Jump to content

mv25

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E super to sam i ja upravo pročitala u dnu prvog odgovora od ministarstva.Puno vam hvala, a znate li da li se to odnosi i na potvrdu o izvedenom stanju jer meni u biti to treba?
  2. Nažalost neznam kako do potvrde mislim da morate pismeno poslat zamolbu ministarstvu da tražite, neznam,stambeno zbrinjavanje ili oslobađanje od komunalnog doprinosa i opremanja...U mom slučaju se radi o svekrovoj kući koji je HRVI i ima te potvrde koje mi je dao jer ja bi kuću željela legalizirat. U potvrdama piše : "Poštovani,povodom vaše zamolbe kojom ste se obratili ministarstvu radi izdavanja .... ...za izdavanje iste je potrebna propisana dokumentacija..." Tako da mislim da trebate poslat zamolbu i oni će vam već odgovorit koji su im papiri potrebni.Ili možda da pitate nekog iz vaših braniteljskih udruga oni to možda bolje znaju,mislim da je i moj svekar tako napravio. Tako da vam želim svu sreću.Već kad ste svi koji ste se borili dobili najmanje ili nikakve mirovine nek vam bar država na druge načine pomogne.
  3. Bok samo da javim kako je prošlo na općini. Imam pravo priključka,pokažem vlasnički list na kojem piše da nemam građevinsku dozvolu i gospodin ne kaže ništa i ja sva happy.Gospodin me uputi koji su mi papiri još potrebni, između ostalog i račun od hep-a koliko bi me koštao priključak struje.I uputim se ja u hep i oni mi kažu da mi ne mogu izdat taj račun jer nemam građevinsku. Tako da mi ne preostaje ništa drugo nego krenut u legalizaciju. E da odobren nam je i kredit od Ministarstva za poboljšanje uvjeta življenja ali kad u državnom proračunu bude dovoljno sredstava,što znači nikad. Tako da ipak moram legalizirat kuću. Svejedno hvala što ste me uputili sad znam na koja vrata kucat kad legaliziram kuću :tuzan: :tuzan:
  4. puno hvala.nadam se da cu uspjet
  5. Za sada imam samo katastarski plan i izvadak iz zemljišne knjige u kojoj stoji A Popisni list Prvi odjeljak oranica i zgrada:847 oranica:741 zgrada:106 B Vlasnički list Udio 1/1 1.ime vlasnika C Teretni list Tereta nema To znači da ima vlasnički list jeli tako?
  6. OK!da li netko možda zna kome da se obratim?Opčini,hep-u,ili nekom trećem???
  7. Bok svima.Nadam se da mi netko može pomoći.Naime imam potvrdu od Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti da smo oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa i komunalnog opremanja i mene zanima da li ja to mogu upotrijebiti za kuću koja nema građevinsku dozvolu a za istu smo dobili tu potvrdu.Unaprijed hvala
  8. Bok svima.Hitno mi treba pomoć.Naime imam kuću koja je sagrađena 90-tih godina,ucrtana je u katastar,ima vlasnički list udio 1/1.Nažalost nema građevinsku dozvolu.E sad, ja sam bila spremna krenut u legalizaciju ali me strah koliko će me sve to koštati tj. bojim se ponajviše kazne.Čitala sam dosta po forumima pa više neznam kolika je stvarna kazna.Imam i neke podatke o troškovima,pa bih molila nekog da mi napiše da li imam sve podatke o plaćanju.Dakle ovo je što ja znam : -projektant 6E po kvadratu(vec sam pitala za cjenu) -geometar oko 1000E -komunalni doprinos 16,20kn po kubiku(za moje mjesto stan.) -vodeni doprinos 15,00kn;odnosno 7,50kn(branitelji) -komunalna naknada ??? -kazna- valjda 50% kom. doprinosa I mozete li mi kazat kako se računa kubikaža,mjere moje kuće su 10m x 11m. Uz sve ovo imam i potvrdu od Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti da smo oslobođeni od plaćanja troškova komunalnog doprinosa i komunalnog opremanja.Mene zanima kome se obratit za ovo oslobađanje i da li je moguće dobit priključak stuje bez građevinske tj. u mom slučaju bez rješenja o izvedenom stanju.Molim vas da mi netko pomogne.Unaprijed zahvalna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija