Jump to content

marijazora

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marijazora objavio

  1. Hvala puno na opširnom odgovoru!To mi puno znači za dalje.Izvinjavam se šta nisam odmah odgovorila,majka mi je umrla pa sam malo van svega.Hvala još jednom!
  2. Radi se o dj.doplatku na dvoje djece i pomoči od grada.Račun je blokiran radi 115kn.TVpretplate.Na kučnu adresu nije ništa došlo o ovršnom postupku.Dobro,otvoren je drugi zaš.račun,ali me smeta i ponižava to šta se ne može dobiti kartica za taj račun.Novac se može podiči uz predočenje osobne i to samo u PBZ Crikvenica,osobno.Znači odmah si obilježen i imam osječaj da te tretiraju kao nikogoviča.Neki su napravili i puno više dugova i još drugih stvari,pa nikom ništa.Mi smo par kil.od grada i mora se koristiti auto do banke.Petnaest dana u mjesecu se nema za gorivo i kako onda uskladiti radno vrijeme banke(jedan dan u jutro,drugi za polne),škole za klince i sve ostalo.Možda nisam u pravu,ali me to strašno smeta i ponižava kao osobu.Jedva čekaš da to dođe na račun i da kupiš hranu i malo goriva.Od strane FINe je sve u redu,osoblje u Crikvenici i Rijeci je jako,jako pristojno i žele uvijek izači u susret i pomoči.telefonski ili kad se dođe kod njih.Svaka čast i hvala svima u FINi.
  3. Kčerki je blokiran račun u banci.Prima samo dječji dod. i pomoč od grada.Preko FINe je otvoren novi zaš.račun.Za taj račun se ne dobije kartica,novac se diže isključivo u banci i to osobno uz predočenje osobne.Ima li to smisla?Znači odmah si obilježen.Punomoč se isto ne može napraviti,znači ako si bolestan ili nisi u mogučnosti doči do banke,kad radi,ništa od novaca.Dalje smo od grada inajčešče ja dižem novac na bankomatu.Ali ništa više od toga.Subotom i nedjeljom isto ništa,samo onda kad banka radi,a ne radi cijeli dan.Ima li itko saznanja kako je u drugim bankama.Ovo je PBZ.Poštovanje i hvala!
  4. mogu li vas zamoliti da mi malo pojasnite odgovor.naime,mi bismo kupili nekretninu i odmah je upisali na unučad/dvoje/, tako da smo sigurni da ostaje u njihovom vlasništvu.hvala puno!
  5. poštovani !htjeli bi kupiti nekretninu,zanima me možemo li je upisati na maloljetno dijete?puno hvala
  6. Poštovani!Nisan baš shvatila šta ste mi htjeli poručiti.Ja san napravila dug u VIPu i nisan ga platila.Blokirali su račun i tako me prisilili da reagiran,šta san i napravila.Zvala sve i svakoga,uspijela dogovoriti plačanje u ratama i sve je O.K.Dal je blokada računa dozvoljena ili ne.....?Mirovina je mala,ali dugove moran vračati.Nitko me nije silio na to,imala san telefon i pričala a nisan platila.E pa sada moran dobro stisnut i otplatiti sve 2400kn.
  7. konačno mi je račun deblokiran.trajalo je dugo,od molbe za deblokadu do deblokade prošlo je 16 dana.od strane odvjetnika i FINe sve je proteklo o.k.ja čvrsto vjerujem da če sada biti sve bolje od kada je FINa to sve preuzela.sada im treba još vremena da se uhodaju zato sve malo duže traje.još jednom zahvaljujem svima na savjetima i pomoči.
  8. nisam sigurna kako če kasnije biti,ali sada je bila mirovina i uzelo mi je samo trečinu.Znači bolje nego prije.Nadam se da če tako i ostati.vidjet ču drugi mj.
  9. Sve sam dogovorila sa VIPovim odvjetnikom.ja sam jako zadovoljna postignutim.omogučeno mi je da u ratama isplatim dug.On poslao na FINU papire za deblokadu računa i to odmah.Zvala sam FINU i stvarno su papiri tamo.Neko vrijeme moram čekati,zbog gužve,pošto nisam jedina sa blokadom računa.Zahvalna sam svima na pomoči.To mi se prvi puta dogodilo i sve je dobro prošlo.pozdrav svima koji su u problemima i svima koji ovim putem pružaju pomoč.
  10. Poštovanje!Po mom mišljenju treba otići u FINU sa svim papirima i sa njima dogovoriti sve.Bez obzira šta mi svi mislili o njima,može se sve dogovoriti,tako da su obje strane zadovoljene.Mojoj majci je isto blokiran račun več mjesec dana i mislili smo da če sada biti još gore,ali ne.Razgovarala sam s njima i več sada su uzeli samo trečinu od penzije.Dali su nalog banci da se račun odblokira i sada čekamo.Dakle,izgleda da če sada konačno sve biti kako treba.Mi sami moramo biti svijesni da dugove koje smo napravili,moramo vratiti.Malo nam je gadno ali nitko nas nije tjerao udugovanja.Svi smo u dugovima i blokadama,ali mislim da če sada biti sve bolje.Znat če se koliko se mjesečno uzima i sa ostatkom moramo nekako živjeti.
  11. Od suda nisam ništa dobila,ni o ovrsi ni o blokadi računa.Danas sam razgovarala sa njihovim odvjetnikom i nadam se da če sve biti u redu.Dug sam napravila i moram ga vratiti,pa sam zamolila da otplačujem u ratama.G.odvjetnik je na to pristao i obečao da če odblokirati račun.Ja se nadam najboljem uspijehu.Puno hvala na pomoči!
  12. puno hvala na pomoči.To mi je prvi puta da se susrečem sa takvim problemom.Razovarala sam sa njihovim odvjetnikom i dogovorili smo da dug otplačujem u ratama a on če preko FINe tražiti deblokadu.Razgovor je super protekao i sad cemo vidjeti šta če biti dalje.Ne bježim od duga,sama sam kriva za to,ali moram nekako zivjeti.Još jednom hvala!
  13. Moja majka ima sličan slučaj,tj.blokadu tek.računa od strane VIPa.Dakle dug postoji i mora se vratiti.Nazvala sam njihovog odvjetnika i s njim dogovorila plačanje u ratama.Oni če odblokirati račun i moja majka mora svaki mj.plačati određeni iznos.Do sada mi se čini sve O.K.Vidjet čemo kad če odblokirati račun.Pregovori traju od jučer i obečano mi je da če to brzo iči.Kad se odblokira javit ču Vam.Pozdrav
  14. U vezi blokade tek.računa od strane Vipa,postignut je dogovor da se račun odblokira a ja da svaki mjesec uplačujem na njihov račun ratu.Sve mora iči preko FINE,pa me zanima,zna li tko koliko to traje.Več sam dva mjeseca bez kune i stvarno ne mogu više.
  15. Hvala na pomoci!Do sada nisam ništa dobila. Hvala na pomoći!Do sada nisam ništa dobila o blokadi računa,osim kad sam došla u banku i čula da mi je račun blokiran.Od mirovine mi ostaje 600kn i to nisam mogla dignuti.Dakle,uzimaju sve šta je na računu.Zvala sam njihovog odvjetnika i on kaže da imaju pravo blokirati račun sve dok se ne namiri kompletni dug.Sve šta mi ostaje od mirovine,to mi uzmu.Stvarno ne znam kako da živim bez primanja.Mirovinsko uzima odmah za kredit a ostatak ide na banku. p s
  16. pozdrav svima!moram se odmah isprićati ako sam na pogrešnom mjestu,po prvi pua sam tu i baš se ne snalazim.radi se o blokadi tekučeg računa od strane vip-a,tj.njihovog odvjetnika.imam 85godina i mirovinu 1380kn.plus zaštitni dodatak i tj.oštečenje,sve zajedno 1890kn.na mirovinskom uzimaju za kredit i ostaje 600kn za isplatu.vip mi je blokirao račun prošli mjesec.njihov odvjetnik kaže da je to sve po propisu i da če odblokirati račun kad se oni namire.molim vas da mi odgovorite dali je to u redu,a ako nije šta da poduzmem?to su mi jedina primanja i podstanar sam.ne bježim od plačanja,ali trebam nekako živjeti.puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija