Jump to content

zorganic

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zorganic objavio

  1. Hvala, ovo sam vec pregledala i nisam nasla odgovor na moje pitanje. Navedeno je sljedeće: ukoliko internetski trgovac koristi skladište–potrebno je zadovoljiti propisane uvjete o gradnji, prevenciji požara i zaštiti na radu; ukoliko se obavlja internetska trgovina s hranom potrebno je zadovoljiti propisane opće sanitarne, zdravstvene i higijenske uvjete; zadovoljiti uvjete propisane posebnim propisima, sukladno vrsti robe, načinu trgovanja robom, fizikalno–kemijskim i drugim karakteristikama robe. Za mene je ovo preopćenito... Kad god se uhvatim čitanja nekih propisa i zakona, ne uspijevam naći odgovor koji je precizan i točan.
  2. Poštovanje, ideja je pokrenuti web trgovinu,u kojoj bi se prodavali prehrambeni proizvodi, uglavnom neprerađeni i u rinfuznom stanju. Mogu li tome namijeniti jednu sobu u stanu, odnosno prolazi li mi soba kao skladišni prostor? Koje dozvole trebam za legalni početak rada? Hvala!
  3. Poštovani, pišem Vam u nadi da ćete mi dati potrebne informacije, s obzirom da na internetu pronalazim ili oprečne ili nepotpune informacije. Kolegica i ja planiramo otvoriti obrt za prodaju prehrambenih preko interneta, u početku ne bismo bile u sustavu PDV-a. Potpisale bismo ugovor o ortakluku. 1. Moramo li plaćati doprinose državi, ako smo obadvije zaposlene, s tim da je naš poslodavac oslobođen plaćanja dijela doprinosa za nas, jer smo dobile ugovore na neodređeno (mjera pomoći za mlade do 30 godina)? 2. Proizvode bismo kupovale od veleprodajnih tvrtki. U tom slučaju mi plaćamo PDV? 3. Dio robe bismo uvozile iz R. Srbije. Mora li uvoz ići preko neke prijevozničke tvrtke ili možemo sami, automobilom, dovesti robu? Kako da unaprijed znamo iznos carine u tom slučaju? 4. Posao bismo obavljale u stambenom prostoru ortaka. Postoje li neki zahtjevi za skladištenje (radi se o slabo kvarljivim proizvodima, upakiranima u jedinična pakiranja ili u rinfuzi)? Unaprijed zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam!
  4. Poštovanje, imamo slijedeću situaciju: naslijedili smo zemljište od preminule majke. Imamo kupca za zemljište, ali samo sam ja u RH, brat i sestra su u Njemačkoj i V.Britaniji. Svi se slažemo oko prodaje, ali kako to najjeftinije dokazati? Kako složiti kupoprodajni ugovor, da samo ja mogu biti potpisnik? Hvala!!!
  5. Poštovanje! Majka ima nekretninu u vlasništvu, koju je naslijedila od svojih roditelja. Otac nema ništa imovine. Sestra i ja bismo voljele izbjeći ostavinske rasprave pa nas zanima na koji način to izvesti. Može li majka prepisati nama nekretninu? Što je u tom slučaju s očevim dijelom (ako ga uopće ima)? Ako otac nema pravo na njeno nasljedstvo, znači li to da nakon njegove smrti neće biti ostavinske rasprave? Hvala! LP
  6. Poštovani znalci, želim otvoriti obrt - web shop. 1. imam računalo staro 8 godina, koje namjeravam koristiti u poslu - nemam račune - je li to problem za inspekciju? 2. mogu li se prijaviti kao paušalac? 3. ako porez na dobit moram platiti jednom godišnje, znači li to da je bolje da čekam 1.1.2012. da otvorim obrt, nego da ga otvaram pred kraj godine? 4. može li roba dolaziti na najbližu carinsku ispostavu i plaćam li tada, kod njih carinu i pdv (i možda još nešto)? 5. moram li biti trgovac po zanimanju za otvaranje web trgovine? HVALA!!!
  7. Poštovani, 1. imam računalo staro 8 godina, koje namjeravam koristiti u poslu - nemam račune - je li to problem za inspekciju? 2. mogu li se prijaviti kao paušalac? 3. ako porez na dobit moram platiti jednom godišnje, znači li to da je bolje da čekam 1.1.2012. da otvorim obrt, nego da ga otvaram pred kraj godine? 4. može li roba dolaziti na najbližu carinsku ispostavu i plaćam li tada, kod njih carinu i pdv (i možda još nešto)? 5. moram li biti trgovac po zanimanju za otvaranje web trgovine? HVALA!!!
  8. Situacija je slijedeća: imam veliko gradjevinsko zemljište s kućom. Želim na jednoj polovici sagraditi novu kucu pa me zanima moraju li se plaćati svi priključci (plin, kanalizacija,....), s obzirom da jedna kuca vec postoji. Hvala!
  9. Postovani, namjeravam otvoriti obrt za prodaju artikala, koje bih narucivala iz inozemstva. Zanima me da li bih u tom slucaju morala placati i carinu za uvezene predmete i PDV na svaki prodani predmet? U tom slucaju prodajnu cijenu pojedinog predmeta morala bih uvecati jako puno da bi mi se prodaja isplatila. Hvala! Srdacan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija