Jump to content

miela

Korisnik
  • Broj objava

    84
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miela objavio

  1. Nakon duljeg vremena javljam se na istu temu. U međuvremenu ,mi vlasnici petina smo kod javnog bilježnika sačinili ugovor o diobi nekretnina tako da svatko iza svoje kuće, u svom dvorištu ima 4/5 koje su sada i upisane u ZK uložak. Osoba koja ima 1/5 inati se i ne želi da je ostali isplate, a nema nikakvi interes tj. 10 m2 u svakom dvorištu te je izrazila namjeru da želi povremeno hodati po tih 10m2 Kakva su naša prava ako imamo svaki 4/5??? Možemo li tražiti razvrgnuče isplatom????
  2. Odvjetnika za stvarno pravo, iskusnog--do sada sami vodili predmet. Bilo bi dobro da je iz Zaprešića, Zaboka i sl Molim kontakt u privatne poruke. ☺️
  3. Ne radi se o oranici nego livadi, krivo sam napisala. Znači moje kvadrate mogu koristiti svakog dana drugačije npr iza susjedove kuće, a sutra iza svoje,a prekosutra iza drugog susjeda it???? Ometati njihov mir u njihovom dvorištu???Eto tako je Županijski sud donio presudu, umjesto da smo petine jedan drugom dali a jednu osobu isplatili. Kako uopče tu nepravednupresudu koja je i u suprotnosti sa odlukom državne geodetske uprave ispraviti?????
  4. Ako je suvlasništvo na 6m širine oranice od 5 osoba dali se mogu kretati po cijeloj širini jer su suvlasnici 1/5 tj neodređenog dijela. Kako se ponašati ako želite na tom mjestu staviti ležaljku i stolić. Jel to mora biti uzdužno ili bilo gdje ako je neodređeno? Pitanje zvuči čudno, ali je meni jako bitno.
  5. Županijski sud je donio presudu u roku 15 dana da se sruši dio ograde i plačanje troškova suda. Sud ili nije dovoljno proučio predmet ili je pogodovao suprotnoj strani. Odluka je upravo smješna--oprostite na opasci. Postoji li mjesto gdje se može osporiti presuda ili ona unatoč ne poštivanja odluke državne geodetske uprave i mnogih dokaza ostaje na snazi. Preostaje li čovjeku jedino emisija Otvoreno i sl
  6. Možda nisam dovoljno jasno napisala. Ne radi se o prijedlogu protustrane o prekidu parničnog postupka njego o njihovoj Žalbi o nastavku postupka iz razloga koje sam napisala i tu žalbu je meni sud poslao
  7. Oprostite na dodatnom pitanju jer nisam sigurna da sam dobro razumjela .Moj odgovor na prekid postupka naslovim na Opčinski sud i on odlučuje o tome i daje rješenje ili prosljeđuje moj odgovor Županijskom sudu?.
  8. Vodim spor več 15 god --ništetnost ugovora o DU. U međuvremenu je odvjetnica otišla u mirovinu, a novom odvjetniku sam otkazala punomoć jer je otkazivao parnice bez mog znanja i surađivao sa protivnom stranom. Kako sam dislocirana i imam puno godina, a spor se vodi u Istri sada sam u potrazi za poštenim odvjetnikom koji radi na tom području. Napisala sam najkrači moguči uvod. Predmet je 2016 god Vrhovni sud vratio na ponovno odlučivanje i napisao svoje mišljenje te pitanja na koja treba dati odgovor, a sve u moju korist. Od tada 7. mj 2016 god do danas održano je samo jedno pripremno ročište koje je odgođeno, a drugo pripremno ročište bez mog znanja odgodio je spomenuti odvjetnik. Kako bi ponovno predmet trajao u beskraj protustranka traži od županijskog suda prekid parničkog postupka dok se ne rješi jedan predmet u Zagrebu koji je irelevantan za odluku o ništetnosti ugovora i nije prethodno pitanje niti je u bilo kojem segmentu bitan za odlučivanje. Kako nemam u ovom trenutku odvjetnika, a moram u roku par dana dati odgovor sudu moje je pitanje---- Ako sud Opčinski ili Županijski u samom početku vidi da prekid parničkog postupka nije na zakonu osnovan---može li odmah odbaciti protustrankin zahtjev ili moram dvije godine ,a možda i više čekati njihovu odluku koja bi trebala biti u moju korist. Time bi se pogodovalo protustanki da odulji predmet što im je u interesu.
  9. Prvostepenom presudom donesena je odluka u korist protustranke --predmet o zaštiti prava vlasništva. Kako se sama zastupam napisala sam žalbu Županijskom sudu na koju sam dobila od protustranke odgovor na žalbu punu neistina. Mogu li ja još reagirati dokazima ili je sada sve gotovo.
  10. U privatnom razgovoru sa sudskim vještakom geodezije posavjetovani smo koji je način da ostvarimo svoje pravo. Tu se radi o stotinjak kuća i zbog inata susjeda u cijelom naselju bi propale fasade , pa je to regulirano zakonom. Mora izači građevinski inspektior na teren i omogučiti nam zaštitu naše nekretnine od propadanja --koje je več počelo. Javit ču se na temu kad dobijem neko zakonsko rješenje .
  11. Poštovani, da sam u nešto sigurna nebi ovdje postavljala pitanje i molila odgovor. Kod zračnog prostora sam stavila i smailiča , te tražila objašnjenje kolika se debljina izolacije po zakonu smije staviti .
  12. Oprostite Spitfire nisam sigurna dali sam dobro shvatila. Jedini pristup tom zidu je terasa susjeda , znači čl. 107 To je susjedov "zračni prostor :-))) " pa neznam jel mogu sadu navuč novu fasadu ili možda neku deblju izolaciju
  13. Pitanje je nastavak na prvi post, zbog problema sa susjedima. Zbog toga pitanje o tankoj izolaciji. Naravno da bi bila bolja deblja, ali oni ne dozvoljavaju ni obnovu fasade, a mi nemamo drugog pristupa.
  14. Hvala lijepa G-man ! Još jedno pitanje. Smijemo li staviti onu minimalnu izolaciju stiropora od 3 cm radi energetske učinkovitosti koju sad preporučuje ministarstvo graditeljstva? Dali je to obuhvačeno nekim propisima kod kuća u nizu ?
  15. Kuća u nizu stara 45 godina. Izvođač je u cijelom naselju napravio loše fasade. Dio zida naše kuće graniči sa susjedovom terasom. Lijepo molim odgovor na pitanje .Susjedu če majstori obložiti kuću stiroporom i staviti fasadu .Mora li on po zakonu dozvoliti da mi obnovimo svoju fasadu sa njegove terase jer mi nemamo drugi način da priđemo tom zidu.Kako je to regulirano zakonom? Majstor je voljan to raditi, ali čeka dozvolu susjeda koji kaže da to ne dozvoljava.
  16. Poštujem ja sve propise RH .Zbunjuje me to što ovdje ne postoji dimnjak več se radi o fasadnom bojleru iz kojeg viri cijev na fasadu Znači nema pregleda i čiščenja dimnjaka jer on ne postoji
  17. Danas drugu godinu dolazi dimnjačar. Bojler je plinski fasadni, redovno servisiran.Zadržao se 5 min , pustio na kratko toplu vodu, nešto mjerio kao da plin ne curi. Rekao je da je to zakonom obavezno i naplatio za tih 5 min 90 kn kao i prošle godine. Stanujem u kući u nizu i vidjela sam da mu večina nije otvorila vrata Kojim zakonom je to regulirano jer meni kod svakog servisa bojlera izmjere dali plin negdje pušta. Dali je to stvarno obavezno?
  18. Trebala bi u ovom tjednu krenuti u istjerivanje pravde i mojih prava vezano za proteze. Nakon toliko maltretiranja stvarno je glupo da ne dobijem ispravne proteze. Trebali bi snositi posljedice za neispravan rad , a ovdje je sve vezano i za zdravlje. Lijepo molim koji je prvi korak---Hzzo ili komora ili nešto treče. Bojim se da ne napravim pogrešan korak.
  19. Napisala sam u prethodnom postu i pokušala objasniti kratku kronologiju. Izrađene su po drugi puta gornja i donja parcijalna i ponovno nisu dobro izrađene. Nakon toliko mjeseci maltretiranja nadam se da mi Legalis savjetom može pomoči u ostvarivanju mojih prava.
  20. Šta učiniti kad za zubaricu radi jako loš protetičar?. Ona ima više protetičara, a mene zadesio taj stravično loš. Proteze preko Hzzo-a dane na naplatu u 7 mjesecu 2017 god 3 200 kn Izrada proteza je krenula u 11mj jer sam čekala da rane od vađenja u 6 mjesecu zarastu i poravnaju se Strpljivo sam čekala po savjetu zubarice koja ima privatnu praksu i ugovor sa Hzzo u lijepom exkluzivnom prostoru. Izrađene u 12mj gornja i donja parcijalna ne nosive. Nakon par mjeseci svakodnevnog podešavanja i rana u ustima pala je odluka da če se izrađivati nove proteze. Da ne gnjavim sa detaljima i nove proteze izrađene u 3 mj, 2018 su nenosive. U tih sedam mjeseci dolazila sam zubarici 2-3 puta tjedno, nekad sa ranama u ustima, a nekad sa protezama u torbi. Ovog časa nije mi jasno otkud tolika moja strpljivost. Lijepo molim pravni savjet koja su moja prava i odakle da počnem. Nakon tolikog maltretiranja , bolova, nejedenja .Zubarica je dala na naplatu novac u 7 mj prošle godine, a ja još uvijek nemam proteze. Ovo djeluje malo čudno, ali vjerujte istinito je.
  21. Dao je otkaz punomoči sa razlogom koji sam napisala i rekao da mogu sama napisati reviziju vrhovnom sudu. Vrhovni sud je odbio reviziju jer ju nije pisao odvjetnik i nije ulazio u predmet. Odluka Vrhovnog suda je došla kod njega kao punomočnika i on je tek onda nakon tri godine obavjestio sud da nije moj pravni zastupnik. Ja sam kasnije dala ustavnu tužbu, ali i oni su odbili iz razloga šta reviziju nije pisao netko sa pravosudnim ispitom . Za otkaz punomoči nije bilo uopče razloga. Doveo me u situaciju da sam i znala da trebam imat odvjetnika za reviziju tko bi mogao uči u predmet koji traje više od trideset godina u tako kratko vrijeme. Radi se o radnom sporu.
  22. Pogledala čl. 99. ZPP-a, ali ga nažalost neznam protumačit na mom primjeru. Lijepo vas molim pomoč jer sam to tek jučer vidla uvidom u spis. Dali je odvjetnik bio moj zastupnik sve te godine ili nije?
  23. Odvjetnik je otkazao punomoć --razlog ,nema komunikacije između nas dvoje.Tada me je doveo u jako neugodnu situaciju jer nisam mogla u kratkom roku nači odvjetnika za predmet koji traje više od trideset godina.Otkaz punomoći nije predao sudu.Sud je njemu poslao rješenje jer je za sud on bio moj pravni zastupnik Tek je tada tri godine nakon što je meni dao otkaz punomoći reagirao i predao otkaz punomoći sudu. Znači li pravno da me je on te tri godine trebao zastupati ?
  24. Hvala, hvala! Ako pokrenem spor radi naplate šta se uopče dokazuje u tom suđenju kad je ustvari sve jasno Ja protustranki platila troškove odvjetnika odlukom Županijskog suda-Vrhovni sud tu odluku poništio. Koliko vremenski to traje, jel to samo "forma" koja se mora ispuniti ili se iz nekog razloga može dogoditi bezbroj ročišta.
  25. Puno hvala svima na savjetima. Da pojasnim. Nakon odluke Županijskog suda u kojoj je pisalo da moramo u roku 15 dana protustranki platiti njegove troškove, naša odvjetnica mi je poslala broj računa odvjetnika protustranke na koji trebam uplatiti određen iznos, što sam ja u zadanom roku i učinila 2012 god. U 9mj.2016 god je došla presuda vrhovnog suda koja sve presude ukida i vrača predmet na ponovno suđenje.U odluci je ukinuta i odluka o troškovima. Nitko nas na taj dio odluke nije upozorio več sam ja sada nakon 4 mj to zamjetila. Pitam koji je sad moj način da mi se isplati ono šta sam ja u zakonskom roku platila prije 4 god.? Postoji li tu mogučnost ovrhe jer imamo saznanje da protustranka to neče htjeti platiti? Ako je jedina mogučnost tužba, onda bi naplata opet trajala godinama što mislim da bi bila velika nepravda. Koji je sada moj prvi sljedeči pravni korak? Lijepi pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija