Jump to content

ArtemidaD

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ArtemidaD objavio

  1. Hvala Vam, zaista na svemu :podršci, uputama i pojašnjenjima. Početkom 2011. ću otvoriti obrt, dodala bih još djelatnost izrade igračaka za kućne ljubimce, obzirom da sam i toga napravila.Ne težim bogaćenju nego preživljavanju i vjerujem da ću to postići. Vama još jednom veliko HVALA, svako dobro u životu, te puno uspjeha u Vašem poslu.
  2. Hvala Vam na odgovoru.Već 4 mj. sam bez posla, šaljem molbe na koje čak nema ni odgovra u smislu da ih je itko i zaprimio. Doma izrađujem ručne radove da "ubijem" vrijeme i da ne dozvolim da zapadnem u depresiju. Izrađujem goblene, šivam ženske torbice od raznih materijala, tkđ. sam nedavno sašila ukrase za okititi "božićno" drvo, štrikam... Možda će Vam zvučati idealistički i glupo, ali već mi se mjesec dana vrti ideja da otvorim obrt i da sve to što sam izradila prodajem na štandovima, na tržnicama ili gdje bih sve već mogla.Okolina me gleda skeptično, obzirom na vremena u kojima živimo, a ja jednostavno više ne mogu sjediti doma, javljati se na oglase i biti nezaposlena. Smatram da vrijedi pokušati raditi nešto što znam i što mogu sama prodavati. Zato se zanimam za slobodni obrt i sve vezano uz mogućnost otvaranja za prodaju ručnih radova. Živim na području pod posebnom državnom skrbi, ako sam dobro shvatila trebam 200 KN za prijavu obrta i jer sam na HZZ-u. Još nisam proučila ostakle bitne stavke, poput minim.tehn.uvjeta i sl. pa ako imate vremena i volje ( vidim da imate Zakon u malom prstu)da mi u kratkim crtama otvoreno napišete što zapravo mogu očekivati i da li se uopće upuštati u otvaranje obrta ? Još jednom hvala.
  3. Bok, nekoliko puta sam pročitala objave, ali nisam pronašla odgovor. Pa ću pitati : 17401.01 Ručna izrada gotov.tekst.proizv itd. se može obavljati u stambenom prostoru. Da li ta djelatnost pripada pod slobodni obrt? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija