Jump to content

franka789

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je franka789 objavio

  1. postovani, preko interneta prodajem fotografije. za prezentaciju fotografije su u ikea okvirima. na nekoliko mjesta koristim ikeinu fotografiju okvira sa naznakom da je fotografija preuzeta sa njihove web stranice. da li su povrijedjena njihova autorska prava? hvala !
  2. nema odgovora na moj upit na ovom forumu, ali dobila sam savjet na drugoj strani. sastali smo se sa izvodjacem koji je usvojio primjedbe u vezi cijene izvedenog posla i ponudio nadoknadu u obliku izvedbe dodatnog posla u visini iznosa razlike izmedju uobicajene cijene i njegove "nabrijane" cijene. tu smo razliku ustvrdili zajednicki, mogu reci na sasvim pristojan nacin. razlog iz kojeg je doslo do cijele situacije ne zelim ovdje navoditi ali i to ce se rijesiti. hvala svima na citanju, nadam se da ce nekome biti od koristi u slicnoj situaciji.
  3. impregniranje akrilnom bojom pročelja zgrade 8kn m2 dva puta bojanje fasadnom bojom, kitanje oštećenja na fasadi 78 kn2 radi se o fasadi cca 180 m2. unaprijed zahvaljujem!!"!
  4. molim za savjet po pitanju zbog greske do koje doslo zbog neupucenosti stanara i predstavnika stanara. na zgradi smo izvodili popravak krova i stanari su se slozili da bi bilo dobro i obojati fasadu. na gradilistu je bio predstavnik upravitelja zagrade, referent iz GSKG koji je obecao pribaviti ponudu za radove. zaista je i pribavio uz napomenu da je to, prema uobicajenim cjenama, vrlo povoljna ponuda. uzdajuci se u strucno misljenje prihvatili smo ponudu i radovi su izvedeni. nakon razgovora sa nekoliko susjeda i poznanika ispostavilo se da su radovi skoro pa dvostruko precijenjeni, da je izvodjac koristio postojecu skelu koju je postavio krovopokrivac a da mu nije nadoknadio dio troskova pa je uslijed toga cijena radova zapravo jos i veca. osjecamo se prevareni i nemocni jer je ponuda, na savjet strucne osobe koja je i placena za taj posao, prihvacena i placena. da li postoji nacin da nam se nekako nadoknade troskovi, ... puno hvala!!!
  5. dobar dan, kupila sam zapusteno zemljiste sa starim objektom, namjeravam objekt obnoviti a zemljiste urediti. zemljiste se satoji od tri manje parcele, na jednoj od njih djelom je vlasnik Republika Hrvatska. otac prijasnjeg vlasnika napravio je ugovor 1988 kojim je na opcinu prepisao dio parcele da bi to poslije nekim pravnim slijedom preslo u vlasnistvo RH. i dalje je sam koristio zemljiste dok nije preselio u drugo mjesto te je zemljiste ostalo napusteno i zapusteno. da li netko moze savjetovati kako bi mogla doci u vlasnistvo i tog dijela parcele? naime, nalazi se nekako usred "mojeg" posjeda. zvala sam opcinsko drzavno odvjetnistvo gdje su mi rekli da se trebam obratiti opcini na kojoj se nalazi parcela, oni raspisuju natjecaje za prodaju, ali na opcini su mi rekli da oni to ne rade i neka se obratim na drzavno odvjetnistvo. zatvoreni krug. ne znam da li je moj upit dovoljno jasan, nadam se da me netko moze uputiti u daljnji postupak. Hvala !!! Franka
  6. hvala! da li ovo sa ovlastenim geodetom samo u Zagrebu ili i u drugim opcinama? (koliko mi se cini geodeti ne mogu dati procjenu)(moja nekretnina je u Zagorju) sutra cu se raspitati da vidim kako stvari stoje u praksi.
  7. zelila bi kupiti nekretninu koja je u vlasnistvu gospodje koja zivi u domu i pod starateljstvom je centra za socijalnu skrb. gospodja nema djece, nema mirovinu, troskove placa centar. osim toga, gospodja nije u stanju sama odlucivati, radi toga je i smjestena u dom. nekretnina o kojoj se radi je zemljiste na kojem se nista ne radi od kada je ona u domu, petnaestak godina, susjedno je zeljistu koje je moje vlasnistvo. da li postoji neki propis ili praksa prema kojoj bi centar za socijalni rad, odnosno skrbnik koji je djelatnik centra, mogao odrediti prodajnu vrijednost nekretnine? hvala!!!
  8. puno hvala na odgovoru i savjetu. uvijek sam se osjecala bespomocno jer ne znam ni sama kako dokazati, u pravnom smislu, svoje tvrdnje a da ne ispadne da pretjerujem, iz zavisti, ljubomore ili tko zna zasto. medjutim, vas mi je savjet upalio neki klik u glavi, pa sam tako reci odmah snimila razgovor u kojem se otac meni prijeti, a i zabiljezila razgovor s djetetom. nadam se da ce mi to pomoci kada ( i ako ) bude trebalo, a u svakom slucaju i sama cu sa distance imati bolji uvid u pravu, realnu, situaciju. puno hvala jos jedamput!
  9. rastavljena sam majka dvoje malodobne djece, osam i deset godina. otac djece, nekada njezni i zaneseni student ekonomije, nakon zavrsenog fakulteta dosao je do polozaja direktora velikog poduzeca gdje su se, uz novac i moc, kao na filmu, pojavile i neizbjezne silikonske plavuse. ja sam se, naravno, pretvorila u napornu i dosadnu domacicu, potpuno nezanimljivu i neprimjerenu covjeku na polozaju. nakon rastave, sud je djecu dodijelio majci, a otac je, uz obvezu placanja alimentacije, dobio i pravo vidjanja djece. sve kako treba, po zakonu i propisu. u cemu je problem? ne mogu se previse pozaliti na placanje alimentacije, to skoro uvijek ispuni, osim ako mu se pokvari mercedes ili audi pa mora potrositi na popravak auta ili kad vodi neku od plavusa na put u egzoticne krajeve pa doticna potrosi vise nego sto je planirao. tada uz ljubazni osmijeh objasni da ovaj mjesec, nazalost, nema novaca. (o putovanjima i autima lako doznam iz zute stampe). ali, to nije veliki problem, uz pomoc moje obitelji sasvim pristojno zivimo. problem nasatje kad djeca odlaze k njemu na vikend ili idu s njime na ljetovanje. njegove su odgojne metode suprotne mojima, za najmanju gresku, na primjer prolivenu casu vode ili zaprljane hlace, on na njih vice i prijeti im. ako u skoli nemaju samo odlicne ocjene ne mogu ici na rodjendane svojih prijatelja kao niti u kino ili na klizanje. on to zabranjuje iako ja s njima provodim vecinu vremena, a oni ga slusaju jer se boje. svaki put kad trebaju ici k njemu placu i mole me da nadjem nacina da ostanu kod kuce. socijalna sluzba kaze da ne smijem oduzeti ocu pravo na vidjanje djece i da se moram s njime o svemu dogovarati. (on se prijeti i meni da ako ista pokusam putem socijalne sluzbe ili suda, on ce me svojim vezma unistiti) ne bojim se njegovih prijetnji kad sam ja u pitanju, ali ne znam kako da zastitim djecu. da li netko ima iskustva i savjet?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija