Jump to content

LBS

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve dok nema zakonskonskog načina da se neodgovorne odrasle osobe sankcioniraju zbog svog ponašanja prema svojoj vlastitoj maloljetnoj djeci neće biti ni načina da se osigura poštivanje temeljnih prava te iste djece. Dakle možemo sankcionirati kada majka ili otac udare svoje dijete, a kada ga emocionalno zapostavljaju time što ga ne žele niti vidjeti ili emocionalno zlostavljaju time što ga "okreću" protiv drugog roditelja onda nikom ništa? Kako se to točno poštivalo pravo djeteta u ovom konkretnom slučaju, u razdoblju kada otac to dijete nije želio posjećivati? Da li će taj otac snositi posljedice emocionalnog zanemarivanja svoga djeteta u tom periodu? Smatram da se općenito ne poštivaju ničija prava, a najmanje se poštivaju prava djece kojima je to zapravo najpotrebnije.
  2. Da, djete ima pravo na susrete s bakom i djedom. Ali ima djete i pravo na život bez psihičkog maltretiranja, kao i na bezuvjetnu ljubav, ne samo svojih roditelja već i BAKE i DJEDA. Niti jedan donekle normalan roditelj ne bi svojoj djeci zabranio viđanje bake i djeda. Pravo je pitanje, gospodine Gringo, zbog čega su i na koji način, "prema svome unuku ljubavlju ispunjeni baka i djed", sebi i tom svom unuku uskratili zajednička druženja?
  3. 1.Ako niste Poreznoj upravi podnjeli zahtjev za ulazak u sustav PDV-a, tada je vaš obrt VAN SUSTAVA PDV-a što znači da svojim kupcima ne smijete izdavati račune sa PDV-om. 2.Ako ste već izdali svoj prvi izlazni račun, ove godine više ne možete ući u sustav PDV-a. 3.Osim toga na vašim izlaznim računima napisat ćete da niste u sustavu PDV-a. 4.Ako ste nekome već možda ispstavili račun i obračunali PDV, slijede problemi (taj PDV morat ćete platiti, a osoba kojoj ste ga zaračunali mora ga vratiti državi itd....) nadam se da to nije slučaj. Inače, u sustav PDV-a možete ući svojevoljno ili "po sili zakona" da se tako izrazim. Dakle u sustav PDV-a morate ući ako u jednoj poslovnoj godini ostvarite promet (primitak na žiro račun + gotovinski promet + provedene kompenzacije)veći od 85.000,00 kn. U tom slučaju obvezni ste do 15.01. slijedeće godine podnjeti Poreznoj upravi zahtjev za ulazak u sustav PDV-a. U svakom slučaju, sve će vam ovo do najsitnijeg detalja objasniti vaš knjigovođa. Lijep pozdrav!
  4. LBS

    Molim savjet

    Ok, hvala na odgovoru. Potvrdili ste moje najcrnje slutnje.
  5. LBS

    Molim savjet

    Evo me opet, ovaj put s pitanjem. Suprug i ja nedavno smo saznali da policja bila u vrtiću kojeg nam dijete pohađa (nakon što nas je moja majka prijavila) te da su policajci dali tetama u vrtiću upute kako da od djeteta "izvuku" informacije. Sve navedeno bez znanja i suglasnosti roditelja. Zna li netko je li to u skladu sa zakonom. Ako policija može narediti tetama u vrtiću da ispituju dijete, treba li za to imati nekakav nalog barem ili nešto. U svakom slučaju mi smo (ne znajući za to) ravnateljici vrtića sami donijeli nalaz iz Poliklinike za zaštitu djece, ali ona nama do današnjeg dana nije rekla da je u vrtiću bila policija. Usput da napomenem, DORH je podnio kazneni prijedlog protiv moje majke (za lažnu prijavu za zlostavljanje djeteta). Mi se nismo protivili vještačenju tj.timskoj obradi djeteta, dapače. Ne razumijem zašto je policija bila u vrtiću i pitam se je li to normalno? I što da čovjek uopće napravi po tom pitanju?
  6. LBS

    Molim savjet

    Ako nekoga zanima...Suprug i ja dobili pozive od CZZS-a. Došli na razgovor. Baka sumnja na ni manje ni više nego seksualno zlostavljanje djeteta. Takav šok u životu nisam doživila. Mi objasnili ljudima na centru (koji su bili skroz normalni i ok)da moja majka ima vlastite probleme u glavi itd. Oni rekli ok ali otiđite u Zagreb na vještačenje djeteta da "stavimo točku na i" i da imate dokaz na sudu kad je budete tužili za lažnu optužbu. Bili u Zagrebu u Polikl.za zaštitu djece. Dobili nalaz (sa djetetom sve u redu, milina za čitiati, a posebno za nas roditelje). Moja majka kad joj je CZZS objasnio da nema nikakvog zlostavljnja prijeti da će sve prijaviti DORHU (i stvarima koje ovdje ne želim navoditi) jer su svi oni niškoristi institucije itd. Prošlo sve, mi tražili od CZZS-a uvid u predmet, podnjeli kaznenu prijavu za lažnu optužbu. Slijedi sudski postupak. Dakle, na temelju laži i izjava u najmanju ruku pshički poremećene osobe (ali vrsne manipulatorice), naša obitelj prošla pakao, nismo imali nikakva prava dok se to sve dešavalo (ni mi ni naše dijete) - dakle ni da tražimo da se NJU vještači i provjeri tko iznosi optužbe ni apsolutno ništa drugo. Imali smo pravo samo na to da usred zime sa dvoje male djece idemo u Zagreb pri čemu nas nitko nije pitao u kakvoj smo financijskoj i psihičkoj situaciji, a naše je djete imalo pravo da bude vještačeno i ispitivano (nakon što je u 2. godini živa prošla 2 teške operacije oba bubrega). Sve ovo zbog jedne rečenice (koja je izmišljena) izgovorene od strane osobe na čije se psihičko zdravlje može staviti ogroman upitnik? Ne zna se što je gore, njene laži ili nerad institucija koje su dopustile da naša obitelj odradi za njih sav posao i proživi tromjesečni pakao zbog njihovih procedura. Eto...što reći, ne daj bože nikome...tuga i jad
  7. LBS

    Molim savjet

    Vi ste jako optimistični, zavidim vam na tome. A što se tiče sreće baš u tome i je problem. Upravo skladan brak i odnos u kojem nema pukotina kroz koje bi se ona mogla provlačiti u naš život, nju najviše provocira. Nažalost. Očekujemo posjet iz centra jer je jučer bila na razgovoru. Hvala na savjetu. Tako će i biti, detaljno ćemo izložiti svoju stranu, pa...Nadam se samo da ne griješim što se još nigdje nisam službeno obratila...
  8. LBS

    Molim savjet

    Hvala na odgovoru, vjerujte ništa više ne bih voljela nego da imam normalne roditelje. U pravu ste za otkaz i prekid komunikacije. Zapravo drugog načina i ne vidim. Ono što me najviše brine je ovisnost o sustavu. Mučno je uopće pomisliti da će nam netko doći doma s nekakvim pitanjima...Ali to očito ne možemo zaustaviti. Uglavnom osjećam se bespomoćno.
  9. LBS

    Molim savjet

    Pozdrav! Imam probleme sa majkom(mojom vlastitom). Ukratko da objasnim. Nakon što smo muž i ja sa 2 djece živjeli (u odvojenom stanu) u njenoj kući 4 godine i radili u njenoj firmi i pri tom nismo dali da nam se petlja u život, ona je (nakon što je nismo zvali na djetetov rođendan - što je posljedica odavno narušenih odnosa)prije šest meseci odlučila izbaciti nas iz tog stana i dati suprugu otkaz (nismo se protivili jer se nismo imali snage s njom natezati - drugim riječima želimo mir, imamo 2 male djece..).Tad je nakon što smo odbili razgovarati s njom (htjela je postvljati uvjete,pravila ponašanja...) počela prijetiti sudom (njene riječi: ako nećete razgovarati ovako onda ćemo razgovarati na sudu). Prešli smo preko prijetnji i odselili se. Ja sam nastavila raditi kod nje (ako dam otkaz bit ćemo bez primanja)i dovoditi njoj i tati djecu u posjete (muž više nikad nije otišao kod njih niti će). Ja s njom ne pričam od dana kad je počela prijetiti.Nakon 5 mjeseci počela j i meni prijetiti otkazom ako ne dođem na razgovor s njom. Kad nisam popustila napravila nešto još gore od otkaza. Prijavila nas je policiji za zlostavljanje djeteta (starije djete - kćer 4g.)Kad je dobila poziv od centra šokirala se i nije htjela otići (mislila je da nju više nitko ništa neće pitati). Shvativši da mora otići odgodila je to za tjedan dana.Mislim da će sutra ići u centar na razgovor. Kakva je procedura? Kakva su prava našeg djeteta? Možemo li se mi ikako zaštititi od maltretiranja? Trebamo li se mi obratiti centru? Malo pojašnjenje: ona tvrdi da smo ja i muž psihički bolesnici i da nas treba staviti na liječenje. (Ne damo joj djecu nasamo - NARAVNO, ne živimo prema njenim zahtjevima - odlasci na pireve, druženja - postoji lista rodbine s kojima bismo se mi trebali družiti...).Naravno da ne spavam već danima, jedva jedem, što da radim, ako išta mogu napraviti.Zaboravila sam napomenuti da me i dalje ucjenjuje sad od kad je dobila poziv iz centra (otac mi je rekao da se sve da izgladiti samo ako ja s njom pričam).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija