Jump to content

kosa

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kosa objavio

  1. Odlicno. Pa cemu onda dosjelost i tužba za stjecanje vlasništva? Trebalo bi to valjda utvrditi u sudskom postupku. Po Vama ispada da bi u trenutku podnošenja tužbe radi utvrđivanja vlasništva dosjelošću tužitelj već bio nepošteni posjednik, jer je znao da nije vlasnik čim je podnio tužbu. Slijedom toga dosjelost kao institut temeljem kojeg se stječe vlasništvo ne bi postojalo, jer pošteni posjednik ne bi imao protiv koga ustati tužbom pošto nije znao da mu ne pripada pravo na posjed. To bi dovelo do situacije u kojoj pošteni posjednik ne može podnijeti tužbu jer bi odmah u trenutku podnošenja već bio nepošteni. I sve to unatoč čl.18.st.5. u kojem se navodi da se posjed smatra poštenim sve dok se ne utvrdi suprotno.
  2. da li suvlasnik može tužbom zahtijevati da je dosjelošću stekao pravo vlasništva idealnih dijelova nekretnine ostalih suvlasnika npr. ako je on vlasnik 1/3, te onda tužbom zahtjeva da je dosjelošću stekao preostale 2/3 vlasnišva nekretnine ostalih suvlasnika?
  3. Zanima me koliki je rok za donosenje odluke suda, tj. rjesenja u izvanparnicnom postupku koji se vodi radi donosenja odluke s kim ce zivjeti dijete?
  4. kosa

    Državni inspektorat

    kao potvrda ti je dovoljno da prilozis prijepis ocjena sa fakulteta iz kojeg se vidi da si polozila ispite engleski jezik 1 i 2, a sam test ti je klasicna provjera iz jezika od 40-tak pitanja, od najosnovnije gramatike, do toga da uvrstis rijec koja fali u recenici
  5. jos jednom: zna ko sta o njoj, hitno mi je! svaka informacija dobrodosla
  6. ima li tko kakva saznanja o njoj, kojim se granama prava bavi i ostalo?
  7. Molio bi pomoc oko jednog problema. Naime, sin je naslijedio stan od majke kao jedini nasljednik, a ona taj isti stan od svog oca, takoder kao jedina nasljednica. U zemljisnim knjigama je treca osoba upisana kao vlasnica 1/8 stana. Medutim, s tom osobom je otac sklopio kupoprodajni ugovor tj. sudsku nagodbu i isplatio joj novac za vlasnistvo njezinog dijela. Problem je u tome sto to nije zavedeno u zemlj. knjigama i sto se ta nagodba ne spominje niti u jednom rjesenju o nasljedivanju. Zanima me moze li sada sin zahtijevati da se upise kao vlasnik toga dijela na temelju te nagodbe i oba rjesenja o nasljedivanju ili bi trebao zahtijevati dopunu rjesenja o nasljedivanju( i ako da - kojega - onog prvog iza oca tj.svog djeda, ili drugog - iza majke).
  8. Hvala na informacijama. Samo me još zanima da li se test znanja rada na kompjuteru odvija za kompom ili se sastoji od pismenog testa?
  9. pozvan sam na testiranje za prijam u ured drž. uprave u županiji. sastoji se od poznavanja ustavnog ustrojstva RH, gdje bi trebao znati Ustav i Zakon o grbu, zastavi..., te od poznavanja konkretnog upravnog područja za koje sam se prijavio, te su mi obavjestili o zakonima koje trebam proć za to. Zanima me da li je netko bio na jednom takvom ili sličnom testiranju? Naime, da li su pitanja općenita ili idu ful u detalje,... na zaokuživanje ili trebe sam pisat odgovore? Bio bih zahvalan ako bi mi netko dao konkretamn primjer pitanja. Također, treći dio se sastoji od znanja rada na kompjutoru. Zna li tko od čega se sastoji, odnosno, ima li kakve konkretne primjere pitanja Koristila bi mi bilo kakva informacija
  10. U javnom natječaju za prijam u državnu službu traži se, pored uvjerenja da se protiv mene ne vodi kazneni postupak i uvjerenje da nisam osuđivan za kaznena djela iz čl.49. t.a) Zakona o državnim službenicima. zanima me zna li tko di se takvo uvjerenje može podići?
  11. Izvinjavam se na upadu koji nije vezan za ovo, ali me zanima od čega se sastoji taj liječnički i koliko po prilici košta?
  12. kosa

    posao u Rijeci

    Zna li netko odvjetnika iz Rijeke koji traži vježbenika? I ima li smisla slati im životopis na mail? il je bolje obilazit urede?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija