Jump to content

ivana_ri

Isključen
  • Broj objava

    96
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    5

Sve što je ivana_ri objavio

  1. G-man bez uvrede ali vaši pravni savjeti su pre loši i osobno ja vas nikad ne bi angažirala da me zastupate na sudu. Jeste li vi ikad dobili neku parnicu ? Pre bitne su to stvari da bi se prepuštale slučaju. Prije bi rekla da pripadate policijskim nego pravosudnim krugovima.
  2. Ovo nije pravna tema pa ne vidim zašto bi bilo neprimjereno dečku koji je u nedoumici koji fakultet odabrati, udijeliti savjet da ne učini grešku radi koje će kasnije požaliti i biti nezaposleni pravnik kao G-man recimo. Po meni je recimo neprimjereno da netko tko nije dipl.iur na pravnom portalu dijeli pravne savjete, ali to je samo moje skromno mišljenje.
  3. Latinski i engleski jezik je itekako problem položiti na riječkom fakultetu, znam neke koji su radi ta dva predmeta koja uopće nisu bitni za struku ponavljali godinu. Ažurirano Ne razumijem, zašto bi vas netko podcjenjivao? Hvala Bogu pa nisam završila pravo, krivo mi je što sam uopće nogom kročila na taj fax, to mi je najveća glupost i greška u životu.
  4. Nemojte upisivati pravo, to vam je gubljenje vremena. Upišite u Opatiji fakultet za mendžment u turizmu i ugostiteljstvu, lako ga je završiti i još ćete lakše naći posao.
  5. ivana_ri

    Pljuska

    Kako vam se čini ovaj primjer? http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Nije-kriv-Policajcev-samar-kolegici-neprihvatljiv-no-ne-i-kaznjiv Kod šamara obično nema utužive tjelesne ozljede.
  6. ivana_ri

    Pljuska

    Mislim da zbog pjuske još nitko nije osuđen u RH po kaznenom zakonu, tako da možete mirno spavati. Rekao je Z.M. nakon što je udario navijača "žao mi je što ga nisam jače udario", i prošao nekažnjeno. To da ste ga puknuli šakom u glavu i izbili mu zub ili slomili mu nosnu hrskavicu bi bila druga stvar.
  7. Ja sam došla do 2. god. prava i odustala. Danas mi nije ni najmanje žao što ga nisam završila.
  8. Vi možete dignuti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja po članku 266. KZ-a. U policiji ili na DORH-u. I tražite potvrdu da ste kaznenu prijavu dignuli. Policija bi trebala doči po Vaše računalo, ili ga vi možete ostaviti u policijskoj postaji gdje ste dignuli kazneni prijavu. Treba im zbog računalne forenzike. Ako vas ne traže računalo znači da slučaj i ne rješavaju. Osobno vam mogu reći da slučaj neće uspjeti riješiti. Sretno i napišite ovdje ishod, rezultat svega toga. I čuvajte zdravlje. Hakeri nisu vrijedni toga.
  9. Policija vam to sigurno ne radi od 2003. To nije njihov modus operandi. Vama netko preko trojanca se spaja na osobno računalo, jer ga neznate adekvatno zaštititi. Vjerojatno neki prištavi klinac iz osnovne ili srednje škole. Jel imate kvalitetan antivirus ili firewall? Imate i besplatne programčiće preko kojih možete vidjeti tko vam je sve spojen na računalo.
  10. I banka je ta koja odlučuje tko uopće može jamčiti da će kredit biti uredno vračen. Mnogi su odbijeni jer nisu kreditno sposobni ili se nalaze na crnoj listi HROK-a. Sve se provjerava. Tako da to što je suprug rekao usmeno "prijatelju" da će mu biti jamac apsolutno ništa ne znači. Sjednite s suprugom za stol i ozbiljno porazgovarajte, ili prošečite s njim do banke koja mu je blokirala račune.
  11. Jamac na temelju usmenog dogovora?...bez da je išta potpisao s bankom i ovjerio kod javnog bilježnika? ...mislim da vam suprug baš i nije previše iskren.
  12. Sumnjam da bi vam došli na vrata i pitali čiji su to brojevi da nad vama i vama bližnjim osobama primjenjuju tajne mjere u što ulazi i prisluškivanje. Da je to u pitanju sve bi znali, tko s kim, čak i po boji glasa. Znam da vam je posjet policije neugodno iskustvo i mnogi znaju biti uplašeni, ali netrebate biti paranoični, pogotovo ako niste ništa skrivili. Prije bi rekla da je posjet policije bio taktičko-operativni izvid, da malo popričaju s vama, da vide kako "dišete".
  13. Niste im morali reći čiji su to brojevi, mogli ste samo reći da ne želite odgovarati na pitanja, onda bi vas oni pitali famozno zašto?!, a vi bi im rekli da ne želite odgovoriti ni na to pitanje. Nemora značiti da vas prisluškuju već istražuju neko kazneno djelo kako su vam i rekli
  14. Nisam shvatila kako ste to prevarili banku da tužioc traži 1,5g za vas?! Jer nije prijevara dignuti zajam u banci od 29000kn i ne vračati ga.
  15. Nebi smjelo jer to nije vaš novac već od banke. Dozvoljeni minus je vješto upakirani kredit s paprenom kamatom.
  16. http://www.mup.hr/main.aspx?id=104
  17. To vam je ransonware, nemojte ništa plaćati. Imate na netu savjete kako to možete sami ukloniti bez da plaćate nekog informatičara. http://www.nod32.com.hr/tabid/2341/fcat/80/faq/605/Default.aspx
  18. Banka vam je vjerojatno otkazala ugovor o kreditu i sad vam žele sve naplatiti odjednom. Pogledajte u ugovoru koje ste instrumente osiguranja potpisali prilikom dizanja kredita, tako će se pokušati naplatiti.
  19. http://www.babe.hr/hr/sos-telefon/ B.a.b.e vam mogu ponuditi besplatnu pravnu i psihološku pomoć.
  20. Znam sve to, osobno kao najmodavac ne dopuštam uvođenje linije od strane podstanara u vlastitoj nekretnini, jer se to itekako zna zakomplicirati ako nije uredan platiša. Mogu koristiti besplatno moj bežični internet ili vlastiti(stick). president0 će odlučiti što mu je sigurnija opcija.
  21. Vlasnik priključka ste vi, a podstanaru predložite da uzme bežični internet preko usb sticka na bonove ili pretplatu. Tako da internet ide s njim kad ne bude više vaš podstanar.
  22. Ako ste potpisali ugovor na 2g(24mj) i plaćate 200kn mjesečno (4800kn sveukupno) onda se ne bi trebali čuditi zašto su penali za prijevremeni raskid ugovora oko 2700kn.(ako vam je do isteka ugovora ostalo još godinu i dva mjeseca) Postoje 2 tarife revolucija, jedna na pretplatu s naknadom od 150kn mjesečno za oko 1500minuta poziva prema svim mrežama(ako se ne varam, sve preko toga se dodatno naplaćuje) ako ne uzimate uz to nikakav dodatni uređaj, i druga na bonove, bez mjesečne naknade. Kod prve tarife se potpisuje ugovor koji se prije potpisivanja detaljno prouči iliti pročita, kod druge tarife se ne potpisuje ništa. I kod tarife na bonove nije moguće napraviti dug od 665,37kn već potrošiti samo onoliko kolika je vrijednost kupljenog bona. Tako da vam je od samog početka korištenja revolucije trebalo donekle biti jasno koju tarifu koristite tj. na čemu ste. 665,37kn je pretpostavljam dug koji ste napravili jer ste potrošili više nego revolucija dopušta i to ste platili a 2700kn su penali za prijevremeni raskid ugovora. Mogu vas ovršiti, blokirati vam račun u banci(ako ga imate) i skidati vam novac s računa dok se ne naplate(to vam dođe kao na rate). Možete se također žaliti i ući u sudski spor s tele2 ako se smatrate oštećenim.
  23. Primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima su izuzeta od ovrhe, ako su vam ta sredstva ovršena možete po članku 67. stavak 4 ovršnog zakona prigovoriti na ovršno rješenje. 2. Obustava i završetak ovrhe Obustava ovrhe Članak 67. (1) Ako ovim Zakonom nije drukčije određeno, ovrha će se obustaviti po službenoj dužnosti, ako je ovršna isprava pravomoćno ukinuta, preinačena, poništena, stavljena izvan snage ili je na drugi način određeno da je bez učinka, odnosno ako potvrda o ovršnosti bude ukinuta. (2) Ovrha će se obustaviti ako je postala nemoguća ili se iz drugih razloga ne može provesti. (3) Ovrha će se na prijedlog ovršenika obustaviti ako sud utvrdi da su nakon isteka roka za žalbu provedbom ovrhe zahvaćeni predmeti koji nisu određeni u rješenju o ovrsi, a izuzeti su od ovrhe ili je na njima mogućnost ovrhe ograničena. (4) Rok za prigovor zbog razloga iz stavka 3. ovoga članka iznosi osam dana i počinje teći od dana kojega je ovršenik saznao da je ovrhom zahvaćen predmet koji je izuzet od ovrhe, odnosno na kojemu je mogućnost ovrhe ograničena. Nakon isteka roka od trideset dana od poduzimanja radnje kojom su zahvaćeni predmeti iz stavka 3. ovoga članka prijedlog iz te odredbe više se ne može podnijeti. (5) Rješenjem o obustavi ovrhe ukinut će se sve provedene ovršne radnje ako se time ne dira u stečena prava trećih osoba.
  24. Imate na ovom portalu predložak za sastavljanje oporuke. http://www.legalis.hr/forum/downloads.php?do=file&id=519
  25. Kako trenutno stvari stoje zaštićeni račun se ne može otvoriti unaprijed, već mu mora prethoditi blokada računa dužnika. Tek nakon blokade u FINI popunjavate obrazac za otvaranje zaštićenog računa. Ima, da vratite dugove.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija