Jump to content

Shefina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prekršajni nalog je plaćen odmah sljedeći dan, a rješenje je došlo od prekršajnog suda. Sve je to ok, samo mi nije jasno zašto me policajac nije upoznao sa mojim pravima, pa nisam ja pravnik da bi trebao poznavati zakon. Čovijek mi je rekao platite novčanu kaznu što prije da bi bila manja, i ne morate se ništa više brinuti. Zanima me da li mogu podnjeti prigovor na rješenje prekršajnog suda, s obzirom da je rok za žalbu istekao i navesi kao razlog prigovora to što mi je policajac uskratio informacije, te me samim tim doveo u zabludu. Misli, 16 godina sam vozač i ovo mi je prvi prekršaj, da mi je rekao da mi je i vozačka oduzeta na 6 mjeseci, žalio bih se i vjerovatno bi kazna bila prepolovljena ako ne i poništena.
  2. Ne, nisam uopce niti razmišljao o žalbi, policajac je rekao, plati iznos i to je to, da sam znao, žalio bih se.
  3. Danas mi je došlo rješenje suda za 0,77 promila koji su smanjeni na 0,67. Oduzimanje vozačke na 6 mjeseci. Vozač sam 15 godina i ovo mi je prvi prekršaj, tako da nisam upućen. Znači, kad me policajac zaustavio, pitao sam kakva je procedura i rekao mi je da samo platim 660kn (umanjeno od 1000kn) te da se ne brinem oko vozačke. Pitao sam ga dal da se žalim, odgovorio je da nema potrebe, samo da platim navedeni iznos i da je to to. I danas mi dođe rješenje o oduzimanju vozačke. Da li mogu pisati prigovor na to rješenje te da li mogu u prigovoru navesti da me policajac doveo u zabludu, za šta imam i svjedoka. Hvala
  4. Nikad se nisu koristili tim komadom zemlje. A ni ne žele ga, žele samo ono što su platili.
  5. Ovako, moja baka i djed kupili su prije više od 30 godina zemljište s kućom, nakon nekoliko godina stari vlasnici su to prepisali na njih. Pri prepisivanju je bilo problema jer su moji platili 139hvati a čestica ima 170 hvati, no stari vlasnici su sve prepisali na njih. Zatim prije nekoliko godina su moji to htjeli prodati, no stari vlasnici su ih tužili i stavili im zabilješku na česticu jer tvrde da je jedan dio njihov. Moja baka se slaže s tim te im je rakla da se odriče tog komada od 30-ak hvati no oni se ne slažu s tim te je zabilješka i dalje na čestici. Kako je to moguće i što da radim? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija