Jump to content

ajambrov

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, prije par mjeseci uzrokovao sam prometnu nesreću, vozeći se za vrijeme kiše udario sam automobil koji je stajao na semaforu. U vrijeme mog udara na semaforu je bilo zeleno svijetlo što su potvrdili i ostali sudionici, no rekli su da se ono tek upalilo. Vidljivost je bila dosta loša, moja brzina cca 55-60km. Policajac me pitao jesam li normalan i kojom sam brzinom vozio - no problem je što ja skoro uopće nisam kočio jer sam vidio zeleno svijetlo, kada sam shvatio da se auti ne miču, bilo je već prilično kasno. Kombi za uviđaj je došao cca 2 sata nakon nesreće. Kao što sam rekao padala je kiša, i osim što su fotografirali oba vozila nisu "tražili" tragove kočenja niti radili neke druge radnje koje bi se očekivale na uviđaju (automobile smo odmah makli sa ceste). Hoću li temeljem dobiti kaznu tipa za preveliku brzinu? Ne održavanje razmaka, nešto treće? Automobil u koji sam udario,udario je u automobil ispred njega. Suvozačica iz automobila u koji sam udario je prevezena u bolnicu gdje je ustvrđeno kako nema ozlijede već je bila u "šoku". Zanima me što mogu očekivati? Nisam prije kažnjavan niti imao prometne nesreće, nisam imao alkohol u krvi. Unaprijed hvala
  2. Pozdrav, imam prilično jednostavno pitanje. Vozio sam 107kmh gdje se smije voziti 60 i imao 0.78 promila alkohola u krvi. Dobio sam riješenje 3000kn 190kn 3 boda 6 mjeseci bez vozačke dozvole Jedino što mi je bed je vozačka dozvola. Budući da je ovo prvi puta da sam kažnjavan i da sam napravio neki značajniji prekršaj, zanimalo me ako napišem žalbu ima li šanse da sudac (ili tko već) ukine oduzimanje vozačke i ostane samo na bodovima i novčanoj kazni? Unaprijed hvala!
  3. Pozdrav, Trebao sam uzeti stan u najam, preko jedne agencije. Našli smo se agent i ja sa gospođom i dogovorili da ćemo napisati ugovor i ostavili 3700kn kapare, koja je trebala sluziti kao kapara za stetu. Potvrda o primitku te kapare je napisana na "post it" papiriću. Dan kasnije ja zbog poslovnih obaveza moram otići iz Hrvatske ranije, ,te javljam gospođi da neću moći biti u mogućnosti uzeti stan u najam te da ju molim da kaparu vrati. Od trenutka predaje kapare do trenutka otkaza prošlo je cca 16 sati. Zanima me koje su moje mogućnosti i je li ona u pravu?
  4. Večer dobri ljudi, Imam presudu Općinskog suda kojom je utvrdeno moje vlasnistvo nad nekretninom. Presuda je postala pravomoćna te na sebi ima žig na kojem to piše. Trenutno sam u procesu kupoprodaje te nekretnine i kupac kaže da mu je javni bilježnik rekao da trebam otići na sud po klauzulu pravomoćnosti odnosno "izjavu da se nitko nije žalio" Znate li o čemu govori, postoji li još nešto osim žiga, i što moram napraviti. Lijepo zahvaljujem na vašem vremenu
  5. Poštovanje, U tijeku je upis vlasnistva nekretnine na moje ime (temeljem presude) Vlasništvo u Katastru još uvijek sluzbeno glasi na prethodnu vlasnicu. Mogu li sklopiti predugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem ćemo navesti da kupac daje kaparu te da se prodavatelj u roku od XY dana predočiti vlasnički list. Moje pitanje jest - Moze li se predugovor tako sročiti pa će banka predati požurnicu u katastar (jer kupac treba dići kredit) ili je nuzno ipak prvo dobiti vlasnicki list pa tek onda sklopiti predugovor i ugovor. Unaprijed hvala!
  6. Ovako, pokušati ću biti što precizniji. Sestra i ja smo vlasnici stana koji je naša teta kupila u naše ime dok smo bili malodobni. Silom prilika i nesretnim spletom okolnosti, žena od koje je stan kupljen je umrla 5 dana nakon kupoprodaje, a sam kupoprodajni ugovor nikad nije ovjeren kod jb. Nakon toga (1995. god) se razvlači ostavinska rasprava njenih nasljednika u kojoj jedan sin pokušava "oteti" svu njenu imovinu, i njen stan (i novce koje smo mi platili za stan). Ove godine smo dobili presudu protiv njenih nasljednika koja nam daje pravo da uknjižimo vlasništvo nad stanom. Nakon što smo podnjeli prijedlog za upis dobili smo sljedeće riješenje: Odredbom čl. 40 ZZK izričito je propisano da su upisi u zemljišnu knjigu dopušteni samo protiv osobe koja je u času podnošenja prijedloga za upis u toj zemljišnoj knjizi upisana kao vlasnik zemljišta ili nositelj prava u pogledu koje se upis zahtjeva, ili koja bar istodobno bude kao takova uknjižena ili predbilježena (knjižni prednik). Ako su zemljište ili neko knjižno pravo preneseni na više osoba uzastopno , može posljednji stjecatelj zahtijevati da se prijenos prevede neposredno na njega ako dokaže neprekinuti niz izvanknjižnih stjecanja Mene zanima bi li riješenje iz ostavinske rasprave bilo dovoljan dokaz izvanknjižnog stjecanja ili je potrebno nešto drugo? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija