Jump to content

zvjezdica_zg

Korisnik
 • Broj objava

  89
 • registrirao se

O zvjezdica_zg

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pitanje vezano za zabilježbu na nekretnini. Naime muž je sa svojim ocem sklopio ugovor o doživotnom ploduživanju. Naknadno je RH stavila teretovnicu na kuću u kojoj se nalazi navedeni stan (Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine) - pravo prvokupa. Da li muž može darovati stan svojoj majci, uz suglasnost svoga oca naravno, unatoč zabilježbi. Otac i majka nisu više u braku. Hvala na odgovoru!
 2. Nije porodiljni. Redovan rad za vrijeme trudnoće. Možda svima. To se ne zna za sigurno jer su aneksi "tajna" kao i sam ugovor o radu. A glasi da je radno vrijeme definirano odlukom uprave. I radno vrijeme sigurno ne bi bilo skraćeno svim radnicima (u provedbi) nego samo nekima. Ako odbijem potpisati, mogu mi ponuditi otkaz. U zakonu jasno stoji da je trudnici otkaz ništetan?
 3. Pozdrav, Da li trudnica mora potpisati aneks ugovora kojim joj se može smanjiti plaća zbog smanjenja radne satnice - pola radnog vremena? Ugovor je na neodređeno. Hvala
 4. Jesmo. Usmenim putem. I dobili odgvor da oni jedino traku oko kuce mogu staviti. Što je glupost. Ništa, ponovit cemo pismeno i navesti ovo što ste napisali! Hvala!
 5. Znači ako u međuvremenu netko pogine jer mu se krovište srušilo na glavu - "tough luck"...divno. 🙄
 6. Poštovani, Imamo slijedeći problem. Tijekom zagrebačkog potresa, kući koja se nalazi na međi sa našim prolazom do naše kuće, urušio se zabatni zid, na naš prolaz, oštetilo fasadu naše kuće i prikolicu koja je u prolazu bila parkirana. Naime, u toj kući nitko ne živi već 10+ godina, niti je itko posjećuje ili održava. Dio krovišta doslovno visi i dalje nad prolazom i doslovno prijeti potpunim urušavanjem svaki čas u naš prolaz, koji je ujedno i jedini prema ulazu u našu kuću. Sa zadnjim manjim potresom od 3.2 je opet pao dio krovišta kod nas. Vlasnike smo kontaktirali (2 su
 7. Situacija je trenutno hipotetska - vezana za otkaz. Naravno da svi paničare pogotovo što neki pričaju o promjeni ZOR-a. Pa i trudnice pogotovo... Ugovor je na neodređeno.
 8. A otkaz bi bio ništetan ukoliko se uruči trudnici (nije na BO nego radi)?
 9. Pozdrav, Pitanje s obzirom na Covid-19 situaciju, da li poslodavac smije trudnici smanjiti ugovorenu plaću? Hvala na odgovoru!
 10. Tu nemam brige s obzirom da dižem stambeni kredit, te papiri prema banci moraju biti "čisti" prije podnošenja bilo kakvog zahtjeva. Jedino velim, ne znam kako ide sa isplatom supružniku vlasnika. To se može isto sa punomoći riješiti pretpostavljam?
 11. Poštovani, Kupujemo nekretninu koja ima porezni teret tj. Plombu koji će vlasnik podmiriti prije zaključenja glavnog ugovora o kupoprodaji. Zamolio nas je da se račun za isplatu (zančin kredit) navede suprugin račun (koja će ujedno biti i opunomoćenik za rješavanje kupoprodaje) jer je njegov račun pod ovrhom. Da li mi možemo zbog toga imati nekih problema? Hvala na odgovoru!
 12. Pozdrav, Razmatramo kupovinu zemljišta pod istom vrstom zabilježbe od strane RH, radi se o manjem poreznom dugu. Temeljem rješenja o osiguranju posl.br. Ovr od 2014. godine uknjižuje se založno pravo radi osiguranja tražbine u iznosu od xx kuna (glavnica xx kuna i kamata xx kn), sa zakonskim zateznim kamatama tekućim na iznos od xx kn od da na 2013. godine do isplate prema eskontnoj stopi Hrvatske narodne banke koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu, uvećanoj za pet postotnih poena, kao i troškova ovršnog postupka u iznosu od 1.000,00
 13. Pozdrav, Zanima me da li kao pružatelji usluga strancima, recimo za vožnju biciklima, pri potpisivanju odricanja odgovornosti, dokument mora biti na njihovom materinjem jeziku ili može samo na engleskom? Ako mora biti na njihovom jeziku, da li isti prijevod mora negdje biti ovjeren? Hvala na odgovoru!
 14. Fora je u tome da kamera radi dok nikoga nema u autu. Mislim ok, ali kako ja znam da on ne snima i maloljetnu djecu u ulazu? I dotični je iz istog ulaza koji snima.
 15. Što je sa slučajem kada osoba sa svog parkirnog mjesta iz auta snima ulaz u zgradu? Na autu nema oznake da je pod video nadzorom?
×
×
 • Napravi novi...