Jump to content

anaosijek

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Situacija je sljedeća : vlasništvo kuće je podjeljeno na braću i njihovu "polu tetku".Braća su se dogovorila prepisati sve na jednog od njih (mog supruga) te bi on bio vlasnik 7/8 dijela no ostaje 1/8 od očeve polusestre koja je prije 30 godina napustila Hrvatsku. Mjesecima je već tražimo po Srbiji, došli smo do nekih kontakata no i dalje joj se gubi svaki trag. Mi bismo tu kuću renovirali no za svako dizanje dozvola i papira trebamo suglasnost svih vlasnika. što napraviti - pronalazak nje je nemoguć... Hvala.
  2. može i meni posebni dio za VSS financije / vezano za proračun ana.lucan88@gmail.com
  3. taj zakon pronađemo na str ministarstva ?
  4. pozdrav svima, ajde neka mi netko objasni dali se državni ispit MORA polagati dok traje volontiranje ( unutar tih 12 mj, tj.ako sam do 7mj u ugovoru dal ga prijavljujem u 5 mj i onda prije isteka roka ugovora idem polagati ? ) ili je moguće polagati i nakon odrađenih 12 mj rada.
  5. može skripta za EU za VSS na mail ana.lucan88@gmail.com Hvala
  6. Pozdrav, molim vas skriptu za VSS opći dio, a ako netko ima i za financije posebni dio da mi pošalje na mail : ana.lucan88@gmail.com Hvala puno !
  7. Poštovani, Molim Vas ukoliko možete odvojiti trenutak vremena da mi date par informacija i savjeta. Poslala sam upite i HOK-u pa čekam odgovor. Po struci sam VSS - ekonomist točnije mag.oec. smjera menadžment. Planiram otvoriti agenciju za organizaciju vjenčanja i ostalih svečanosti . Kako to registrirati kao obrt ? Da li ,ukoliko planiram prostor za rad opremati nakon registracije obrta , troškove inventara moram knjižiti ili ne ? Iako sam po struci ekonomist angažirala bi knjigovodstveni servis da mi vodi knjige, da li onda i njih prikazujem kao trošak ?
  8. Pozdrav, molim pomoć. Magistrirala sam na EFOS-u , stečena VSS magistra ekonomije. Imam mogućnost volontiranja u nekom odjelu Županije ili Grada s tim da me Zavod za zapošljavanje financira sa 1600kn mjesečno, dok grad ništa. Nakon godinu dana voolontiranja tj.pripravništva moram polagati državni ispit pa je moje pitanje sljedeće - ukoliko me odjel u kojem ću raditi ne odluči ostaviti kao redovnog zaposlenika da mi moram taj ispit polagati ili ne? Dakle ako se nakon pripravničkog ne zadržavam u javnoj službi za rad jesam li dužna polagati ga ili ne... Hvala
  9. Pozdrav, situacija je sljedeća- majka je vlasnica kuće u koju želimo useliti partner i ja ( njegova majka ), da li je moguće napraviti neku vrstu ugovora i koju gdje se njegov brat odriče djela kuće u njegovu korist i majka mu darovnim ugovorom to prepusti, a on da se odrekne svoga udjela u stanu u korist brata. U stanu žive njegovi roditelji i mi. Dakle da se riješe papiri vlasništva i da nemoramo isplaćivati brata njegovog, pošto nam dio u stanu ne treba, niti novci ni ništa, samo želimo na miru živjeti u kući koju ionako održavamo i sređujemo mi sami.
  10. Dakle molim hitnu pomoć pošto se ova situacija već otela kontroli ... Otac je bio u stanu zajedno sa sinom ( njegovom suprugom i djecom) a kćerka se udala u istom gradu i otišla iz stana. Otac je do kraja života živio u stanu i stan je glasio na njega no prije smrti darovnim ugovorom je prenio na SINA. Kćerka nikad nije vodila računa o ocu no na ostavinskoj raspravi nije potpisala da se slaže sa tim da stan ostaje SINU ( njenom bratu ) već traži svoj dio. JB je izjavio da ima pravo na 1/3 dijela pa me zanima kako je to moguće... na temelju čega se procjenjuje ta 1/3 ukoliko se ona mora isplatiti ? Na temelju vrijednosti stana u ugovoru ili kako ? ukoliko idu na sud ( imaju vremena do kraja mjeseca da se dogovore i onda ponovo kod JB ) tko snosi troškove ? Puno vam hvala i nadam se brzoj pomoći. Nisam na forumu pronašla sličnu situaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija