Jump to content

aureus

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koji propisi reguliraju pravila sudske dostave? Koliko dugo mogu odugovlaciti sudski postupak izbjegavanjem primanja sudske dostave? Zahvaljujem,
  2. Dakle, Vas brat bez obzira ima pravo na nuzni dio. No, u kojoj ce ga mjeri konzumirati, ovisi o onome sto sam rekao u svojoj prvoj poruci!
  3. U Vasem primjeru radi se o "Ugovoru o ustupanju i raspodjeli imovine za života". Da bi takav ugovor bio pravovaljan potrebno je da su se s njim SUGLASILI sva djeca i drugi potomci Vasega oca koji ce po zakonu biti pozvani da nasljede njegovu ostavinu. Ako se s Ugovorom nije suglasio koji nasljednik (Vi u predmetnoj situaciji) onda se dijelovi imovine koji su ustupljeni ostalim nasljednicima (Vasem bratu) smatraju kao darovi i s njima ce se poslije smrti Vasega oca postupati kao s darovima. Ako ste dali suglasnost za sklapanje tog ugovora, ONDA VAS BRAT MOZE ZAHVACATI OSTAVINU OCA (polovicu koja je Vama ostavljena)! Ukoliko niste dali suglasnost, SIGURNI STE. Bratu ustupljeni dio predstavlja DAR, a dar ce biti URACUNAN u cjelokupnu ostavinu!
  4. I. NASLJEDNI RED - potomci i bracni drug umrlog II. NASLJEDNI RED - roditelji i bracni drug umrlog III. NASLJEDNI RED - djedovi i babe umrloga IV. NASLJEDNI RED - pradjedovi i prababe umrlog * "Poslije pradjedova i prababa, ostavinu umrloga nasljeduju dalji njegovi preci, redom, shodno pravilima po kojima nasljeduju njegovi pradjedovi i njegove prababe." To su redovi zakonskog nasljedivanja "Zakona o nasljedivanju". Dakle, ukoliko preminuli nije oporucno ostavio nesto u Vasu korist, Vi kao tazbinski srodnik NEMATE PRAVO na ostavinu! Potrazite i drugo misljenje. Ne bavim se nasljednim i povise navedeno govorim iz sjecanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija