Jump to content

lejla

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lejla objavio

  1. Mnogo hvala..a gdje mogu naći popis odvjetnika?
  2. Kao što sam i rekla cijeli slučaj i je prijavljen inspekciji rada i dobio je prekršajnu prijavu..ali što je s mojim plaćama????
  3. Nadam se da će mi netko moći pomoći..naime radila sam u firmi gdje nisam dobila plaću od 10-12 mjeseca.Ugovor mi je istekao s 31.12-i normalno da nisam produžila isti.Kada sam došla po papire,poslodavaoc mi je odbio dati isplatne liste za ta 3.mjeseca. I samo usmeno rekao koliko iznosi moja plaća.Međutim posalao mi je doma IP obrazac da su plaće ipak uplaćene,što nije točno.Od početka mog zaposlenja nije uplatio doprinose znači od 4.mj. Znali smo raditi i subotama i prekovremeno ostajali poslje posla i za to smo dobili nekakve kompezacije iz trgovine,ali bivši poslodavac nam je to uvrstio kao da nam je dao plaće. Cijeli slučaj sam prijavila inspektoratu rada i financijskoj,koji su i bili u firmi nakon moje prijave. Ali gospođa iz inspektorata mi je rekla da njega nitko ne može natjerat da mi uplati plaće i da unajmin odvjetnika i pokrenem privatnu tužbu. Međutim i tako sam u krizi i nemam za život a kamo li za odvjetnika.Što mi je činiti?
  4. Poštovani, nadam se da će te nam moći pomoći..naime,nedavno smo se kolege i ja neugodno iznenadili kad smo shvatili da nam gazda ne plaća doprinose..i uopće nam nije jasno kako je to moguće? Naime doprinosi su neredovito uplaćeni,a zadnjih 5mjeseci uopće nisu uplaćeni..sami ne znamo što da napravimo i kako da se postavimo..dobili smo (na naš zahtjev) iz Regosa dokument koji to potvrđuje.. Kolegici koja je nekad radila tu i dala otkaz još prošle godine,doprinosi nisu uplaćeni od 8/08-12/08..i što sad? Kako to riješit?
  5. Molim pomoć... Uskoro planiram kupit kuću..čula sam da osim lokacijske i građevinske dozvole po novom zakonu nekretnina mora imati i UPORABNU DOZVOLU.. Te da se bez te dozvole ne mogu uknjižit kao vlasnik nekretnine nakon kupnje.. Kako kuću kupujem preko agencije,oni me uvjeravaju da je ta dozvala bitna samo ako želim otvorit neki obrt u kući,te da nije nužna.. Uglavnom,niti jedna kuća koja me interesira nema tu uporabnu dozvolu.. Molim,nekog da mi malo pojasni.. Zahvaljujem..
  6. Pa nije baš mlad.. Ne prima vježbenike kod sebe..
  7. Dakle,molila bih pomoć.. Da bih završila fakultet,moram se hitno zaposliti..redovni sam student uz potporu ministarstva..po mojim saznanjima ne mogu se zaposliti kao vježbenik jer sam tek na 2.godini..Da li postoji neka druga mogućnost zapošljavanja u odvjetničkom uredu?? Nekako razmišljam da je bolje zaposliti se u svojoj branši nego nešto 100..molim savijet..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija