Jump to content

antispin

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je antispin objavio

  1. Nemam nikakav ugovor,samo usmeno.
  2. A ako me tuži da sam mu ukrao robu i sl.
  3. U svoje sam dvorište uskladištio robu od prijatelja . Sada mi ta roba smeta ,a on se ne želi javiti i maknuti robu iz mojeg dvorišta. Što mogu učiniti,molim za savjet. Hvala.
  4. Da li trebam sa ženom potpisati kakav međusobni ugovor ili dati joj punomoć ? Dio najma moram prebaciti na suprugu da ne uđem u sustav Pdv-a.o tome se radi. Hvala na odgovoru.
  5. Vlasnik sam skladišnog prostora koji iznajmljujem. Da li moja supruga koja nije vlasnik ,može sklopiti ugovor i iznajmljivati dio tog skladišnog prostora ? Hvala.
  6. 2014 godine sam naslijedio od mame darovnim ugovorom zemljište površine 3000 m2.Tu istu česticu sam rasparcelirao na 10 manjih čestica zbog prodaje, te sam napravio 10 kupoprodajnih ugovora i prodao te parcele.Podliježem li plačanju poreza zbog više prodanih zemljišta. Hvala.
  7. Još pitanje,da li sam obveznik plačanja članarine TZ ako iznajmljujem skladišni prostor kao fizička osoba u sustavu Pdv-a. hvala.
  8. Fizička sam osoba.Od Porezne uprave sam dobio odgovor da prema čl.5 Zakona o turističkim zajednicama moram podnjeti TZ obrazac i platiti članarinu. Djelatnost 6820 - poslovanje nekretninama Molim odgovor.
  9. Iznajmljujem skladišni prostor paušalno po rješenju porezne uprave - priznaju mi 30 % i na ostatak plačam porez i prirez. Da li sam obveznik plačanja članarine turističkoj zajednici. Hvala.
  10. U pregovorima sam sa kupcem za zemljište. Dogovorili smo cijenu,kupac če pripremiti ugovor.Novac mi želi isplatiti u gotovini u javnobilježničkom uredu a ne na moj račun.Smije li se kod bilježnika vršiti takva isplata (treba brojiti novce,da nije možda koja krivotvorena novčanica) ? Hvala.
  11. Promjenio sam adresu poduzeća. S obzirom da imam nekretninu u vlasništvu poduzeća te mi je ista upisana u katastar i gruntovnicu, koji dokument moram priložiti da promjenim adresu u katastru i gruntovnici . Hvala.
  12. Molim za savjet. 01.01.2019g. iznajmio sam poslovni prostor jednoj firmi.Predao sam ugovor na Poreznu upravu,dobio rješenje o paušalnom plačanju poreza i prireza. Ugovor je istekao 31.12.2019 g. Ja sam zaboravio odnjeti novi ugovor na poreznu, a nastavio sam primati mjesečni najam na žiro račun.Na e-poreznoj nemam nikakve porezne obveze.Sa navedenim najmoprimcima sam napravio raskid sa 30.04.2021 g. Šta sada napraviti,dali odnjeti taj raskid ugovora na poreznu pa da mi retroaktivno odrede porez ili to prešutjeti ,nadajuči se da neče vidjeti primitke po žiro računu ? Hvala .
  13. Dobio sam obavijest o počinjenom prekršaju (snimljen zbog prebrze vožnje ). Kazna 1000 kuna ili 500 ako platim u roku 3 dana.Moje je pitanje da li postoji uvjetna kazna za taj prekršaj ( ako ne ponovim to u roku od godinu dana, briše sa kazna).
  14. Iznajmljujem skladišni prostor i u sustavu pdv-a sam. Uvidom u svoju PKK vidio sam da mi je porezna dodala obvezu plačanje članarine turističkoj zajednici i to 5 godina unazad ( od 2013 do sada ) i obračunala sve kamate . Da li su mi smjeli napraviti to retroaktivno zaduženje , ja za tu obvezu nisam znao niti mi je to rekao porezni referent . Hvala.
  15. Da li će biti kakve kazne,kasnim 4 godine ?
  16. Imam zračnu pušku koja mi je ostala od pokojnog oca,koja je prijavljena na njegovo ime, a nisam je spomenuo u ostavinskoj raspravi.Što da učinim ,hvala.
  17. 2014 godine sam dobio rješenje o ovrsi za komunalnu naknadu.Žalio sam se u roku. Danas mi je skinut iznos sa računa iako nisam dobio nikakav odgovor na moju žalbu. Osim toga dug je bio u zastari. Što učiniti ,hvala ?
  18. 23.01. dobio sam opomenu za porezni dug sa rokom plačanja 8 dana . Zakasnio sam s plačanjem , platio sam 08.02.2019. U međuvremenu ,05.02. porezna je poslala rješenje o ovrsi koju sam primio 14.02.2019. Šta da učinim ,da mi 2 puta ne naplate dug koji sam platio . Hvala.
  19. Dobio sam rješenje za naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade. Problem je u tome što mi nisu priznali veliki dio kuće za koju imam građevinsku dozvolu,uz telefonsko objašnjenje da sam izašao iz gabarita građevinske dozvole,ali da imam pravo žalbe.Molim za savjet ,isplati li mi se žaliti ,odnosno da li če uvažiti moju žalbu.Radi se o objektu u Vodicama. Hvala.
  20. Dobio sam opomenu pred ovrhu za komunalnu naknadu u kojoj piše da moram podmiriti dug u roku od 8 dana ,u protivnom će poslati rješenje o ovrsi na Finu gdje će mi biti blokirani svi računi do ispunjenja duga.Kao prvo iznos duga je netočan,imam li kakvo pravo napisati žalbu za opomenu,i zar nemam pravo žaliti se na rješenje na ovrhu .
  21. U poreznoj prijavi na dohodak za 2017 g. imam utvrđenu pretplatu poreza i prireza na dohodak . Također sam dužan približno isti iznos pdv-a.Mogu li zatražiti da se prebije pdv sa porezom na dohodak i akontacijama ? Hvala.
  22. Želim polagati vozački ispit B kategorije.Da li če mi stvarati problem kod liječničkog pregleda potvrda od mojeg liječnika opće prakse gdje se vide dijagnoze od psihologa Z72.2 i F17.1 (uhvačen sam sa marihuanom,odradio suca za prekršaje ,odlazak u savjetovalište za mlade i psihologa ,sve poslije u redu).Može li mi ta potvrda stvarati probleme ? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija