Jump to content

moretto

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle,ako sam shvatio, darovnicu je trebao provesti prije ostavinske, ili je predočiti na ostavinskoj, a sada ona više nije važeća...ako sam shvatio. U svakom slučaju hvala na pomoći.
  2. Dakle, evo što mi još nije jasno. Naglašavam da darovnica nije provedena na ostavinskoj raspravi iza pok prabake koja ju je potpisala. Da li se darovnica može provesti sada i smanjiti moj suvlasnički udio na recimo 1/6 ili 1/8? I ako da, mogu li je kako osporiti? Hvala na brzom odgovoru.
  3. Pa ovako: Kuća je u cijelosti bila u vlasništvu prabake, koja je za života prepisala pola sinu, tj bratu moje bake.Nakon smrti prabake, u njenom je vlasništvu bila polovica kuće, koja se ostavinskom podjelila na moju baku i brata.tako je brat dobio 3/4, a baka 1/4.Ja sam njezin jedini nasljednik, i ta četvrtina je pripala meni.Međutim, bakin brat ima darovnice na gornje dvije etaže, potpisane od prabake prije smrti, a nije ih proveo, ni na ostavinskoj. Da li se one mogu provesti sada? Isto tako darovnice glase na"gornji kat kuće", a kuća nije etažirana.
  4. Živim u kući moje pokojne bake.Kuća ima tri etaže(stana), i ja sam vlasnik 1/4 kuće. Ostale 3/4 su u vlasništvu bakinog brata.međutim, on je u posjedu darovnica na gornja dva kata koje nisu provedene, ali su potpisane od strane moje prabake 1984, prije njezine smrti.Kako on tvrdi, u tom slučaju ja bih bio suvlasnik 1/4 samo prizemne etaže, što iznosi 20 m2!! Kuća nije etažirana, a darovnice nisu provedene 20 godina nakon ostavinske...može li ih provesti, i šta je tada meni činiti? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija