Jump to content

bukowski

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je sljedeći: susjed izvodi i pušta svoje kućne ljubimce da vrše nuždu u zajedničkim prostorijama zgrade; terasi i hodniku. S obzirom da je situacija ostala nepromijenjena i nakon niza razgovora, obratio sam se predstavniku stanara i predao mu pismenu molbu u kojoj sam zatražio da se obrati nekoj od nadležnih inspekcija. Tu nastupaju komplikacije- on je molbu proslijedio Sanitarnoj inspekciji, a kako se u mjesec dana nije dogodilo ništa nazvao sam ih te mi je rečeno da moj problem nije u njihovoj već u nadležnosti Veterinarske inspekcije. U Veterinarskoj pak kažu da njih samo zanima dobrobit životinja, a koja ovdje nije dovedena u pitanje. Dakle, izaći će na teren, ali neće učiniti ništa. Stoga me zanima: Postoji li u ovoj zemlji inspekcija u čijoj nadležnosti bi bio moj problem i ako postoji- kako se zove? S obzirom da je susjed svjestan mogućnosti dolaska inspekcije tokom tjedna uklanja izmet i ostale tragove; ima li smisla dokumentirati situaciju ili će inspekciju zanimati samo zatečeno stanje? Postoji li mehanizam kojim bi prisilio predstavnika stanara na aktivniji angažman? Naime, susjedovo ponašanje već je uzrokovalo štetu (nemalu) na zgradi, a na koju on kao predstavnik nije reagirao. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  2. U zgradi ima minimalno stotinjak suvlasnika i nikakva odluka između svih nas nije donesena. Ovo do sada je bio samo interni dogovor nas troje suvlasnika s kata. Da li ova informacija mijenja Vaš gornji upis?
  3. Hvala. Znači ne postoji nikakva pravna osnova koja bi me obvezivala na zaključavanje? I s obzirom da se ne radi o odveć racionalnim ljudima, što mi savjetujete u slučaju da ipak promijene bravu? Da li bi u takvoj situaciji bilo opravdano pozvati policiju?
  4. Situacija je sljedeća: na katu se uz moj nalaze još dva stana u kojima živi jedna obitelj. Da bi se iz stubišnog prostora ušlo na kat mora se proći kroz vrata nakon kojih sljedi zajednički hodnik te stanovi. Ta vrata se zaključavaju zadnjih petnaestak godina no zbog određenih razloga ja ih u zadnje vrijeme ne zaključavam, a što je poprilično uzrujalo moje susjede. Prijete da će pozvati bravara koji će promijeniti bravu i zapriječiti mi ulazak u hodnik. Navodno im je i u policiji rečeno da na to imaju pravo ako se vrata zaključavaju minimalno zadnjih godinu dana. Zanima me da li postoji neka osnova na temelju koje bi oni imali pravo tražiti zaključavanje vrata koja vode u zajedničke prostorije, te što učiniti u slučaju da ostvare svoju prijetnju, promijene bravu i onemoguće mi izlazak/ulazak u zajedničke prostorije i stan? Zahvaljujem na odgovorima.
  5. bukowski

    prijetnja

    Ok, prvo kontekst koji je doveo do prijetnje. Bivši poslodavac, poluistaknuti lokalni hns-ovac duguje mome prijatelju 2 place, meni jednu Rad je, naravno, bio na crno. Zbog te dosta ocajne situacije odlucili smo konacno otici do njega osobno. Poslovni dio smjesten je u njegovoj privatnoj kuci. Pošto ga tamo nismo zatekli nazvao sam ga, okruzen njegovom kceri-montazerem u firmi i njenim djetetom. Povisenim tonom pitao sam ga u vezi placa, mozda cak spomenuo njegov bezobrazluk na sto je on poklopio, upravo se vratio kuci, uletio u prostoriju, otjerao kcer i unuku van, zalupio vrata, unio mi se u lice i rekao da ce mi polomiti kicmu ako se ikada vise budem derao na njegu u njegovoj kuci. tada sam zatrazio potvrdu od prijatelja da li je cuo prijetnju, izvadio mobitel i pitao ex sefa da li zeli ponoviti prijetnju dok snimam. Uglavnom, sve je zavrsilo s dosta ruznih rijeci. Pretpostavljam da su u podnosenju prijave cinjenica da jesam povisio glas na njega i to sto sam bio u njegovoj kuci dosta veliki minusi? A naravno postoji mogucnost da clanovi njegove obitelji lazu za njega. Uglavnom, strucnjaci s Legalisa, zanima me vase misljenje, da li se tu ista isplati pokusati napraviti? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija