Jump to content

norafora

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bok. ja imam dva ugovora o radu - jedan za komoru, jedan za ured. naravno, oba originalna. ovaj za ured je na manji iznos, to ste skužili. razmišljam da poduzmem nešto po tom pitanju. znate kako ono ide : kad se male ruke slože...
  2. vidi se da je ručak bio obilan. sreća njihova
  3. eh, da je samo 3.500 kn... ima ih kojima je plaća manja, al treba dobiti posao, zato se nitko ne buni.
  4. za kaj sve dobijemo žuti? da znam do kud mogu ići, ili za što ide crveni? ima li crveni u stratu?
  5. pročitaj moje "ozbiljne" teme pa vidi.
  6. norafora

    prilika

    čitam sve ovo i znate što mi pada na pamet? kako ćete svi prije ili kasnije biti bogato potkoženi odvjetnici, u odjelima, finim uredima.. možda je prilika pitati dok se još niste iskvarili (jer većina to jest)- što planirate učinit za zajednicu? znam da baš nije pravno pitanje, ali razmišljate li kad o tome? jednoga dana - MI ćemo sastavljati zakone.. dakle, pitanje je - ŠTO PLANIRATE UČINITI ZA ZAJEDNICU? a pod tim ne mislim financiranje nogometnih klubova.. fakat me zanima, pa dajte svoje mišljenje, što mislite da bi trebalo učiniti da mi hrvati postanemo (još) bolji narod..
  7. ne znam koliko sam bila jasna : mislim da suca u tom konkretnom postupku ne bi trebalo biti briga hoće li stranka tužiti zbog uvrede i klvete, nego bi se taj sudac trebao rukovoditi onim što se u njegovom predmetu događa i radi zaštite dostojanstva same stranke u postupku, trebao bi na taj način spriječiti takvo maltretiranje. jedano kako su spremni kažnjavati zbog npr. odugovlačenja postupka.
  8. bok! U ZPP-u , članak 110. stoji da sud može kazniti novčanom kaznom stanku koja svojim podneskom vrijeđa sud ili stranku ili drugog sudionika u postupku. Desilo da je stranka podneskom uvrjedila stranku, predložila sam da sud izrekne kaznu, ali se to nije desilo jer kao postoji kaznena prijava zbog uvrede i klevete. Moje je stajalište da je svačije pravo tužiti za uvredu i klevetu, ali kako se vrijeđanje desilo u pomenutom postupku, ne vidim razlog zašto sudac nije postupio kako smo predložili. Vaše mišljenje?
  9. što ako je sudac zlostavljač, a sudi u postupku zlostavljanja, pa se recimo "osjeća bliskim" sa zlostavljačem i vrši pritisak na drugu stranu da popusti? naravno, takve priče nisu unesene u zapisnike, ali se ponavljalo.
  10. hello... sve je super kad u postupku imate sve potrebno da bi dokazali stvari u svoju korist i mislite kako je sve u vašim rukama. ali što učiniti kada vas sudac u predmetu krene otvoreno šikanirati? isplati li se prijaviti ga sudačkom vijeću i kakva su vaša iskustva? navodno, tko prijavi suca, taj može zatvoriti slobodno zatvoriti odvjetnički ured.
  11. ovo, što sam ti rekla je moguće, ne mogu ga uhiti jer nemaju na osnovu čega, nije ti uperio pištolj u glavu, ali ga mogu rutinski zaustavit i rutinski pregledat vozilo, nagađam. to je sve što ti ja mogu reći. a ako bilo što napravi, ta tvoja prijava prijetnje može samo osnažiti slučaj.
  12. i savjet za kraj.. neka ti upornost bude jača strana. ako ne "vrtiš" niš od svega toga.
  13. znam zašto neće da ga ti preuzimaš... misli da ćeš tetama u vrtiću nešto pričati na nju.. ma neće on ništa napraviti, to su samo priče. al dobro je da si otišao na policiju, možda si mogao zamoliti da u petak idu sa tobom, pa kad se dijete preseli k tebi u auto da pretresu njegovo vozilo i ustanove ima li oružje ili ne. moraš im reći da si ti tu prijetnju ozbiljno shvatio, da će dijete biti tu i žena, pa možda bi oni njega trebali malo "pregledati"... ako on ima ptsp, možda ti je to šansa da mali ide k tebi kad ova takvog tipa drži doma.
  14. znam da je ozbiljna tema, ali.. ma šta si ti bogu skrivio da ti se to dešava.. gle, odi u drugi park i rješena stvar. ne reagiraj na provokacije, ne govori ružno o mami i hrlekinu (ne radi napetost, pa će djetetu biti bolje), u autu drži neku njegovu omiljenu igračku, može je i sam odabrati itd. normalno je da dijete plače kad nije stalno s tobom, normalno je da je nju strah kad tebi prepušta dijete od 3g., a i normalno je da neki harlekini nisu smiješni, al eto, takav je svijet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija