Jump to content

zvjezdica_zg

Korisnik
 • Broj objava

  80
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Tu nemam brige s obzirom da dižem stambeni kredit, te papiri prema banci moraju biti "čisti" prije podnošenja bilo kakvog zahtjeva. Jedino velim, ne znam kako ide sa isplatom supružniku vlasnika. To se može isto sa punomoći riješiti pretpostavljam?
 2. Poštovani, Kupujemo nekretninu koja ima porezni teret tj. Plombu koji će vlasnik podmiriti prije zaključenja glavnog ugovora o kupoprodaji. Zamolio nas je da se račun za isplatu (zančin kredit) navede suprugin račun (koja će ujedno biti i opunomoćenik za rješavanje kupoprodaje) jer je njegov račun pod ovrhom. Da li mi možemo zbog toga imati nekih problema? Hvala na odgovoru!
 3. Pozdrav, Razmatramo kupovinu zemljišta pod istom vrstom zabilježbe od strane RH, radi se o manjem poreznom dugu. Temeljem rješenja o osiguranju posl.br. Ovr od 2014. godine uknjižuje se založno pravo radi osiguranja tražbine u iznosu od xx kuna (glavnica xx kuna i kamata xx kn), sa zakonskim zateznim kamatama tekućim na iznos od xx kn od da na 2013. godine do isplate prema eskontnoj stopi Hrvatske narodne banke koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu, uvećanoj za pet postotnih poena, kao i troškova ovršnog postupka u iznosu od 1.000,00 kn sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana donošenja rješenja o osiguranju, za korist: xx HRK REPUBLIKA HRVATSKA, OIB: 52634238587 1.2 Primljeno 2014. Zabilježuje se ovršivost tražbine Koja je procedura - ovršenik plati dug - tko obavještava sud, porezna ili ovršenik? I u kojem roku obično sud skida zabilježbu? Ne bi se upuštali u kupovinu ukoliko ovaj postupak predugo traje... Još nešto - da li je ono što trenutno piše u ZK stvarni ukupni dug (zabilježba iz 2014) ili se na to tek treba zaračunati zatezna kamata i sl? Nikakvu kaparu (ili neku minimalnu) bi dala jer ovršenik i ovako ne može prodati nekretninu dok se ne makne zabilježba, a da li onda mi možemo svejedno napraviti predbilježbu i uz kakav ugovor? I da li u ZK piše apsolutno sve vezano za moguća potraživanja (kako se osigurati da za zemljište ne postoje neke druge zabilježbe/predbilježbe ili sl) Ako se recimo dogovorimo, pošto visina ovrhe trenutno iznosi onoliko koliko bi iznosila recimo kapara - kako se osigurati da se sa kaparom skine ovrha? Hvala na odgovorima!
 4. Pozdrav, Zanima me da li kao pružatelji usluga strancima, recimo za vožnju biciklima, pri potpisivanju odricanja odgovornosti, dokument mora biti na njihovom materinjem jeziku ili može samo na engleskom? Ako mora biti na njihovom jeziku, da li isti prijevod mora negdje biti ovjeren? Hvala na odgovoru!
 5. Fora je u tome da kamera radi dok nikoga nema u autu. Mislim ok, ali kako ja znam da on ne snima i maloljetnu djecu u ulazu? I dotični je iz istog ulaza koji snima.
 6. Što je sa slučajem kada osoba sa svog parkirnog mjesta iz auta snima ulaz u zgradu? Na autu nema oznake da je pod video nadzorom?
 7. Da bio bi moj tekući. Ali ne onaj na koji primam plaću.
 8. Da...da li se to mora napraviti prije uplate ili možemo teka ako se recimo porezna javi?
 9. Pitanje, za rođenje djeteta i svadbu dobili smo nešto gotovine. Htjeli bi to uplatiti na novi tekući račun (štednja nam ne treba). Radi se o manjoj svoti od 15ak tis kn. Da li će ti novci biti podložni porezu od 4%?
 10. Ma da, sve štima, znali su u firmi da idem na porodiljni. Znači ne mogu likvidirati firmu dok sam god ja na porodiljnom/rodiljnom nego onda mogu jedino u stečaj i dati mi otkaz? I kakva oni točno davanja trenutno imaju prema meni s obzirom da sam trenutno na teret hzzo-u, a ne direktno njima (jer po obrazcu joppd ne vidim da ima išta)? Da li se stečaj/likvidacija računa prema nama radnicima onog trena kada je pokrenuta ili kada se sve riješi?
 11. Mala je firma, pa nekako mislim da će prije u likvidaciju, nego stečaj. Da li ima kakve razlike? Kako onda potraživat zaostatke?
 12. Jedino na što sam naišla je ovo ali je iz 2015: http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=21068 "poslodavac i dalje očito neće moći likvidirati svoju tvrtku dok ima zaposlenu osobu koja koristi jedno od navedenih prava" Koliko traje proces likvidacije ili stečaja?
 13. Pitanje, u slučaju da firma (d.) u kojoj sam zaposlena na neodređeno, odluči staviti ključ u bravu za vrijeme dok ja koristim rodiljni dopust (prvih 6mj.), da li ja mogu koristiti i drugih 6mj. roditeljskog dopusta? Ili se tada (drugih 6mj) vodim kao nezaposlena osoba? I da li mi u tom slučaju firma mora isplatiti neiskorišteni GO i otkazni rok? Hvala na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...