Jump to content

Leea

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani radi se o nama već sedamdestogodišnjacima. Imam spor tj. postupak koji se vodi već godinama, a u kojem sam, prilkom podnešenja tužbe, predložila dva svjedoka, naravno uz njihovu suglasnost, jer su upoznati sa bitnim činjenicama iz tih davnih vremena (prije tridesetak godina). Moram priznati da smo vrlo rijetko bili u kontaktu svih ovih godina, a sada me jedan od njih, otkako je došao poziv za svjedočenje, totalno ignorira jer je dobio taj poziv za svjedočenje. Kada smo se čuli prvo se jako ljutio na mene, psovao me (ne znam zbog čega), spuštao mi slušalicu i na kraju više uopće ne odgovara na pozive i poruke. Sada se bojim što će tek biti prilikom njegovog svjedočenja, možda mi može samo naštetiti svojim izjavama, pa bih najradije odustala od njega kao svjedoka. Dali je to moguće i kakve bi to imalo posljedice po moju tužbu.
  2. O ne, pa to onda može trajati do tko zna kada. A to može tako jednostavno riješiti. Samo da pitam, da li se to sada često događa, mislim te odgode u ovo vrijeme epidemije. Zahvaljujem najljepše.
  3. Poštovani, u siječnju 2020. podnijela sam tužbu i sutkinja je pripremno ročište prvotno zakazala za ožujak 2021, ali ga je sada odgodila za konac srpnja 2021., pa me zanima zašto joj treba toliko vremena da se održi pripremno ročište. Tim više što je tuženik u odgovoru na tužbu naveo da se ne protivi mojem tužbenom zahtjevu. Da li je to uobičajeno, i zašto sud uopće odgađa, i to nakon toliko vremena, pripremno ročište? Tim više što predmet, po meni, nije uopće kompliciran (zbog neprotivljenja tuženika mojem tužbenom zahtjevu. Zahvaljujem na odgovoru
  4. Ja nisam napisala, ali radi se o zemlji tj. nekada o velikim oranicama. Sada je sve to građevinsko zemljište, isparcelirano, i na najvećem dijelu se već nalaze obiteljske kuće. No, na ostalom dijelu je u planu i izgradnja velikog objekta (dali neke robne kuće, firme ili sl. ja ne znam - ali investitor je stranni). Možda to proglase i trgovačkom zonom, tko zna? Molim odgovor, mogu li oni to tretirati kao poljoprivredno zemljište što je nekada bilo, ili kakvo je stanje sada? Hvala
  5. Moja baka je 1997.godine podnijela zahtjev za povrat oduzete imovine (a prema tada važećem Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugokomunističke vladavine - N.N. br. 92/96). Taj proces je još uvijek u tijeku tj. još uvijek traje, no kako je došlo do izmjena i dopuna ovog zakona, a koji je nepovoljniji za nju, zanima me po kojem zakonu se njoj treba povratiti oduzeta imovina – po zakonu koji je bio na snazi kada je ona podnijela svoj zahatjev i koji je povoljniji za nju ili po novodonešenim izmjenama i dopunama, a što bi, kao što sam već napomenula, za nju bilo daleko nepovoljnije.
  6. Hvala na korisnom savjetu. U sudu kažu da košta 500 kuna i da će biti pozvana u roku 30-40 dana za davanje javne oporuke pred ovlaštenom osobom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija