Jump to content

prof

Korisnik
 • Broj objava

  1696
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  32

prof je zadnji put osvojio dan rujan 22

prof objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O prof

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od prof

 1. Poštovani, 

  Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
  Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
  Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
  Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
  U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.


  Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 

  Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.

  Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

  Zamolila bih vas za pomoć:

  1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 

  2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

  Hvala  na pomoći

   

   

   

×
×
 • Napravi novi...