Jump to content

Aurora33

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zbog promjene prezimena i nepromjenjenih dokumenata na novo prezime (na koje je registrirano poduzece) nisam mogla ovjeriti potpisani ugovor o zastupanju i distribuciji hrvatskih proizvoda u inozemstvu kod Javnog biljeznika. Mi smo svaku stranu ugovora postambiljali i potpisali. Da li je takav ugovor pravovaljan? Hvala!
  2. 1.da li se u rok zalbe racunaju svi dani ili samo radni dani? 2.ako se racunaju svi dani onda mi je danas zadnji dan za zalbu na prijedlog za ovrhu pa molim hitan odgovor! 3.po kojem zakonu dolazi do zastare nakon pet godina za kredit koji je isao preko zavoda za zaposljavanje a isplatila banka? 4.posto sam ja bila nezaposlena sve ove godine (10) zbog narusenog zdr stanja zanma me koji je motiv za ne naplacivanje od prvog jamca koji je i vlasnik nekretnine u koju se ulozio kredit (postoji poslovni plan) 5.s obzirom da moram sama pisati kako da to srocim - molim pomozite mi. 6.da li je uopce pametno pisati prigovor? 7.sto se desava ukoliko ne napisem zalbu? Molim vas da mi pomognete jer ne spavam i ne jedem nakon ovoga razocarenja! Hvala unaprijed svim dobrim ljudima na pomoci!
  3. Da bila je to velika greska. Hvala na odgovoru. Dao mi je malo svijetla u tunelu. Dakle ako sam dobro shvatila ono sto trebam uciniti je 1.napisati zalbu u zakonskom roku i osporiti potrazivanje na osnovu zastare. 2.podici parnicu za utvredjivanje bracne stecevine* (pluseva i minusa) *jer ovako ispada da je on koji nije radio sve stekao i u plusu je a ja koja sam radila i ulagala imam samo dugove koji su nastali zbog ulaganja u nekretninu njegovih roditelja. **zar vjencani pokloni ne idu u kategoriju zajednicko vlasnistvo bracnih partnera pa su samim tim i dio imovine stecene u braku? Neka vam svima bude lijep i sretan dan!
  4. Nakon 10 godina braka otisla sam samo sa svojim osnovnim stvarima tj garderobom i zajednickim dugovima koje sam morala otplacivati ja sama zbog svoje naivnosti. U kucu koja je bila vlasnistvo njegovih roditelja moji roditelji i ja smo ulagali i sredjivali kucu da bi bila prihvatljiva za kakav takav zivot.Ostala je sva bijela tehnika sto su moji roditelji dali, parketi, plocice te vikend zemljiste kraj Zagreba vjencani poklon njegovih roditelja. Ja sam pokrenula posao (on je bio teski neradnik)i ulozila 10000 DEM u kucu i opremu za uzgoj gljiva. 5 mj nakon pocetka posla on je unistio cijeli urod i tada sam otisla od njega. 1.jamac je bio njegov otac jer se ulagalo u njegovu imovinu. 2.jamac je bio moj otac koji je poslije umro a 3.jamac je bila moja baka koja je takodjer umrla. Njegov otac je izjavio kako ce se cijelo vrijeme zaduzivati da mu ne bi mogli naplatiti to potrazivanje za uzgoj gljiva. Dogovor izmedju mene, bivseg muza i njegovog oca je bio takav da ce oni to otplatiti ako ja ne uzmem nista. Nismo stavili na papir. Vjerovala sam! Danas sam dobila info (rastali smo se zvanicno u rujnu 2002 a kredit datira od 3/2001 ja sam otisla 13.8.2001.)da je poslana ponovna tuzba protiv mene za placanje tog duga. Kako rijesiti ovu neugodnu situaciju? Da li ja mogu podici parnicu za podjelu vikend zemljista i obestecenje zbog ulaganja u njihovu kucu? Da li i kad nastupa zastara za to? Sta mi predlazete da napravim? Hvala Vam unaprijed na pomoci! Postovanje!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija