Jump to content

obeliks

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima!! Problem nije moj nego kumov. Kupio je kuću koja nije imala građevinsku dozvolu (nije imao drugog izbora). Sada pokušava ishoditi građevinsku dozvolu. Ta kuća je napravljena dijelom na temeljima stare kuće koja je bila ucrtana i srušena a nova kuća je isto tako ucrtana. Izgradnja se odvijala negdje oko 1994 god. Postupak za dobivanje građevinske je u tijeku i sada je zapelo jer je dobio rješenje za plaćanje vodnog doprinosa u iznosu od 14000 kn. Zanima me dali postoji kakva mogućnost za smanjenje tog iznosa s obzirom da je u kući samo jedna zaposlena osoba i troje djece. Molim pomoć ako tko zna jer se žalba može predat do petka Hvala.
  2. --2. stupanjsko isteklo 30.04 a na ponovno 1.stupanjsko pozvan mislim 5.5 ( tu negdje). Trenutačno čekam 2.stupanjsko. Podnio prvostupanjsko rješenje kod tete u mirovinsko te mirovina i dalje sjeda normalno(nisu smanjivali) osim invalidske naknade. To če valjda doči kad dođe drugostupanjsko. Prvostupanjsko rješenje sam odnio i na zdravstveno da mi naprave dopunsko osiguranje. Pozz
  3. Imam malo pitanjce. Zanima me kako se tretira jedinica za posebne namjene Tuškanac. Kao specijalna ili redovna policija? Da pojasnim. Otišao sam u mirovinu iz HV-a a 90-91 bio sam na Tuškancu. Po forumu vidim da onaj tko ide iz policije van a ima RVI i bio je pripadnik spec. policije dobije par činova gore. Zanima me dali mogu i ja to pravo ostvariti i kako ili lupam u prazno. Ako lupam u prazno oprostite na smetnji. Hvala.
  4. Kratko pitanjce. Trenutačno sam ponosni vlasnik profesionalne nesposobnosti za rad u omjeru 100% rat o% mir. E sad,,,,,,,, ako poteram postupak uslijed pogošanja bolesti i ak bude sve onak kak sam zamislil pa dobim opću da li mi mogu smanjit omjer rat- mir? Mislil sam si ak mogu smanjit omjer onda mi se ne isplati nikaj poduzimati jer ak dobim 50-50 to je tu negdje. Inače samo da napomenem pristupio sam odbrani hrvatske države 5.8.1990 i ostao u službi sve do 29.12.2006. Ratni put mi je vrlo dobar "sada je dobar, a dok je bila frka ..........." Ima li netko dovoljnjo stručan da mi odgovori? Netražim odgovore rekla-kazala iliti ja mislim, možda itd. Hvala
  5. Hvala kolega morskywuk na pojašnjenju. Stvari su malo bistrije. Ima li sad kakve pomoći tj. kaj da delam.
  6. Svejedno pišem žalbu. Bumo vidli. Ima raznih načina da se uštede novci, nemoraju na meni šparat. A ja sam kako se čini dobro i prošo. Zakidaju me 17 mjeseci. Pa kolege koji ste otišli u mirovinu bez RVI računajte koliko su vas zakinuli. Još je i RVI privremen a to onda znači još jedno zakidanje itd itd
  7. Jel to znači da se mogu oprostit od love?
  8. Trebali bi. Ali nedaju. Kažu od dana kad sam predao drugostupanjsko rješenje tj. 27.05.2008. Citiram: "Dan s kojim osiguraniku pripada pravo i isplata invalidske mirovine u postupku obnove povodom zahtjeva korisnika određen je prema članku 121. stavka 2. ZOMO-a, tj. pravo pšripada od prvog dana idućeg mjeseca nakon podnošenja zahtjeva za obnovu postupka" Na početku rješenja piše "isplata ove mirovine pripada korisniku, počevši od 01.06.2008"
  9. Hitno trebam pomoć. Naime danas sam dobio rješenje od mirovinskog gdje sve lijepo piše da mi se faktor sa 1,5 povečava na 1,85 što je sasvim OK. problem je u tome što mi se RVI priznaje od 1.1.2006 a novi izračun mirovine vrijedi od 1.6.2008. Kako sam u mirovini od 29.12.2006 po mom proračunu dužni su mi cca 17000 kn. Sad si oni misle da im to budem oprostio. Ima li itko takav problem te ako ga je imao i rješio molio bih bar ogledni primjerak tužbe , žalbe ...... bilo kaj samo da ostvarim svoja prava. Hvala!!!!
  10. Kolega Zemir a šta misliš? Smanjili su 40% na 30% :tuzan: :tuzan: :tuzan:
  11. Na PLP bio sam 20.09.2007. Rješenje DLP JE OD 12.05.2008 a uručeno mi je 26.05.2008. Sve je išlo redovitim putem bez ikakvog guranja.
  12. Evega. Stiglo. Na PLP bio u dubravi polovinom 9. mjeseca 2007 a rješenje DLP došlo danas tj. 26.05.2008
  13. Upravo sam zvao tetu u ministarstvu. Na prvostupanjsko sam bio u devetom mesecu i čekam drugostupanjsko. Teta kaže poslano na II stupanjsko 11.04. i da se nadam rješenju za negdje oko 60 dana.
  14. Koliko vidim raspravlja se o visini dividende. Zanima ma kako doči do nje. Naime do sada sam dobio samo izračun udjela u fondu. Poslije toga ništa. Pitanje glasi kako mislite da če isplatit dividendu to jest na koji račun? Molim pojašnjenje. Možda sam nešto propustio.
  15. Ipak za informaciju svima. Nije samo PTSP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija