Jump to content

Tia87

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. XY je s 15.07.2022. zatvorio bolovanje. Bio je na dugotrajnom bolovanju. Na koji način se računa razmjerni dio za 07. mj. premda mu je do tada isplaćivano fiksno 1.661,18 kn za cijeli mjesec, a bez obzira na broj radnih dana/radnih sati? Hvala!
  2. Pozdrav, zanima me za djelatnika u javnom sektoru kod izračuna otpremnine navedeno je u TKU (čl. 46.) "...Ako zaposleniku u posljednja tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu nije isplaćivana plaća, već naknada plaće prema posebnim propisima, ili mu je isplaćivan dio plaće i dio naknade plaće prema posebnim propisima, za izračun pripadajuće otpremnine uzet će se plaća koju bi zaposlenik ostvario da je radio u redovnom radnom vremenu..." Što se odnosi na "naknada plaće prema posebnim propisima"? Ulazi li u prosjek i bolovanje na teret poslodavca (do 42 dana) ili je potrebno izračunati 100%-tni iznos za te dane? Također, prema Zakonu o radu otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca. Odnosi li se ta prosječna mjesečna plaća na tzv bruto 1? Hvala!
  3. Dakle, partner 4000+1750, a ja 4000+2500?
  4. Na poreznoj kartici imam prijavljeno dvoje djece. Za oboje osobni odbitak dijelim s partnerom. Za prvo dijete partner ima 100,00 osobnog odbitka, a za drugo partner ima ima 0,00, odnosno ja imam 100,00. Koliki je zapravo moj iznos osobnog odbitka? Je li mi 1.750,00 (premda za jedno dijete ostvarujem 100%) ili imam 2.500,00 premda se radi o drugom djetetu? Hvala!
  5. Djelatnici je zbog pogreške uplaćen veći iznos bolovanja nego što HZZO-o refundira (prelazak s 80% na 50%, a isplaćeno je bilo po 80%). Djelatnica je suglasna da taj iznos vrati (pisana potvrda), ali bi htjela taj iznos vratiti u ratama. Vrijedi li u tom slučaju ovršni zakon ili se može "skinuti" i veći iznos, naravno prema dogovoru s djelatnicom. Hvala!
  6. Imam pitanje vezano uz računanje godišnjeg odmora. Djelatnik je zaposlen 01.04.2021. na nepuno radno vrijeme (određeno sezonski), a od 01.06.2021. do 31.10.2021 na puno radno vrijeme (određeno, sezonski). Godišnji odmor koristit će tijekom 10./2021. Premda je stekao pravo na godišnji odmor u nepunom i punom radnom vremenu, a koristit će ga u punom radnom vremenu, kako računati razmjerni dio s obzirom na puno/nepuno radno vrijeme u odnosu na fond sati? Ukupno, kada bi imao pravo na korištenje cijelog g.o. imao bi 28 dana. Hvala!
  7. Poštovani! Nisu mi isplaćene zadnje 4 plaće preko student servisa. Student servis je poslodavca kontaktirao i poslao opomenu, ali poslodavac ne reagira. S tim da najstariji račun na koji je poslana opomena glasi na firmu koja je u blokadi. Ostala 3 računa su preko (za sada) aktivne firme. Radi se o istom poslodavcu i istom radnom mjestu, ali su ugovori izdavani na različite firme. Koja su moja prava kod potraživanja plaća i od kuda krenuti? Hvala!
  8. Imam jedno pitanjce Ovako, kuća je napravljena u braku, vlasnik kuće je suprug. U prizemlju se nalazi ugostiteljski obrt u vlasništvu supruge. Do sada je bila dovoljana izjava kako suprug ustupa taj prostor supruzi na korištenje. Ali sada traže ili vlasnički list (da se taj dio prepiše na suprugu) ili potvrda da se taj postor iznajmljuje. Također je rečeno u poreznoj kako to mora biti neki razuman iznos ??? Sada me zanima, je li negdje zakonom propisano koliki taj iznos za iznajmljivanje mora biti, ili se može staviti neki banalan iznos jer bi u svakom slučaju vlasnik (suprug) trebao plaćati pdv na taj iznos...što je apsurdno jer naravno oboje žive od tog ugostiteljskog objekta. Hvala unaprijed i lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija