Jump to content

otpadnik

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam! E baš me to zanimalo, koji su to sastojki kojih se moram pridržavati? Gdje mogu naći upute za sastavljanja takvog ugovora ako ima pravila kojih se moram držati..?
  2. Može li se sastaviti "vlastiti" ugovor između (mene) kupca i prodavatelja nekretnine ili za to mora postojati neki već unaprijed sastavljen "obrazac" koji se kupi recimo? (ja i prodavatelj bi imali svoje "uvjete" koji bi nam odgovarali kod kupnje/prodaje pa me zanima dali je moguće naparviti "vlastiti" ugovor...) Također me zanima dali je takav ugovor moguće ovjeriti kod javnog bilježnika ili je dovoljan samo potpis? Hvala svima na odgovorima!!
  3. Kako ostvariti pravo na bilo kakvu naknadu...? Majka je otišla u prijevremenu mirovinu po kojoj je trebala u 12.mj. 2011. preći u mirovinu tj od 12.2011 prestaje joj pravo na novčanu naknadu s burze. U međuvremenu kad je ona dobivala naknadu iz burze, promjenio se zakon koji govori da tek može u mirovinu u 6. mj,2012. (staž/godine) To znači da je 6 mjeseci bez naknade, odnosno niti je na burzi niti ima pravo do mirovinskih primanja sve do 6.mj.2012.g. Sad ispada da je izgigrana za tih 6 mjeseci bez naknade.. Hvala svima na odgovorima, savjetima...
  4. Pozdrav ! Tata mi je bio zaposlen na HR željeznicama. Više ne radi i bio je odjavljen uz pripadajuču otpremninu.. Do prave penzije mora čekati još 10 godina. Ima 55 godina i oko 30 godina radnoga staža.. Sada ne dobiva nikakvu naknadu.. pa me zanima dali ima pravo na nju. Već je 5 godina doma s otpremninom koja je protrošena.... Koje je riješenje za takav slučaj.. Hvala svima na budućim odgovorima !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija