Jump to content

duki

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim, da li netko zna odgovor u dilemi sam da li je kupovina zemlje povećanje kapitala fizičke osobe obveznika poreza na dobit (cto 916). Hvala
  2. molim Vas za pomoć, kako knjižiti kupovinu polj. zemljišta kod fizičke osobe, poljoprivrednika obveznika poreza na dobit koju je platio za žiro računa. Znam da je to porezno nepriznati izdatak ali na koji konto knjižiti. Hvala.
  3. Imam veliki problem i molim za pomoć Obveznik poreza na dohodak prešao je u ovoj godini na oporezivanje poreza na dobit. Sve mi je jasno osim kako knjižiti obveze po kreditima i otplate krediti. Da li su i dalje samo kamate trošak budući je glavnica kada su plaćeni dobavljači korištena kao trošak? Ako itko može da mi pomogne, molim vas!
  4. Hvala, puno ste mi pomogli, poljoprivreda je specifična. Imam još jedno pitanje ako mi možete pomoći. Poljoprivrednik je u fazi izgradnje farme za muzne krave, izgradnja još nije gotova, odnosno nema konačne situacije od izvođača radova da mi se objekat upisao kao dugotrajna imovina. Međutim krave su došle u farmu i upisane kao dugotrajna imovina. Što sada napraviti voditi farmu kao dug. imov. u izgradnji ili po privremenim situacijama upisati kao dugotrajnu imovinu?
  5. Molim da mi netko pomogne ako može. Da li je kupovina poljoprivrednog zemljišta porezno priznati rashod kod poljoprivrednika koji je obveznik poreza na dohodak? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija