Jump to content

Mumis01

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mumis01

    rješenje

    Imam kupoprodajni ugovor koji sam nasljedio od svojih roditelja.Sudac je izdao riješenje za cijelo.Na zenlišniku su me uknjižili djelomično zbog greške u pisanju.Napisali su Ante umjesto Šime a prezime je ostalo isto. Dali je to greška u knjiženju i što sad napraviti.
  2. Kakve su mi šanse da se uknjižim sa ugovorom o doživotnom uzdržavanju a primalac je preminuo.Ali treča osoba se je uknjižila sa darovnim ugovorom mada nije bila u dobroj vjeri.Hvala
  3. Kakve su mi šanse da se uknjižim sa ugovorom o doživotnom uzdržavanju a primalac je preminuo.Ali treča osoba se je uknjižila sa darovnim ugovorom mada nije bila u dobroj vjeri.
  4. Oprostite mi molim vas što sam glupo postavljala pitanja i mojem laičkom neznanju.Molim vas nemojte mi zamjeriti.Od srca vam zahvaljujem na vašim odgovorima.
  5. Dali se može uknjižiti s darovnim ugovorom ako već postoji zabilježba o niškoristi za taj ugovor.
  6. Molim vas odgovorite mi dali na ova pitanja odgovara pravna osoba, ili onaj tko stigne tko nešto zna.Bez uvrede vrlo mi je važno.S poštovanjen,
  7. Obrazloži zbog čega nemam pravo.
  8. Osoba b tuži osobu a i traži raskid ugovora o doživotnom na nagovor osobe c.Osoba c odvodi osobu b kod sebe i tamo je drži protiv njezine volje.Izmami osobi b potpis za darovni ugovor.Osoba c se uknjiži.Osoba b umre i nije raskinut ugovor o doživotnom između osobe a i b.Osoba a se htjela knjižiti ali nemože jer se osoba c na prevaru već uknjižila.Što sad. Hvala
  9. Mumis01

    0poruka

    Moja majka i očuh živjeli su u vanbračnoj zajednici 32 godine.Moj očuh 1996 godine napiše ručno oporuku sa svojim potpisom mojoj majci dok se je lječio u Zagrebu.Poslao ju je po jednom čovjeku na moju kučnu adresu.Majka mi umire 1998 a očuh 2010 godine.Dali ja imam pravo na tu oporuku pošto mi je majka prije umrla.
  10. Postoji Ugovor o doživotnom uzdržavanju između strane a i b no osoba b je zatražila sudskim putem raskidanje istog 2008, no međutim 2009 osoba b darovala je nekretnine osobi c koje su predmet Ugovora o doživotnom uzdržavanju. Slučaj je još uvijek na sudu, a osoba b je preminula. Dali je pravno dozvoljeno osobi c uknjižiti se na spomenute nkretnine? Puno hvala. Srdačan pozdrav.
  11. Ukoliko postoji ugovor o doživotnom uzdržavanju koji je u sudskom procesu (presuda je nedonešena-tužitelj preminuo) dali je pravno moguće da se treća osoba uknjiži na iste nekretnine koje su predmet ugovora o doživotnom uzrdžavnaju? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija