Jump to content

nikolast

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da naravno da se to rješava na taj način, međutim ja ovo godinama prijavljujem policiji, sve što policija napravi je zapisnik i na tome ostane. A to da li su počinitelji učenici sam siguran jer svaki put kada netko kamenom pogodi dio kuće pogledam kroz prozor i redovito ugledam grupicu od 2-3 đaka sa školskim torbama koji panično bježe. Ja sam samo mislio da postoji nekakva odgovornost škole jer ovaj problem policija neće riješiti baš nikada.
  2. Ne zna da li sam pogodio sa "kaznenim pravom" ali evo što me zanima: Dakle posjedujem privatnu kuću odmah pored jedne osnovne škole (max. 50m udaljenosti) i imam problem sa djecom koja pohađaju tu školu. Naime djeca "redovito" nakon nastave imaju običaj kamenjem mi razbijati stakla na kući. Pod redovito bi bilo u principu jednom mjesečno. S obzirom da mi je gotovo nemoguće uhvatiti nekoga osobno jer dok ja iziđem iz stana jasno počinitelj/i pobjegnu. Ono što me zanima je kakvu odgovornost ima škola za djecu za vrijeme i neposredno nakon nastave? Postoje li kakve šanse da ja zapravo tražim neku odgovornost od škole? Hvala unaprijed!
  3. nikolast

    KPMG

    Poštovni Zanima me dali je itko imao iskustav sa testiranjem u KPMG-u? Ako se ne varam testiranje se satoji od matematike, poslovnog engleskog, poslovnog okruženja i 2 eseja? Najviše bi me zanimalo o kakvoj se matematici radi? primjeri su dobrodošli! Hvala!
  4. hvala na odgovoru E sad, kako ja mogu isplaćivati doprinose sebi kao direktoru i sebi kao jedinom zaposlenom? Zapravo je možda bolje postaviti pitanje, mogu li ja obavljati neku djelatnost(posao) samo kao direktor bez da se vodim kao radnik, odnosno mogu li biti na minimalnoj bruto plaći direktora od 7.657,00 kn. i obavljati normalno svoj posao kojim se bavim? Da malo pojasnim moju problematiku: za početak bruto plaća od 7.657,00 kn mi se čini u jednu ruku i pre visoka s obzirom da tek startam sa poslovanjem. Zapravo tu tek dolazi do "zaplitanja" mog problema, djelatnos kojom se bavim odnosno prihodi koje ću imati od te djelatnosti su periodični, dakle jedan mjesec ću imati sasvim solidne prihode te narednih 3-4 mjeseca neće biti nikakvog poslovanja. Zbog toga me brine iplata plaće, i jeli moguće uopće ne isplaćivati plaće u periodu "mirovanja"? Također postoji taj problem da bih, zbog "problema" van tvrtke, trebao što više novca "vaditi" van firme pa bi me zanimali neki načini kao to zakonski napraviti, naravno osim plačanja poreza na dobit na kraju fiskalne godine te isplata neto dobiti!? Na pamet mi pada najam prostora od roditelja ali tu opet nastaje problem jer što sa plačanjem najma kad tvrtka ne bude imala prihode?? uff sory ako puno gnjavim ljudi!
  5. Poštovani forumaši Zanimalo bi me mogu li ja kao vlasnik, direktor te ujedno i jedini zaposleni sam sebi mijenjati plaću iz mjeseca u mjesec, naravno ovisno o poslovanju te što se događa u trenutku kada recimo na računu d..-a više nema dovoljno sredstava za isplatu plaće? I još jedno pitanje: jesam li dobro shvatio da ja kao vlasnik, direktor i jedini zaposleni moram sebi isplaćivati minimialac od 7.657,00 kn bruto? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija