Jump to content

EARTH

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, moje dijete je navršilo godinu dana i krenulo u jaslice. Nakon samo 2 dana smo završili u bolnici zboj urinarne infekcije i oslabljelog imuniteta. Već smo prošle istu torturu prije 2 mjeseca zbog iste stvari; bolničku terapiju i uzimanje antibiotika 6 tjedana nakon bolnice, učestalih kontrola krvi, urina i sl. Ja bi se trebala vratiti na posao za 2 tjedna i sad mi je muka ponovno ju slati u okruženje gdje će stalo biti u doticaju s bakterijama i učestalim bolestima. Zanima me da li na osnovi svih nalaza i potrebne njege za dijete mogu tražiti bolovanje makar na 2-3 mjeseca dok malo ne ojača. Moram napomenuti da živim sama sa djetetom i nemam u blizini ničiju pomoć. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijepi pozdrav
  2. Hvala puno na trudu!!! Ne živim u Zagrebu tako da naslovljavam na nadležan sud u gradu u kojem stanujem. Svakako će mi koristiti forma i sam tekst.
  3. Poštovani, Da li ima netko šprancu prijedloga za sud kojim se utvrđuju činjenice vezane za prava oca prema izvanbračnom dijetetu. Obratila sam se CZSS-u i oni su me uputili sudu, točnije da napišem prijedlog u kojem navodim sve stavke koje smo usmeno otac djeteta i ja dogovorili; termini za viđanje djeteta, alimentaciju, da je dijete povjereno majci na življenje i sl. Vjerojatno postoje još neke stavke koje je važno napomenuti a meni se možda u ovom trenutku ne čine važnima pa vas molim za pomoć. Hvala unaprijed!
  4. Hvala na odgovorima! Slažem se da je bolje sve usmeno dogovoriti i prenijeti na papir pa smo svi na miru. Odstupanja su uvijek moguća ali neka budu u granicama i uvijek za dobrobit djeteta. To ću učiniti što prije!
  5. Poštovani, Otac djeteta i ja smo bili u vezi prije nego se beba rodila ali se nismo vjenčali. Dijete je priznao. Ono živi samnom i za sada se uspijevamo sami dogovarati oko alimentacije i viđanja pa još nisam kontaktirala CZSS niti sam sudski bilo što pokretala. Njegova odvjetnica mu je predložila da je najbolje za dijete da se odredi zajedničko skrbništvo nad djetetom, pa me zanima kakve posljedice mogu imati ukoliko pristanem? Često putujem u inozemstvo i naravno da će dijete putovati samnom, da li ću u tom slučaju morati tražiti njegovu suglasnost i u nizu sličnih situacija koje će nas snaći tokom života? Da li rođenjem, dijete automatski ima samo moje skrbnišvo ili je skrbnik i otac djeteta? Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija