Jump to content

kova5kova

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://google
  1. Parcela na koju se ulazi sa ceste ima dvije kuče sa ljeve i desne strane i gospodarski objekat sa donje strane po cjeloj dužini parcele. Parcela je u vlasništvu četiri nasljednika od dvoje brače od njih četvero dvoje živi u kuči sa desne strane a drugih dvoje žive na drugim lokacijama a ljeva kuča (njihova) od ulaza je prazna. Dvoje nasljednika koji ne žive na parceli žele pregraditi parcelu na pola i time raspoloviti zajednički ulaz na parcelu čime bi došlo do otežanog ulaza na parcelu nasljednika koji žive u kuči koja je na desnoj strani parcele. Dali imaju pravo prepoloviti parcelu na pola bez predhodne diobe parcele jer nema nikakvog rješenja čije je što na parceli. Molim savjet jer se ozbiljno pripremaju pregraditi parcelu dali na to imaju pravo i ako nemaju kako ih mogu spriječiti u provedbi pregrađivanja. Hvala.
  2. Poštovani, Živim sa majkom u kući koje smo vlasnici svaki sa 50% udjela. Ja imam obitelj i troje djece od kojih je dvoje punoljetno i nezaposleno dok ja i supruga radimo. Majka ima penziju oko 1600 kn. Uskoro če mi isključiti struju i prijeti mi ovrha za ne podmirivanje dugova. Dali će dugovanje ovrhom biti naplčeno samo meni ili će biti naplačeno pola meni pola majci jer posjedujemo svaki pola kuće. Priključak struje još uvijek glasi na pokojnog tatu od kojeg je kuča nasljeđena.
  3. Nakon smrti Oca nasljedio sam pola kuče a druga polovica je pripala majci.Mjaka je nakon toga svoj dio kuče u kojoj živi i sve ostale nekretnine prenjela na sestru(katastarski).Od tatine smrti (i prije) ja plačam sve račune(struja,komunalije,održavanje vodovoda).Pokušao sam nači bilo kakav način za dogovor oko podjele plačanja računa ali i Majka i Sestra odbijaju bilo kakav dogovor i prisiljavaju me da plačam sve račune koji dolaze za kuču jer u protivnom ostajem ili bez struje,vode... Kuča nije legalizirana i nije vidljiva u geodetskim nacrtima. U karastarskom rješenju piše kuča i dvorište a u stvarnosti na toj čestici su dvije kuče(moja/sestrina,susjedova) i gospodarski objekt. Piranje: Dali ču po smrti Majke imati pravo povrata dijela troškova za uzdržavanje jer sam prisiljen plačati sve troškove koje majka napravi iako ona ima nasljeđenu mirovinu od pokojnog Oca. Postoji li bilo kakav način da odvojim svoje režije od Majcinih jer su svi pokušaji dogovora propali. Jako mi je važan bilo kakav savjet jer je majka iz inata što sam ja odvojio grijanje od nje kupila peč na struju sa kojom se grije iako ima peč na drva koja je dovoljna za zagrijavanje prostorija u kojima boravi i punu garažu drva za ogrijev.
  4. Trebam pravni savjet u vezi svoje kanalizacije. Živim sa roditeljima u kuči koja je ostarinom podjeljena na pola.Starci imaju svoju kanalizaciju a ja sam sebi položio svoju.nijhova se začepila pa su se bez mojeg znanja priključili na moju. Pitanje je:dali mogu uzeti lopatu i jednostavno ih odkopčati sa svoje kanalizacije ili moram pravnim putem tražiti da se odspoje sa moje kanalizacije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija