Jump to content

za10

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je za10 objavio

  1. Kako ja, kao potencijalni kupac tog poslovnog prostora, mogu saznati sadržaj rješenja tj. može li uopće vlasnik upisan u vlasnički list prodavati prostor nekome tko nije zakonski nasljednik osobe Y?
  2. Interesira me kupovina poslovnog prostora za kojeg u vlasničkom listu piše da je u etažnom vlasništvu osobe X u 1/6 suvlasničkog dijela zgrade. Muči me zabilješka iz 2008.: "Na temelju rješenja Saveznog sekretarijata za financije Beograd od 24.6.1966. zabilježuje se da istu, poslovnu prostoriju osoba Y ne može otuđiti, ali istu mogu naslijediti njegovi zakonski nasljednici ako u smislu čl.5 Zakona o nac. najamnih zgrada i građev. zemljišta ona služi njihovoj dozvoljenoj djelatnosti. Kad ova poslovna prostorija prestane da služi poslovnoj djelatnosti osobe Y odnosno njegovih zakonskih nasljednika ona postaje Društveno vlasništvo." Molim vas pomoć oko shvaćanja ove situacije. Što točno znači ova zabilješka? Može li se izbrisati ta zabilješka i kako?
  3. I sa poduzecima koja nemaju zaposlenih, a sami rade racunovodstvo?
  4. Kome se zapravo uplaćuje alimentacija? Kćer je punoljetna i kreće na studij u SAD. Otac želi alimentaciju uplaćivati na njen račun, a ne više na majčin. Da li je to moguće ili tata baš mora novac uplaćivati na račun majke kojoj je dijete dodijeljeno na brigu.
  5. Molim vas objašnjenje plombe u kojoj piše da je zaprimljen prijedlog Zg holdinga sljedećeg sadržaja: povezivanje zk i kpu u zk ul koji nije konačno riješen. Znate li koliko to može trajati i mogu li nekako požuriti upis promjene vlasnika koji je na redu nakon rješavanja te plombe. Plomba je trenutno u žalbenom kancelu. Navodno je zgrada zaštićena. Hvala
  6. Hvala, poslala sam reklamaciju mailom, vidjet ću što će i da li će uopće odgovoriti.
  7. Poštovani, izdana mi je dnevna parkirališna karta temeljem Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Karlovca ("Glasnik" Grada Karlovca br. 12/09) s rokom reklamacije 6.1.2011. U Odluci (koja nije u navedenom broju Glasnika, nego 5/10) stoji: "izvanulična javna parkirališta s naplatom su parkirališta koja se nalaze izvan kolnika, a označena su vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom" i Članak 4. (1) Parkiranje vozila na javnim parkiralištima s naplatom može biti jedino na označenim parkirališnim mjestima. (2) Komunalni redar kazniti će svako parkirano vozilo koje je parkirano izvan označenih parkirališnih mjesta, vozilo koje je parkirano protivno označenim parkirališnim mjestima, a premjestiti parkirano vozilo koje ugrožava sigurnost prometa i smanjuje prohodnost na javnom parkiralištu s naplatom. Članak 9. (1) Javna parkirališta na kojima se vrši naplata parkiranja moraju biti označena vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom u skladu s propisima o sigurnosti prometa. (2) Na svim stalnim javnim parkiralištima na kojima se vrši naplata parkiranja horizontalne oznake parkirališta su plave boje. Članak 11. (3) Javna parkirališta na kojima se vrši naplata parkiranja moraju biti u zimskim uvjetima očišćena od snijega i leda i na istim se mora spriječiti stvaranje poledice." Na karti je naznačeno da je parkiralište u Vitezovićevoj ulici u Klc-u, ali ne piše da sam parkirala na mjestu koje nije označeno horizontalnom signalizacijom (nije iscrtano nikakvom, pa ni plavom bojom), niti piše da je parkiralište bilo neočišćeno od snijega i leda. Ja sam situaciju fotografirala, ali me strah fotografiju priložiti reklamaciji zbog eventualne kazne za parkiranje izvan označenih parkirališnih mjesta. Mogu li me kazniti naknadno na osnovu moje fotografije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija