Jump to content

apollon

Korisnik
  • Broj objava

    218
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je apollon objavio

  1. Podaci su šokantni ali ostaje pitanje kolika je uloga stresa od rata ili onoga što se dešavalo poslije rata. Kada u ovoj zemlji oni koji su je doveli do propasti u sadašnjoj krizi prvo posegnu za smanjivanjem prava branitelja onda nije realno očekivati da branitelji ne dožive puno veći stres nego u ratu. Zadnjih četiri godine su dva puta rezali mirovine za 10% a usklađivanja gotovo da i nije bilo. O.K., kriza je ali idemo vidjeti što i kome su još rezali. Koji je rezultat tih mjera? Stres u ratu je očekivan. Prirodna pojava ali stres koji doživljavaju branitelji od onih kojima su stvorili državu je izuzetno bolan. Možda je i dobro da nam je smrtnost sve veća jer će i ušteda za političke elite biti veća. Gore sam spomenuo da su branitelji stvorili državu samo jednom sloju a to je politička elita. Možda bi se liječnici i ostali stručnjaci trebali početi baviti novom bolešću koja se pojavljuje među braniteljima a to je osjećaj krivnje pa i osjećaj odgovornosti zbog sudjelovanja u stvaranju monstruma preko kojeg se neki dobro koriste a branitelji šikaniraju. Žao mi je što ovakvu Hrvatsku moram nazvati monstrumom. To nije Hrvatska za koju su se borili branitelji.
  2. Slažem se. Primjetno je na medijima a pogotovo među komentarima posjetitelja izražavanje nevjerovatne količine mržnje prema braniteljima svim onima koji su domoljubno opredijeljeni. Isto tako prisutna su velika vjerska vrijeđanja prema katoličkoj crkvi. Što se tiče News bara, ako oni ovo smatraju satirom ili šalom onda imaju problema sa pronalaženjem smisla za tu šalu.
  3. Evidentno je da je stanje u zemlji alarmantno a to pokazuje "pravi" visokopozicionirani izvor iz vlade: http://www.jutarnji.hr/zahtjev-ministarstva-financija-hzzo-ce-smanjiti-isplate-za-lijekove--trudnice-i-bolnice/1168759/
  4. Rast BDP-a tri kvartala za redom i deficit manji od 3%. Kada se to ostvari mirovine će se usklađivati po nekoj čudnovatoj formuli i vratiti će se 10% oduzete mirovine jer se ovaj zakon o smanjenju smatra privremenim. Nije bitno kad će to biti. Možemo mi i iz groba svratiti po tu lovu. S obzirom da se ipak radi o godinama da bi se došlo do ovakvih brojki prije će se vlast mijenjati a onda tko zna? Možda se ranije nešto pomakne u pozitivnom smjeru po pitanju stečenih braniteljskih prava.
  5. Zaista nisam krenuo sa tom namjerom. Zamišljao sam nešto sasvim drukčije nego se poslije rata desilo. Tu se više ne radi o problematičnim periodima nego konstantnom kriminalnom vođenju zemlje koje šteti građanima RH a time i braniteljima. Mi smo stvorili naše vlastite tlačitelje koji nemaju ni trunku obzira i osjećaja poštovanja prema braniteljima. Zadnja kap koja je kod mene prelila čašu je njihovo tretiranje smanjivanja vlastitih plaća populizmom. Nevjerovatnom brzom formulom su braniteljima odrezali 10% a teškom matematikom sebi režu 6%. Oprostite, teško mi je više to podnositi. Ja imam mirovinu veću od 5000 kuna i kako da sad izađem na ulicu i nekome se požalim da sam na rubu egzistencije. Kako pored toliko nezaposlenih? Koga je briga za moj stambeni kredit i uz to dva puta rezanje od 10%. Sada više nisu u pitanju samo materijalni gubici branitelja. Ovo je direktni udar na naše ionako narušeno zdravlje. Nisam suicidalan ali ponekad jedva čekam da prestanem biti teret ovoj zemlji.
  6. Koliko god grubo zvuči, na kraju je ispalo da si svojim djelovanjem omogućio stvaranje zločinačke organizacije. Naravno, to vrijedi za sve branitelje. Nadam se da nas neće netko zbog toga pravno goniti.
  7. I sad imam jedno pitanje. Kad bi nekim slučajem Ustavni sud zadnji zakon o smanjenju "povlaštenih" mirovina proglasio neustavnim, može li se na osnovu toga pokrenuti i zahtjev za ocjenom ustavnosti zakona o smanjenju istih mirovina iz 2010.?
  8. Svaka mirovina je na neki način zarađena ali sad je definitivno da će se mirovine prema posebnim propisima isplačivati isključivo iz proračuna i biti vezane uz situaciju sa proračunom RH. Ima određenog rasta BDP-a, biti će eventualno i tih mirovina.
  9. Ma jasno da ima takvih mirovina. Branitelje ne krivim za ništa. Branitelji su samo jedna od društvenih skupina koja je teško izmanipulirana od strane političkih elita. Braniteljska mirovina je kategorija u koju će uvijek prvo posegnuti za potrebe krpanja proračuna. Mi imamo samo dvije političke opcije i jedna i druga je napravila taj potez. To znači da iza nas nitko ne stoji. Niti jedna revizija neće uspjeti a broj korisnika će se smanjiti prirodnim putem. Na žalost branitelji sve više umiru. U prošlih 15 godina je umrlo 29 000 branitelja.
  10. Grub naslov. Otkrivanje lažnih invalida je stalna obveza a ne sezonska i po potrebi politička. Imamo približan broj od 70 000 HRVI a realni je 30 000. Ta velika brojka je politički stvorena a sada pate svi. U patnji liječnička dokumentacija ne pomaže. Radi se o milijardama kuna godišnje a zemlja je u kolapsu. I sada bi se ja trebao nadati da će mi Ustavni sud pomoći oko toga što sam politički izmanipuliran i još na sve to ja bi trebao predati zahtjev za ocjenu ustavnosti nekog zakona koji je za mene bolan a šutio sam kad smo preživjeli još bolniji rez od -10% svima iznad 3500 kuna. Šutio sam i ja kao i predsjednik udruge koja sada treba mene voditi ka uspjehu u tužbi protiv države Hrvatske.
  11. Nisam još dobio mirovinu no koliko se sjećam zakonski je propisano da mirovina nakon smanjenja ne smije biti manja od 5.000 kuna. Bez obzira jel se radi o rezanju bruto iznosa. Sad mi to nije jasno.
  12. Pa rekao je javno dr.Gabrić da je dr.Babić lažni invalid Domovinskog rata. On je samo rekao kroz skupljanje političkih poena za svoju korist no nije prijavio. Optužnicu je pokrenuo DORH na osnovu dokumentacije koja im je dostupna godinama i za koju su mnogi znali kakva je. Tko je prijavio? Nitko. Znači institucije posjeduju godinama lažnu dokumentaciju dr.Babića a sad temeljito pretresaju njegovu kuću i garažu. Tragikomedija.
  13. U njihovim kretenlucima ne treba tražiti utjehu ali prava je šteta što im netko za ovaj primjer otvoreno ne kaže: "Vi ste obične , nesposobne budale". I naravno, bez obzira nasve jasno je kome i koliko će se oduzeti. To je završena priča. Za sada. S obzirom koliko su nesposobni ne treba isključiti i najcrnju opciju upitnosti isplata mirovina uopće. Svima.
  14. "Smanjiti će se mirovine veće od 5000 kuna ali tako da pojedina mirovina nakon smanjenja ne smije biti manja od te svote" Citat iz zakona.
  15. Jedna petina zastupnika u Hrvatskom saboru može pokrenuti postupak za ocjenu suglasnosti zakona sa Ustavom i suglasnosti drugih propisa s Ustavom i zakonom. Koliko se dalo primjetiti u raspravi oko prijedloga zakona imam dojam da je sigurno jedna petina zastupnika bilo protiv donošenja tog zakona. Možemo li mi kao branitelji apelirati na one koje smo kao građani odabrali kao naše zastupnike u Saboru da pokušaju nešto učiniti za našu populaciju koja je pogođena ili će biti pogođena u budućnosti raznim zakonima koji smanjuju stečena prava. Nije li predsjednik krovne braniteljske udruge ujedno i saborski zastupnik? Moje je mišljenje da bi to bio najjednostavniji postupak za ocjenu ustavnosti a ne da se osiromašeni, umorni i bolesni branitelji sami bore za svoja prava.
  16. Ne treba nas nitko zastupati kao što nitko nije zastupao branitelje prilikom rezanja mirovina iznad 3500 kuna. Ovim zakonom smo čak dobili tragikomičnu nadu da će nam se mirovine vratiti na iznos prije smanjenja za razliku od zakona iz 2010. Niti nas tko treba zastupati niti bilo kakve tužbe išta mogu promijeniti. To je stvarnost a sve ostalo su iluzije.
  17. Mora se vidjeti na odresku od mirovine koje primaš u banci ili otiđi u područni ured HZMO i tamo ćeš u lipu saznati bruto iznos mirovine.
  18. Naravno da je krivo jer su totalno nesposobni. Ti ljudi bi bili istjerani iz svake firme u Hrvatskoj a oni kao vode zemlju. Rezultat vidljiv.
  19. To je točno. Nemoguće je doći do uštede od 300 milijuna kuna ako se među mirovinama prema posebnim propisima ne bi zahvatile mirovine HRVI.
  20. Ma naši mediji su sposobni kao i vlada koja nas osiromašuje. Iskreno, ni meni sad nije jasno pa iako sam pročitao prijedlog zakona na stranici vlade RH.
  21. Prevedeno, ne tako brzo. Takav rast a pogotovo deficit manji od 3% će se dugo čekati.
  22. Čini mi se da je to to. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Smanjuje-se-35-tisuca-mirovina-za-10-posto-ovaj-put-i-mirovine-pomoraca
  23. Izgleda da je situacija puno teža nego se mislilo. Vjerovatno će dobar dio građana biti pogođen nekim rezanjem prava. Branitelji bi se trebali solidalizirati sa ostalim pogođenim populacijama u eventualnim prosvjedima za koje se nadam da će ih biti i da će biti ozbiljni. Ne možemo se samo fokusirati na naših 10%, bagri treba općenito reći, DOSTA.
  24. Kad to vidiš bolnije je nego neki doživljaji u ratu. Tko im je to omogučio? To je ključno pitanje. Sramota.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija