svima
  2. MOLIM HITAN odgovor ako osoba A dadne na koristenje osobi B dio svoje zemlje ima li osoba B to pravo koristenja prenijeti na osobu C a osoba C na osobu D i tako redom. Ako od osobe A koji je stvarni upisani vlasnik i upisani korisnik zemlje osoba X kupi tu zemlju kakva su prava po osnovi koristenja osobe B i svih u nizu. Osoba X sam ja - moji predji su bili mirni posjednici te zemlje 120 godina . MOLIM odgovor. HVALA.
  3. Moji predji su zemlju koristili 120 godina , ja neometano 30 godina u uvjerenju da je ta mala parcela moja ( ulaz do kuce) Prilikom rjesavanja ZK stanja otkrivam da je ta zemlja u katastru i gruntovnici upisana na osobu A. Od osobe A 2001. kupujem tu zemlju i postajem vlasnik u ZK i upisani posjednik. Sada sam tuzena za dio te zemlje po osnovi dosjelosti. Tuzitelj prilaze svoj KP ugovor iz 2008. u kojem se NE spominje pravo koristenja moje zemlje.Tuzitelj prilaze KP ugovor iz 1987. i KP ugovor iz 2001. prethodnih kupaca u kojima se navodi pravo koristenja moje zemlje. Na sudu sam predocila svoj KP ugovor ali tuzitelj zeli pozvati svjedoke.Tuzitelj ima od]vjetnika i bojim se pravnickih smicalica. Saznala sam da je prvotni vlasnik osoba A dopustila svom rodjaku osobi B da koristi dio te zemlje. Ja znam da osoba B NIJE koristila tu zemlju . Osoba B 1987. prodaje osobi C svoju kucicu i prenosi pravo koristenja moje zemlje za parking. Osoba C prodaje kucicu osobi D 2001.i opreznom formulacijom prenosi pravo koristenja moje zemlje ( ...ako se nije promjenio pravni rezim ).Osoba D 2008. prodaje kucicu osobi E koja me tuzi iako se u njezinu ugovoru ni NE spominje pravo koristenja. Moze li osoba B koja je ZNALA da nije ni vlasnik ni posjednik zemlje prenijeti pravo koristenja na trecu osobu . Brine me sto se podnosi tuzba iako sam bila mirni posjednik 30 godina ,od 2001. stvarni vlasnik od 2001. jer iako u KP ugovoru tuzitelja se NE spominje pravo koristenja moje zemlje ukazuje da odvjetnik tuzitelja vidi sansu da dobije spor. Na osnovu cega .Ja sebi ne mogu priustiti odvjetnika i treba mi savjet na sto se pozvati. Citala sam i zakon o vlasnistvu i dosjelosti ali se ne snalazim u tim formulacijama. Hvala na pomoci.
  4. Vlasnik sam male zc koja mi je ulaz do kuce i zemlje sa ceste i stoga nije ogradjen. Susjeda me tuzi tvrdeci da je 20 godina u posjedu dijela zemlje iako je kucicu kupila 2008. Tuziteljica uz tuzbu prilaze svoj kupoprodajni ugovor u kojem se uopce NE spominje ni kupovina ni koristenje moje zemlje .Pravo na moju zemlju izvlaci iz ugovora o ZAKUPU prethodnog vlasnika iz 1987. u kojima se spominje koristenje moje zc kao parkinga uz uvjet da prodavac pribavi dokaz vlasnistva ili posjednistva koji nikad nije pribavio. Kupac iz 1987. kucicu preprodaje 2001 i a taj kucicu preprodaje 2008. sada tuziteljici. Ja sam 2001. od upisanog ZK vlasnika i posjednika kupila tu zemlju. Moji preci su bili korisnici te zemlje 120 godina Na raspravi sam predocila kupoprodajni ugovor ii osporila tuzbu. Ali, stize poziv za novu raspravu na koju tuziteljica poziva svjedoke koji bi trebali potvrditi da ona jeste dio te zemlje koristila kao parking. PITANJA - Zar je pravno dopusteno pozivati se na ugovore prethodnih vlasnika ? - u njezinu kupoprodajnom ugovoru NE navodi se koristenje moje zemlje. Zar je pravno dopusteno zloupotrebu mojeg vlasnistva podici na razinu tuzbe za stjecanje vlasnistva po posjednistvu ? Mogu li ja tuziti nju za uzurpaciju vlasnistva i posjednistva ? HVALA NA ODGOVORU.
  5. Poštovani, Moped mi je otuđen te je njime nepoznat netko počinio niz prekršaja - bjezanje od policije, bez kacige... Policija meni upučuje prekršajne naloge i kazne 5.000 kn te tvrde da sam ja odgovoran jer sam vlasnik mopeda. U vrijeme počinjenja prekršaja otac je svjedok da ja jesam bio kući i spavao,a do dolaska policije nisam ni znao da je moped bio otuđen iz dvorišta. Po kojoj osnovi policija mene okrivljuje za niz prekršaja kad počinjitelja nisu ni uhvatili ni indentificirali?! Nezaposlen sam i kako platiti toliku kaznu. Ima li smisla žaliti se i na koji se čl. zakona pozvati. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija