Jump to content

FN72

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas jedan savjet. Naime dobila sam ovrhu od T-Mobila te mi je Fina pokupila sa tekućeg i svih računa što se pokupiti moglo. Naime, ja nisam znala da postoji mogućnost otvaranja zaštićenog računa što mi je objasnila gospođa u Fini, te mi je rekla da su me obavezno trebala obavijestiti o tome! Tko je i kada mene trebao obavijestiti o pravu otvaranja zaštićenog računa jer je meni već plaća opterećena do te mjere da mi ostatak kojeg su mi "počistili" ostaje za puko preživljavanje! Kome se i da li se uopće mogu žaliti.? Hvala unaprijed!
  2. FN72

    Hitno pomoć

    Hvala svima, posebno felixu! Puno ste mi pomogli!
  3. FN72

    Hitno pomoć

    Potrebna mi je pomoć vezano za nasljedstvo u budućnosti. Naime vlasnik kuće u kojoj živim je moj tata, u prizemlju te kuće živi moj brat, u stanu koji mu je moj otac renovirao i dao kljuć u ruke. Na katu živimo u zajednici moj otac(povremeno, jer živi uglavnom u drugom gradu sa svojom nevjenčanom družicom), odnosno moj malodobni sin i ja. Brat tvrdi da je razgovarao s odvjetnikom te da je prizelje - stan u kojem živi automatski njegov jer je u njemu več 20 godina i računi za plaćanje struje, vode, tel. etc glase na njegovo ime. Njegov stan je potpuno odvojen u prizemlju a da bi se došlo na tavan prolazi se kroz naš stan koji on želi imati na raspolaganju u svako doba noći i dana, tj. ja stan ne mogu zaključati! Brat pokreće kroz 15 dana razvrgnuće zajednice te me interesira da li on zaista ima pravo na to prizemlje, pola tavana i pola podruma ili je to puhanje u prazno? To bi jednom riječju značilo da bi brat nakon oćeve smrti zadirao u stan na katu i drugu polovicu podruma i tavana. Pošto je situacija vrlo nategnuta, molim Vas savjet što me dalje očekuje! Hvala unaprijed!
  4. Iskreno, ne mogu vjerovati da apsolutno nitko nema jedne riječi za reč o ovom problemu...
  5. Poštovani, ovim putem trebam jedan pravni savjet, Naime Hrvatska Komora Medicinskih Sestara (u daljem tekstu HKMS) je udruga koja je nametnuta medicinskim sestrama i izglasana u saboru, te je donesen zakon o sestrinstvu NN 121/03 u kojem stoji dva nejasna članka koje donosim ovdje: Članak 14. Voditelj tima zdravstvene njege jest medicinska sestra visoke ili više stručne spreme koja je upisana u registar medicinskih sestara pri Hrvatskoj komori medicinskih sestara (u daljnjem tekstu: registar) i kojoj je dano odobrenje za samostalan rad. Zdravstvenu njegu kao član tima (član zdravstvenog tima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, član tima u bolničkoj zdravstvenoj skrbi) provodi medicinska sestra koja je upisana u registar. Pravo na upis u registar ima medicinska sestra koja je stekla temeljnu naobrazbu za medicinske sestre, obavila pripravnički staž i položila stručni ispit. Na sadržaj, duljinu trajanja pripravničkoga staža i način polaganja stručnoga ispita za medicinske sestre primjenjuju se od­red­be Zakona o zdravstvenoj zaštiti i provedbenih propisa donesenih na temelju toga Zakona. Medicinska sestra koja obavlja zdravstvenu njegu u djelatnosti socijalne skrbi može polagati stručni ispit prema propisima iz stavka 4. ovoga članka. Članak 15. Pravo na samostalan rad ima medicinska sestra kojoj je dano odobrenje za samostalan rad. Odobrenje za samostalan rad (licencu) medicinskoj sestri upisanoj u registar daje, odnosno uskraćuje upravnim aktom tijelo određeno Statutom Hrvatske komore medicinskih sestara. Protiv upravnog akta iz stavka 2. ovoga članka nije dopuš­tena žalba, već se može pokrenuti upravni spor. Medicinska sestra može obavljati djelatnost zdravstvene njege samo u okviru svoje naobrazbe i dodatnoga usavršavanja utvrđenog odobrenjem za samostalan rad. Odobrenje za samostalan rad produljuje se svakih šest godina. Uvjete za davanje, obnavljanje i oduzimanje odobrenja za samostalan rad medicinskih sestara propisuje općim aktom Hrvat­ska komora medicinskih sestara. Na postupak obnavljanja i oduzimanja odobrenja za samostalan rad medicinskih sestara primjenjuju se odredbe stavka 2. i 3. ovoga članka. Međutim, u 14. članku je navedeno tko mora imati licencu te pritom stoji da sestra član tima treba biti upisana u registar ali se isto ne navodi licenca! E sad ono što mene interesira je: Dobila sam poziv za provjeru znanja za licencu a srednja sam sestra a ne viša. Pri tom moram platiti 700 kn ispit + putne troškove, sve zajedno cca 1000kn Da li ja u slučaju iščitavanja ovog članka i spoznaje da ne moram imati licencu mogu tužiti HKMS za povrat troškova, itd, itd i ima li to smisla (pozitivno riješenje) Hvala puno na svim budućim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija