Jump to content

Modesty4

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Vaš otac se nemože upisati kao vlasnik na temelju takovih izjava o odricanju, a nije moguće niti na temelju rješenja o nasljeđivanju iza vašeg strica, jer on ne dolazi pozvan na nasljedstvo iza njega, već su to samo 3 nasljednika kako ste naveli. Predmetnu nekretninu koja se nalazi upisana na imenu vašega strica potrebno je prijaviti u ostavinu, a ako je ista završena onda kao naknadno pronađenu imovinu. Jedan ili sva 3 zakonska nasljednika moraju se prihvatiti nasljedstva i tada nakon što nekretnina bude prenjeta na jednog od njih i provedena u zk odjelu darovanjem ili fiktivnim kupoprodajnim ugovorom vlasništvo prenjeti na vašeg oca.
  2. Mali osvrt na nasljedne dijelove, odnosno način podjele imovine! Ne mora se raditi o idealnim dijelovima, odnosno ako je tri nasljednika da svaki nasljeđuje po 1/3. Sve ovisi o rodoslovlju u konkretnom predmetu i o stupnju srodstva zakonskih nasljednika sa ostaviteljem. To znači da mogu nasljediti jedan 2/4, a ostalih dvoje po 1/4(npr. ostavitelja koji je imao 2 djece, a od tih 2 jedno je umrlo i ima svoju djecu, nasljeđuju dijete ostavitelja u 2/4 dijela i dvoje unuka koji dolaze pozvani na nasljedstvo svaki u 1/4 dijela).
  3. Platite dok se još uvijek radi o relativno malom iznosu. Ako se pokrene daljnji postupak (ovrha) samo će vam se gomilati troškovi!
  4. Iz Ovršnog zakona: Vjerodostojna isprava je, prema Ovršnom zakonu, račun, mjenica i ček s protestom i povratnim računima kad je to potrebno za zasnivanje tražbine, javna isprava, izvadak iz ovjerovljenih poslovnih knjiga, po zakonu ovjerovljena privatna isprava te isprava koja se po posebnim propisima smatra javnom ispravom. Računom se smatra i obračun kamata. Vjerodostojna isprava je podobna za ovrhu ako su u njoj naznačeni vjerovnik i dužnik te predmet, vrsta, opseg i vrijeme ispunjenja obveze.
  5. Ne mogu reći da znam kako izgleda ugovor koji ste potpisali,ali je lako moguće da traže navedenu isplatu ako je tako navedeno u ugovoru ili u njihovim uvjetima poslovanja koje ste svojim potpisom prihvatili! Pročitajte još jednom ugovor i to od slova do slova!
  6. Sve ste toliko zakomplicirali! Kako ste uopće sastavili ugovor o doživotnom uzdržavanju bez provjere u zk odjelu?
  7. Bez uvida u ugovor koji ste potpisali teško je odgovoriti na vaše pitanje!
  8. Hvala. Odmah sam otišla na stranicu odvjetničke komore i pročitala, ali nadala sam se da će mi netko reći u praksi kakova su njegova iskustva s ostvarivanjem toga prava!
  9. Molim pomoć! Radi se o obiteljskom nasilju, majka i dijete koje je invalid istjerani su na ulicu.Trenutno su se snašli i kod obitelji su, no međutim, kao i uvijek problem je novac za angažiranje odvjetnika koji bi im pomogao da pokrenu odgovarajuće postupke i riješe se nasilnika iz obitelji. Molim vas pomozite mi savjetom kako i gdje zatražiti besplatnu pravnu pomoć i koje uvjete moram ispunjavati! hvala
  10. Obzirom da vam nitko ne odgovara na pitanje, mogu reći jedino kako ide za općinski sud ako bi to nešto moglo pomoći! Nakon što se zaprime sve prijave i odluči koje su pravodobne sastaje se vijeće Županijskog suda i doslovno daje svoje komtare o kandidatima. Naravno da je dobro i da netko kaže koju riječ i za vas, ukoliko vas pozna, jer obično predsjednici sudova ili suci sa suda odakle su kandidati, ako su sudski savjetnici u pitanju, govore o njihovom radu i zalaganju. Načelno se zauzima stav o kandidatima i predlaže DSV-u. Poznat mi je i slučaj gdje je bilo određenih "nepravilnosti" na vijeću Županijskog, te se kolega pošto je to saznao obratio u pismenoj formi DSV-u, koji je tada sve kandidate pozvao u DSV na razgovor i potom donio odluku i to u njegovu korist! Nadam se da će vam barem malo pomoći. Sretno!!
  11. Postavili ste nejasno pitanje! Što vam to znači da li je povrijeđena darovnica i da je stan nakon smrti oca darovan sestri? Nakon smrti ide ostavinska rasprava, a nemoguće je izvršiti darovanje nakon smrti!
  12. Ja sam gutala tabletice za "pamćenje" i to ginko! Ma možeš mislit što pomaže,ali u tom trenutku mi se to činilo kao odlična ideja!
  13. Draga Mafalda! Opisano stanje je potpuno normalno. Stoga , ne zabrinjavaj se, jer svi smo to prošli. A kada položiš sve će ti biti ravno jer ti ćeš htjeti samo spavati i izgubiti se sa ovoga svijeta na par dana. I da ne zaboravim ja sam omršavila 5 kila zadnja 2 tjedna prije ispita. Drži se, ne odustaj i samo hrabro!!
  14. Zakonski nasljednik odgovara za dugove ostavitelja do visine nasljeđene imovine. To znači da ukoliko ima više nasljednika svaki odgovara za dugove,ali kako sam već rekla samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine. Banka od vas ne može tražiti naplatu dok ostavinski postupak nije dovršen i ne zna se tko će i u kojoj visini naslijediti ostavinsku imovinu. Međutim, ako se radi o kreditu idu vam kamate i gomilaju se dugovi, a iz vašeg posta dalo bi se zaključiti da ne znate kada će se doći do drugog nasljednika i dovršetka ostavinskog postupka. Stoga razmislite hoćete li eventualno plaćati prije dovršetka ostavine ili čekati!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija