Jump to content

Yaaax

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znači, dolazio je, nisam bio kod kuće jednostavno i u sandučiću sam pronašao papir na koji mi je napisao da šalje prijavu na prekršajni sud koji će me kazniti za 1000 kuna?!? E sad me zanima zašto bi me prekršajni sud kaznio za nešto što ne želim potpisati, a ne želim potpisati zato što niti sam vlasnik stana niti uređaja i mislim da nije moja dužnost plačati rtv pretplatu nego vlasnik uređaja i stana. Što mogu očekivati kaznu od 1000 kuna ili?I da uređaj i je moj, glupo mi je potpisivati pretplatu kad sam još mjesec/dva na faksu dok ne završe ispiti
  2. Situacija je sljedeća, jučer mi je kontrolor upao u stan i rekao mi je da sam obvezan plačati rtv pretplatu i da moram platiti zadnjih pola godine unazad i baca mi nekakve papire koje moram potpisat, ja mu objašnjavam da nisam dužan plačati tv pretplatu, jer nisam vlasnik stana, a nisam ni vlasnik rtv prijamnika, i objasnim mu da se javi vlasniku stana oko rtv pristojbe, jer sam student, nemam nikakva primanja, čak mi je spominjo nekakav trajni nalog, a nemam ni otvoren račun ni u jednoj banci. On mi je bezobrazno odgovorio da je to moja dužnost jel živim u tom stanu a vlasnik već plača rtv pristojbu na adresi na kojoj živi, ja mu odbijem potpisati, i frajer se počne derat na mene i j***t mi mater i psovat da mu je već dosta studenata koji odbijaju plačati tv pretplatu, i prijetit da će mi saznat podatke i poslat kaznu od nekih 1000kn, ja ga jedva odguram od vrata zaključam i nastavi zvonit idućih par minuta, te ode do susjeda gdje je sazno moje podatke. Danas mi opet dolazi na vrata i ne želim mu otvoriti i zvoni ko budala 15minuta, izađem mu i kažem da ću pozvati policiju, na što ode. Nakon nekog vremena izlazim iz stana i ovaj me dočeka ispred zgrade i gurne mi papire i olovku u ruke na što mu ja sve te papire poderem i bacim na njega. On mi se prijeti sutra ću ti doć s kolegom ovdje i potpisat ćeš kako god znaš. Oke, što činiti sad u vezi toga? Ne želim da sutra dođe do nekoga fizičkoga obračuna, jer koliko sam vidio njegovu ljutnju malo da me nije udario, al se je suzdržavao a vidi se na njemu da bi mi najrađe zavaljo šljagu, a broj od vlasnika ne želi uopće ni uzeti. Što mi je raditi? Potpisat neću sigurno jer zašto bi plačao rtv pretplatu ja koji nemam ni kune redovnih primanja osim 800kn mjesečno od roditelja, a tv nije moj niti ga koristim. Zašto ne želi nazvati gazdu? Jer mi može na osnovu imena i prezimena poslati kaznu? Sutra sam dogovorio par frendova da dodju se družit kod mene, u slučaju da me ovi stvarno krenu prisilit da potpišu. Mogu li HRT-u pisati neku žalbu na inkasatora jer mi je za vrata zataknuo svoje podatke?
  3. Pozdrav, Ostao sam bez vozačke na 3 mjeseca, i od policijskog službenika sam dobio pismo u kojem je bilo rješenje da zabrana počinje od datuma primitka koji je bio 11,5,2013 i da traje 2mj i 29 dana, sad me zanima pošto je sudac rekao tri mjeseca bi mi bilo logično da zabrana prestaje 11,8,2013 al me muči ovih 29 dana, znači 2mj do 11,7 + 29 dana, mogu li slobodno 9,8,2013 sjest u auto i vozit ili da odem provjerit u policijsku postaju? ( vozačka je kod mene cijelo vrijeme, samo je zabrana upravljanja B kategorije)
  4. a ovaj koliko se sjećam jedino što sam ukro u životu je žvakača iz trgovine i to kad sam bio prvi, drugi osnovne škole, koj vrag je ovo?
  5. Znači ovako dobio sam poziv za sud za kazneno djelo iz članka 216 stavka 2, šta je to ??? Kolko se sjećam nikakve prekršaje a kamoli kazne nisam radio pa me to čudi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija