Jump to content

Chonto

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Chonto objavio

  1. Poštovani, Molio bi odgovor na sljedeće pitanje, naime završio sam tri godine informatike na Veleučilištu u Rijeci (180 ECTS), zatim sam završio i godinu dana pedagoških kompetencija na Juraj Dobrili u Puli (62 ECTS). Sada želim upisati diplomski studij poslovne informatike u Puli. Tome prethodi i polaganje razlikovnih predmeta, no međutim pri upisu istih dobio sam odgovor sa Sveučilišta da pošto nisam završio četverogodišnju srednju školu već trogodišnju nemam pravo upisati razlikovne predmete, a samim time niti diplomski studij. Možete li mi potvrditi isto i obrazložiti zašto je to tako, jer mi je u najmanju ruku apsurdno da me se sada to traži. Hvala unaprijed i lijep pozdrav!
  2. Poštovani, Pošto nemogu točno pronaći informaciju vezanu za potrebnu stručnu spremu nastavnika u srednjoj školi, molio bi vas za pomoć. Naime, radi se predmetu informatika i računalstvo u srednjoj medicinskoj školi. Predmet se predaje prve dvije godine te je obavezan. Na prvoj godini ga slušaju medicinske sestre i tehničari te fizioterapeutski tehničari i tehničarke, dok na drugoj godini predmet slušaju samo medicinske sestre i tehničari. Mene zanima imam li ja pravo predavati taj predmet pošto sam prvostupnik informatike (bacc. inf.) sa 180 ECTS-a i pedagoškim kompetencijama (dodatnih 62 ECTS-a). Dali postoje negdje kadrovski uvjeti za predmet "Informatika i računalstvo" za srednju medicinsku školu. Hvala i lijep pozdrav!
  3. Pozdrav, Trebao bi pomoć u vezi zaštite na radu sa plastičnim masama. Naime, nedavno sam se zaposlio na radnom mjestu koje podrazumijeva rad sa strojem koji brizga plastičnu masu u kalupe. Moj posao je puniti i prazniti kalupe i u konstantnom sam doticaju sa proizvodom. Pošto ne radim dugo na tom radnom mjestu počeo sam osjećati bolove u dišnim putevima, zatim tu je i svrabež, a da ne pričam o tome da je posao u stoječem položaju (svih 8h.) i da osječam svaki mišić od glave do pete. Sa poslodavcem nema govora, niti je ikada bilo govora o tome koliko je sam posao štetan počevši od štetnosti materijala sa kojim se radi pa sve do položaja rada. Malo sam švrljao i raspitivao se sa čime sve radimo i ispostavilo se da se radi o sljedećim tvarima:Polipropilen i polioksimetilen. Ostalo pišem na talijanskom jer je tako navedeno a neznam prevesti: acetalica, copolimero , formosacon, moplen, domolen, capilane, suplen. Moje pitanje je sljedeće dali su ti materijali štetni i koliko, koji su propisi zaštite i dali postoje, te što se tiče položaja obavljanja posla dali tu postoje neki propisi...???? Molio bi Vas za bilo kakvu pomoć ili referencu gdje potražiti odgovor HVALA VAM!
  4. Hvala Vam na odgovoru, sve je i više nego jasno objašnjeno. Možda bi mi dobro došla informacija gdje bi mogao pronaći sva objašnjenja vezana za moja pitanja u ZOR-u. U slučaju da budem imao problema sa poslodavcem da se mogu konkrentno pozvati na zakon. Ako bi bili toliko ljubazni uputiti me na pravo mjesto bio bi Vam jako zahvalan. LP
  5. Trebao bi nekoliko informacija u svezi prekida radnog odnosa. Trenutno sam zaposlen u firmi gdje mi ugovor(probni rok)istjeće krajem siječnja. Prethodno sam bio zaposlen bez prekida četiri godine. Sada me interesira dali nakon isteka ugovora koji želimo prekinuti i ja i poslodavac je mudrije sa moje strane čekati istek ugovora ili potpisati sporazumni otkaz. Te informacije su mi bitne iz razloga prava koje stjećem nakon toga. Dakle ako potpišem sporazumni otkaz koliko sam informiran nemam pravo na bilo kakvu naknadu na zavodu. No ukoliko sačekam da mi istekne ugovor i poslodavac mi ne produži ugovor dali tada stjećem pravo na naknadu sa zavoda. Dok sa druge strane volio bih znati šta to znaći za poslodavca, ukoliko potpišemo sporazumni otkaz poslodavac ima pravo zaposliti novog radnika na moje mjesto, a ako poslodavac meni daje otkaz onda nema pravo zapošljavanja nove osobe. Što se dešava u slučaju da mi samo istekne ugovor i jednostavno mi poslodavac ne produži ugovor, dali ja stjećem sva prava na zavodu i dali poslodavac može zaposliti novu osobu na moje mjesto bez ikakvih problema? Thanx, LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija