Jump to content

lucky7hr

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me što učiniti u slučaju kad mi radnik daje otkaz radi premještanja na drugo radno mjesto, i obavijesti me tri dana prije nego što će otići i pritom odbija odraditi otkazni rok. radnik je zaposlen 3 godine kod mene. hvala
  2. Vlasnici smo Doma za psihički bolesne osobe. S jednom osobom imali smo ugovor o smještaju za kolovoz 2007. godine i za kojeg je skrbnik uplatio smještaj za taj mjesec. nažalost korisnik je umro nakon 5 dana. Morali smo vratiti sav novac. U to vrijeme papirologiju je vodila naša socijalna radnica i nažalost nismo vratli taj novac u to vrijeme. Nasljednica umrlog je preko biljeznika poslala zahtjev za povratom u lipnju 2008. godine, ali je i to zametnuto. Nasljednica nam se nije uopće obraćala sve ovo vrijeme do danasnjeg datuma tražeći iznos i kamate koje moramo platiti. Mi smo voljni to sve platiti , ali nam nije jasno da o tome ne postoji nikakva tužba ili nalog te kolike su te kamate. Naša socijalna radnica koja je o tome vodila brigu nije više zaposlena kod nas. Zanima nas kakva je sad procedura. Pretpostavljam da smo trebali dobiti bar nekakav sudski poziv ranije? Unaprijed zahvaljujemo!
  3. Hvala na odgovoru. Napravit ćemo dalje kako ste rekli i javiti se ako ćemo imati kakvih još upita. Mnogo ste nam pomogli. Hvala još jednom!
  4. Hvala na razumijevanju. Bar nettko da stane na stranu poslodavca. Ako vam nije problem samo da mi odgovorite s kojim datumom trebamo odjaviti radnika da sve bude zakonski točno. 5.1. ili 8.1., dan nakon što je radnik poštom primio otkaz. Unaprijed zahvaljujem!
  5. Obzirom da radnica nije više dolazila na radno mjesto, dali smo joj izvanredni otkaz 4. 1. i poslali ga poštom preporučeno. na povratnici je datum 7.1. s njezinim potpisom da je primila pošiljku. s kojim datumom je trebamo odjaviti i kakva je daljnja procedura. Unaprijed zahvaljujemo!
  6. 2.za dva dana neoporavdanog izostanka s radnog mjesta, radniku dati pismenu opomenu pred otkazivanje Ugovora o radu i preko HZZO-a tražiti kontrolu bolovanja. Oni će kod doktora opće prakse pregledati dokumentaciju vezanu za bolovanje i utvrditi da li je bolovanje opravdano ili nije. Ukoliko bolovanje nije opravdano naložiti će ukidanje bolovanja a Vi onda ponovo imate opravdan razlog za raskid Ugovora. ova opcija bi bila dobra da je radnik na bolovanju zbog neke bolesti koja je vidljiva i kod koje se može dokazati jeli bolovanje valjano ili ne. obzirom da se radi o stresu, kako će ta komisija utvrditi jeli ona pod stresom ili ne. naravno da će ići na ruku radniku, a onda pretpostavljam tako u nedogled vezano uz promjenu radnog mjesta, rekla sam da smo mala firma i da joj nemamo što drugo ponuditi, svi poslovi traže fizičku aktivnost i kretanje. da budem konkretnija...mi smo utanova koja skrbi o psihički bolesnim osobama , a radnik je njegovatelj. dakle, jedino mu mogu ponuditi posao čistača , a to je još teži posao. za ostale poslove nije kvalificiran.
  7. zahvaljujem se na brzom odgovoru. nismo bas upoznati sa nasim pravima pa smo mislili da tek imamo pravo na izvanredni otkaz u slučaju ako se radnik tri dana ne pojavi na radnom mjestu. znači ipak su se stvari malo promijenile na bolje. možemo li mi u ovom slučaju tražiti mišljenje nekog drugog doktora medicine rada jer je radnik stvarno slabo pokretljiv a kod nas se cijeli dan penje gore dolje niz stepenice. mišljenja smo da postoji i mogućnost da se ponovno ozljedi na radu...a to nam stvarno nebi koristilo. mislim da ćemo iskoristiti prvu mogućnost koju predlažete, jer koliko god bili socijalno osjetljivi moramo misliti i na ostale radnike i na budućnost poslovanja
  8. imamo zaposlenog radnika koji je doživio ozljedu na radu. doktor medicine rada proglasio ga je radno sposobnim iako to nije. na posao se javio 20. 12. 2010. Došao je jedva hodajući, žaleći se na doktora koji je to dozvolio. pred ostalim radnicima rekao je da nemože raditi nikakve poslove. otišao je kući i nije se javljao. 27.12. došlo je pismo u kojem mu doktor opće prakse otvara bolovanje 42 dana od 22. 12. 2010. godine zbog akutnog stresnog poremećaja. dakle to bolovanje ide na nas teret. znači nije odradio niti jedan niti se javio. obzirom da nije radno sposoban pretpostavljam dxa će učiniti isto nakon isteka ovog bolovanja. mala smo firma i financijski nam to teško pada. kako se zaštititi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija