Jump to content

BitWise

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.accommodation-split-croatia.com
  1. Mjesto boravišta/prebivališta s poslodavcem ima jedino veze u tu ruku što kada promjeniš boravište ili prebivalište u roku 30 dana moraš tu promjenu napravit i u poreznoj upravi na poreznoj kartici ( porezna uprava na mjestu trenutnog boravišta/prebivališta ) kako bi se ispravno mogao obraćunati prirez. Boravište je moguće prijaviti najdulje na godinu dana kada ga je ponovno potrebno prijaviti na lokalnoj PU uz nazočnost stanodavca tj. vlasnika nekretnine.
  2. Pozdrav, postojeća kuća je tako zvana visoko prizemnica, a ja bi sada potkrovlje digao na punu visinu i stavio ravni krov. Da li je za to potrebna nova dozvola i kakav je slučaj sad kada je postupak legalizacije u tijeku? (već je plaćena kazna za postojeći objekt i predmet je u obradi) hvala unaprijed.
  3. Zakon kaže slijedeće (izvadak): Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave ((u našem slučaju - Komunalno redarstvo ili Prometno redarstvo)), naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno: 12) na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti, bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 metra. Da li mi netko može malo bolje protumačit zakon kada govorimo o zaustavljanju/parkiranju na prometnicu u gradu koja nema iscrtane linije za parkiranje, u principu i ako zadovoljimo udaljenosti od ruba kolinika ili neisprekidane crte na kolniku šta se točno tumači kao ugoržavanje sigurnosti i/ili ometanje normalnog toka? primjer: Ako imamo prometnicu koja ima dvije trake u jednom i dvije trake u drugom smijeru odvojene dvostrukom punom linijom, a vozilo je parkirano u desnoj traci nekog smijera, da li je ometanje prometa ako se vozila moraju prestrojit u lijevu traku kako bi obišli parkirano/zaustavljeno vozilo ili čak ako se moraju zaustaviti jer je lijevom trakom gust promet? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija