Jump to content

happypuppy

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je happypuppy objavio

  1. Na temelju opće punomoći iste godine kad je izdana potpisala sam predugovor o prodaji nekretnine i za isti dobila kaparu, koju, u slučaju da do potpisivanja ugovora ne dođe, moram vratiti dvostruko. Punomoć je u međuvremenu istekla, a opunomoćitelj ne samo da odbija potpisati novu, nego je i prethodnu opozvao. Ako do potpisivanja ugovora ne dođe, imam li pravo na naknadu štete od strane opunimoćitelja?
  2. Izvrsno, nadamo se što prijoj objavi u NN! Hvala na informaciji.
  3. Kupujemo stan u Zagrebu, u zgradi koja je izgrađena davno prije 1968. Upozoreni smo da je iz ZK uloška vidljivo da zgrada nema pozitivnu zabilježbu, pa bi prilikom upisa u ZK mogli dobiti odbijenicu jer ugovor ne proizvodi pravni učinak. Prodavatelj je izvadio potvrdu da je zgrada izgrađena prije 1968., ali su na gruntovnici odbili upisati pozitivnu zabilježbu jer zgrada nije upisana u glavnu knjigu, već u knjigu položenih ugovora. Agencija tvrdi da ne postoji prepreka za upis, meni se pak čini da je preveliki rizik ovisiti o načinu na koji će sud interpretirati zakon. Inače, postupak "legalizacije" zgrade je pokrenut i trebao bi biti gotov do srpnja 2013. Ima li načina da ubrzamo proces, s obzirom da se jednoj i drugoj strani poprilično žuri?
  4. 2007. sam jednoj tvrtki iznajmila stan za potrebe poslovnog prostora. Prije nekoliko mjeseci zapali su u probleme i prestali plaćati najamninu. Pokušali smo naći rješenje, ali dogovoreno nisu realizirali, pa postaje sve izglednije da ćemo dugove morati utjerivati sudskim putem. Ugovor je solemniziran (sadržava ovršnu klauzulu) i ističe početkom 2012. Spremam se najmoprimcu posredstvom javnog bilježnika poslati pismenu opomenu i zatražiti plaćanje svih potraživanja u ugovorenom roku od 15 dana, u protivnom ću se obratiti nadležnom sudu koji će ovršiti imovinu tvrtke. S obzirom da je ugovoreni otkazni rok 6 mjeseci, zanima me što to znači s obzirom na solemnizaciju i ovrhu koja bi trebala uslijediti? Ostaju li oni u tom periodu u prostoru? Ako ne, pretpistavljam da za njega nisu nu dužni plaćati najam. Što mogu očekivati od suda s obzirom na vremenske rokove i naplatu potraživanja? Hvala! Napomena: nisam potpuno sigurna da sam ova pitanja postavila na pravom podforumu. Ukoliko spadaju u neku drugu sekciju, moderatore molim da članak premjeste.
  5. Hvala svima, tako sam i mislila, no nadala sam se da ipak ima načina da se izvučem. @bovu čini se jako komplicirano. Uz to bi trebala proizvesti gomilu papirologije (vještačenja vrijednosti nekretnine, solemnizacija i koječega, a sve to košta), uzeti kredit i platiti kamate, što bi valjda 20ak puta nadmašilo iznos poreza kojeg ću morati platiti.
  6. Spremam se kupiti stan u Zagrebu. S obzirom da sam nasljedila nekretnine u rodnom gradu koji je udaljen nekoliko stotina kilometara, pa su time neadekvatne, zanima me hoće li se nekretnina u Zagrebu smatrati prvom, ili ću morati platiti porez? Nekretnine u rodnom gradu ne namjeravam prodavati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija