Jump to content

vucko

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani u razgovoru sa knjigovođom koja mi je objasnila da se jubilarna nagrada u mom slučaju gleda prema pravilniku o porezu imam pravo na 1.500,00 kuna ali moram razgovarati sa ravnateljem. Znate što smatram nekorektnim ako ravnatelj odbije, a za svoje privatne svrhe isplaćivao je novac za svoj rukomenti savez koji su gradovi uplaćivali za moje redovno financiranje da li se u tom slučaju mogu opozvati da su financije za moje redovno financiranje išle na privatne svrhe . Što mi je činiti vrijedi li iči đonom .
  2. Molim Vas još jednom niste mi odgovorili pa ću Vas ljubazno zamoliti još jednom da mi odgovorite, tiče se jubilarne nagrade . Imam 9 godina i 10 mjeseci ukupnog radnog staža u Ustanovi kojjoj radim, šest mjeseci imam staža u prijašnjoj tvrtci to bi ukupno bilo 10 godina i 4 mjeseca (ali staž u dvije tvrtke ) . Da li se računa ukupan staž u jednoj tvrtci ili se može računati i druga tvrtka ? Obzirom da ću u Ustanovi imati punih 10 godina 01.02.2013. godine da li ću imati pravo tada na jubilarnu nagradu . Ustanovu su osnovali gradovi nije državna tvrtka . Molim Vas za odgovor.
  3. Poštovani, Otpočela sam sa radom u Ustanovi (gradovi osnivači su osnovali ustanovu, jedinice lokalne i područne samouprave ) od 01.02.2003., za pet godina radnog staža u ustanovi nisam dobila jubilarnu nagradu niti znam koliko ona iznosi, od 01.02.2013. imat ću punih 10 godina radnog staža u Ustanovi . U ugovoru o radu u članku stoji : "Ako je neko pravo iz radnog odnosa različito uređeno ovim Ugovorom, pravilnikom o radu koji može biti doinjet, sporazumom sklopljenim između radničkog vijeća i Poslodavca, kolektivnim ugovorom ili zakonom za radnika se primjenjuje najpovoljnije pravo ". Ustanova je neprofitna organizacija i nemam kolektivni ugovor nego Ugovor o radu. Zanima me obzirom da će se neke stvari mjenjati u 2013. godini slijedeće : - Nisam dobila jubilarnu nagradu ni za 5 godina, a 10 godina ću imati 01.02.2013 da li tada imam pravo na nagradu ? Sada u 2012 godini staž mi je 9 godina i 10 mjeseci Unaprijed zahvalna
  4. Postoji li itko da mi pomogne u ovoj zamršenoj situaciji, postoji li ikakav zakon u moju korist
  5. Poštovani, Radim u ustanovi 10 godina na neodređeno vrijeme. Ustanova se spori na arbitražnom sudu. Sada odvjetnik koji nas zastupa šalje prijedlog za ovrhu, ja sam djelatnik koji nije dobio plaću, odvjetnik će mi zarobiti sredstva koja su uplaćena za moje redovno financiranje, odvjetnik me zna da sam jedini djelatnik koji je ostao raditi i da je jedini način na koji da dobijem plaću taj da ustanova njen račun nije blokiran . Tko ima prijoritet ja kao djelatnik ili on kao odvjetnik ? Kako se zaštititi ? Što ako ne budem mogla doći do plaća radi blokade i praznog žiro računa kakav je onda daljnji postupak ? Moraju li mi u slučaju otkaza isplatiti otpremninu obzriom na staž od 10 godina neprekidnog rada u ustanovi ? Ako mogu još nadodati da li postoji mogućnost povrijede na radu obzirom da je odvjetnik koji me poznaje kao djelatnika bio svjestan da će blokadom mi oduzeti isplatu plaća ? Mogu li ja tužiti odvjetnika ? Unaprijed zahvalna
  6. Ako mogu još nadodati nova ustanova je trgovačko društvo i ima mjesečna financijska izvješća ono što je bitno piše da nema zaposlenih, na njihovoj sjednici donešena je odluka da će Ustanova u kojoj ja još uvijek radim prenjeti Ugovor o pravu građenja na to trgovačko društvo jer obzriom da je ustanova u likvidaciji zbog nemogućnosti daljnjeg rada nema potrebe za Ugovorom o pravu građenja. Mene sada zanima, da li u ovom slučaju vrijedi ono ako je neki dio prenešen na novu firmu i djelatnik se premješta u novu firmu. Mogu li to dokazati putem suda da su dužni me premjestiti i da nesmiju otvoriti isto radno mjesto nekom drugome jer se moje mjesto gasi.
  7. Poštovani, Uz prethodnu temu molio bih Vas za par odgovora .Da li su oni dužni mene premjestiti u grad obzirom da je grad jedinica lokalne samouprave a prema zakonu o javnim namještenicima i službenicima i ja sam djelatnik koji radi u ustanovi a osnivač je grad. Da li su oni dužni mene premjestiti u grad s mojim ugovorom na neodređeno, a uz to otvorena je i ustanova kojoj je prenešen Ugovor o pravu građenja od ustanove u kojoj ja radim sada, a ponovo grad potpisuje ugovor s tom ustanovom. Ustanova nova radi od 2009. godine kada je moja ustanova u likvidaciji, zanima me da li prenešenim nekim djelom u ovom primjeru prenešenim Ugovorom o pravu građenja su dužni premjestiti i djelatnika koji je za stalno. I zadnje pitanje mogu li svoja prava potraživati putem inspekcije zaštite na radu. Unaprijed zahvalan.
  8. Poštovani, Radim u javnoj ustanovi koju je osnovao grad, ne mojom krivnjom ona je u likvidaciji, primljen sam u javnoj ustanovi na neodređeno vrijeme radim punih osam ipol godina. Sada traže od mene da dam prijevremeni otkaz sam da grad samnom napravi ugovor o djelu ? U mom ugovoru o radu za stalno u članku jasno stoji ako radinik dobije otkaz ne svojom krivnjom ( u ovom slučaju likvidacija firme) ima pravo na otpremninu za svaku radnu godinu . Ovo govorim iz razloga što me je strah jer žele da dam otkaz iz javne ustanove s tim gubim pravo i na otpremninu i na mogućnost premještaja u grad a ugovor o djelu mi nije jasan zašto kada sam djelatnik grada samo radim u javnoj ustanovi koju je osnovao grad zar me nebi trebali "premjestiti" u grad sa ugovorom za stalnom zašto me sada forsiraju da dam otkaz is ustanove i da pređem na ugovor o djelu ? a da za ustanovu radim beslplatno. Smatram da je to meni sve sumnjivo dam li ja otkaz iz ustanove neće ni biti ugovora o djelu ? Pomagajte !!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija