Jump to content

dasty

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, molim vas sve za savjet. Vlasnici smo 2/3 stana. Vlasnik 1/3 je osoba koja živi i radi u Njemačkoj i koja je tu trećinu dobila nasljedstvom. Ta osoba ne plaća pričuvu ni režije jer je ta trećina ne zanima i nije niti platila porez na to. Kako nas je strah da se s tom 1/3 nešto ne dogodi (zajednička ulazna vrata, dijelimo hodnik itd.), plaćamo pričuvu za CIJELI stan. Sada se naravno povećava pričuva jer se radi fasada na zgradi i mi jednostavno nemamo novaca za održavanje takvog stanja. Kakve su posljedice neplaćanja te 1/3? Što se može dogoditi sa tim dijelom stana? Ili sa cijelim stanom Hvala, Renato
  2. imao sam sklopljen ugovor o dugogodišnjem osiguranju imovine,koje se produžavalo svake nove godine ovjerom potpisa na polici osiguranja.kako ove godine nisam bio u mogućnosti plačati navedeno,nisam potpisao police za ovu godinu,te sam o tome relefonski obavijestio osiguravajuću kuću.oni su sve to uporno ignorirali,te slali račune koje naravno nisam bio u mogućnosti plačati,te su tek nakon što sam u petom mjesecu osobno otišao u osiguranje Basler poslali odobrenje za račune poslane nakon toga!sva ostala potraživanja za period od 1.-5.og mjeseca ove godine prodali su tvrtki cei,te sada oni prijete ovrhom za dugovanje koje po meni i ne postoji.što mi je činiti?
  3. molim za savjet što učiniti kada bivši poslovni partner potpiše ugovor o zamjeni hipoteke(konkretno,obvezao se skinuti hipoteku nad obiteljskom kućom),zatim to isto ne učini,prestane plačati kredit,banka pokrene ovrhu na nekretnini,a on osnuje novu firmu u istom prostoru sa kapitalom kojeg je izvukao iz stare firme?Banka mi je također pustila zadužnicu na tekući račun,a supruga je na minimalcu.Nemam novca za odvjetnike,a na besplatno zastupanje nemam pravo jer posjedujem nekretninu koju mi žele ovršiti.U kući živim sa suprugom i dvoje djece koja idu u školu,te sa dvije bake.Imamo li pravo na nekakav smještaj ukoliko banka oduzme kuću,ili jednostavno moramo na ulicu?Pomognite,molim vas!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija