Jump to content

antispin

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobio sam obavijest o počinjenom prekršaju (snimljen zbog prebrze vožnje ). Kazna 1000 kuna ili 500 ako platim u roku 3 dana.Moje je pitanje da li postoji uvjetna kazna za taj prekršaj ( ako ne ponovim to u roku od godinu dana, briše sa kazna).
 2. Iznajmljujem skladišni prostor i u sustavu pdv-a sam. Uvidom u svoju PKK vidio sam da mi je porezna dodala obvezu plačanje članarine turističkoj zajednici i to 5 godina unazad ( od 2013 do sada ) i obračunala sve kamate . Da li su mi smjeli napraviti to retroaktivno zaduženje , ja za tu obvezu nisam znao niti mi je to rekao porezni referent . Hvala.
 3. Da li će biti kakve kazne,kasnim 4 godine ?
 4. Imam zračnu pušku koja mi je ostala od pokojnog oca,koja je prijavljena na njegovo ime, a nisam je spomenuo u ostavinskoj raspravi.Što da učinim ,hvala.
 5. 2014 godine sam dobio rješenje o ovrsi za komunalnu naknadu.Žalio sam se u roku. Danas mi je skinut iznos sa računa iako nisam dobio nikakav odgovor na moju žalbu. Osim toga dug je bio u zastari. Što učiniti ,hvala ?
 6. To je iz porezne uprave,, Albrechtova 42.
 7. 23.01. dobio sam opomenu za porezni dug sa rokom plačanja 8 dana . Zakasnio sam s plačanjem , platio sam 08.02.2019. U međuvremenu ,05.02. porezna je poslala rješenje o ovrsi koju sam primio 14.02.2019. Šta da učinim ,da mi 2 puta ne naplate dug koji sam platio . Hvala.
 8. Dobio sam rješenje za naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade. Problem je u tome što mi nisu priznali veliki dio kuće za koju imam građevinsku dozvolu,uz telefonsko objašnjenje da sam izašao iz gabarita građevinske dozvole,ali da imam pravo žalbe.Molim za savjet ,isplati li mi se žaliti ,odnosno da li če uvažiti moju žalbu.Radi se o objektu u Vodicama. Hvala.
 9. Dobio sam opomenu pred ovrhu za komunalnu naknadu u kojoj piše da moram podmiriti dug u roku od 8 dana ,u protivnom će poslati rješenje o ovrsi na Finu gdje će mi biti blokirani svi računi do ispunjenja duga.Kao prvo iznos duga je netočan,imam li kakvo pravo napisati žalbu za opomenu,i zar nemam pravo žaliti se na rješenje na ovrhu .
 10. U poreznoj prijavi na dohodak za 2017 g. imam utvrđenu pretplatu poreza i prireza na dohodak . Također sam dužan približno isti iznos pdv-a.Mogu li zatražiti da se prebije pdv sa porezom na dohodak i akontacijama ? Hvala.
 11. Želim polagati vozački ispit B kategorije.Da li če mi stvarati problem kod liječničkog pregleda potvrda od mojeg liječnika opće prakse gdje se vide dijagnoze od psihologa Z72.2 i F17.1 (uhvačen sam sa marihuanom,odradio suca za prekršaje ,odlazak u savjetovalište za mlade i psihologa ,sve poslije u redu).Može li mi ta potvrda stvarati probleme ? Hvala.
 12. Da li moram plačati komunalnu naknadu za potkrovlje koje uopće nije stambeni prostor (nije uređeno za stanovanje) i za vanjske stepenice,? Dobio sam rješenje u kojem bi trebao to plačati.Isplati li se žaliti ?Hvala.
 13. Vlasnik kuće do 30.06.2011. godine bila je mama.Darovnim ugovorom pola kuče sam dobio ja ,a pola brat.Prenesao sam obveze plačanja komunalne naknade na sebe i brata.Svaki je zadužen za polovicu prethodnog iznosa, te smo postali korisnici komunalne naknade 01.07.2011. godine.Do 30.06.2011. postojao je dug na mamino ime u iznosu od 600 kuna i taj iznos je referentica pripisala meni i taj dug se još i danas vodi na mene. Da li je referentica imala pravo prenjeti taj dug na mene,odnosno da li bi oni trebali teretiti moju mamu za taj dug. ?
 14. Dobio sam dopis od trgovačkog suda za dostavljanje prokaznog popisa imovine zbog otvaranja skračenog stečajnog postupka.Moram li ispuniti svih onih 9 formulara iz narodnih novina i ovjeriti kod bilježnjka što če me koštati 500 kuna ili mogu to sve napisati na jednom papiru i ovjeriti? Koje su posljedice ne slanja prokaznog popisa imovine ? Hvala.
×
×
 • Napravi novi...