Jump to content

elif

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moje vozilo kojim je upravljao djelatnik stanice za tehnicki pregled vozila bilo je na dijelu za pregled kocionog sistema, drugo vozilo je bilo taman uvezeno na dizalicu, te je vlasnik izasao van iz vozila, a pri tome je ostavio auto u pogonu( automatik) , njegov automobil je krenuo, bez vozaca, udario u moj, izgurao ga van stanice... U tom trenutku je drugi djelatnik stanice uletio u taj auto i zaustavio ga. Vlasnik vozila priznaje krivicu. Euroherz odbilo zahtjev po cl 22 st 3. Zahvaljujem... Imam.pitanje🙂 na koji Zakon i cl se mogu pozvati?
  2. Imala sam prometnu unutar stanice za tenicki pregled. Osiguranje unatoc potpisanom eu izvjescu i priznanju njihovog osiguranika kaze da : " te sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu čl. 22 st. 3 šteta nije nastupila na javnim površinama i ostalim površinama na kojima se odvija promet (već pregled motornih vozila) , te time nije pokrivena obveznim osiguranjem od automobilske odgovornosti." Prometna policija kaze isto, dakle za stetu odgovara stanica za tehnicki pregled vozila.... da li je netko imao ovakav slucaj? Neki prijedlog sta da radim? Iz Centra za vozila Hr kazu da osiguranje treba snositi trošak, a policija i osiguranje da je nadleznost Centra za vozila HR.... Ima li netko kakav pametan savjet?
  3. Ima pitanje, neznam spada li ovdje ili u prekrsajno pravo. Naime trazim a ne mogu naci nigdje tko placa kaznu po prekrsajnom nalogu za odgovornu osobu u pravnoj osobi? Dakle, izrecena je novcana kazna i pravnoj osobi i odgovornoj osobi u pravnoj , pa me zanima odgovorna osoba osobno mora platiti kaznu ili taj iznos kazne moze biti placen i sa racuna pravne osobe? Hvala
  4. Zahvaljujem! Nemam dogovorenu plaču, nisam u radnom odnosu, ali imam drugi dohodak, koji je poprilicno solidan. Na koji nacin i gdje mogu mamu prijavit ? Znam da moram predat prijavu poreza na dohodak, ali s formalno pravnog aspekta gdje ju prijavljujem? Njezina mirovina je 2.500,00 kn.
  5. Pozdrav, trebam pomoc. Naime majku sam stavila u dom, Alzheimer. Mama ima mirovinu koja joj je pod ovrhom, 1/4. Ostatak mirovine ( imam odavno punomoc) potrosim na doplatu za lijekove, jer neki nisi na listi. Dom snosim sama, mama nema imovine. Imam li kakvo pravo i na koji nacin mamu koristit kao odbitni faktor uzdrzavanja? Sto zapravo mogu napravit, da si barem malo olaksam plaćanje doma? Ima li netko neki pametni prijedlog? Hvala
  6. Hvala puno! Naime u uredju mi savjetnik rekao da to ne dolazi u obzir i da mogu cekat doslovno 20 godina gradjevinsku....
  7. Proslo je dosta vremena od zadnjeg odgovora.. Zanima me sta ako susjed koji zivi Usa i Australia ne potpise primitak i ured nema potvrdu da mu je dostavio posiljku? Sta u tom slucaju? Naime predala sam prije stupanja na snagu novog zakona zahtjev za izdavanje gradjevinske. Svi tereni oko mene su poljoprivredni, a 1 gradjevinski. Susjedi u USA i Australiji....
  8. Zahvaljujem, samo molim nadlezno tijelo je... ured za prostorno planiranje pretpostavljam...Mozete li mi jos reci koliko dugo traje taj " proces"? Ako Općina krene odmah u postupak?
  9. Imam pitanje: Općina mi je prodala dijelove čestica za pristupni put da mogu gradit. No u zK nije upusana opcina nego mjesni odbor i ja se naravno ne mogu uknjižiti. zena u ZK nije bila bas ljubazna da mi kaze sta i kako, samo mi je spomenula datum 24 srpanj 1991 i rekla znaju oni u Opcini sta. A oni kazu da neznaju. Molim vas bez polemike, kak je to Opcina mogla prodat i bla bla samo trebam tocnu info sta Opcina i ja trebamo napraviti i koliko taj proces traje? Zahvaljujem! HELP; jako mi se žuri!
  10. Trebam pomoc, frendica je kupila teren, teren je iz dvije cestice, jedna gradjevinska jedna poljoprivredna, dobila je privremeni razrez poreza , gdje porezna prihvatila cijenu iz ugovora i razrezala na osnovu njega porez, te u privremenom rjesenju navela da se radi o dvije gradjevinske cestice. Frendica se zalila na razrez poreza, a iz porezne ju zovu da odustane od zalbe, jer su prihvatili cijenu iz ugovora i savjetuju je da odustane da ne ide dalje na drugi stupanj. Sta uciniti?
  11. Evo imam i ja pitanje. Naime premija dopunskog osiguranja polica od 10.2015 - 10.2016. Plaćeno je pola,polica prekinuta u 3.2016 radi neplacanja. Dobijem danas dugovanje 430, 73. To trebam platiti ili ne?
  12. Molilia bi ako mi netko koliki je rok za ponistenje Privremenog rjesenja za komunalne doprinose.
  13. Istina, imala sam rok koji nisam zbog odredjenih okolnosti ispostivala. Ali sigurna sam da i Ured koji je isto izdao , je imao rok po kojem je morao na vrijeme poslat novo rjesenje. Sigurna sam da je. No kako nisam pravne struke postavila sam pitanje s nadom da ce me netko znati uputit gdje da trazim "slamku spasa " . Za Porezna rjesenja takodjer postoji rok,pitanje da li su ljudi uputili zalbe na nedobijanje istih itd.... Ali ocito da nitko nezna me po ovom pitanju, tako da mi slijedi 7 dana iscitavanja zakona. Hvala, any way! ps/ mislila sam da je svrha foruma, pomaganje i pronalazenje rjesenja, ne soljenje pameti u tipu: imali ste rok, zasto ga niste ispostivali A nisam ispostivala jer nisam mogla za 15 dana skupiti toliku lovu, obzirom da je teta sluzbenica u Poreznoj upravi povrsno radila svoj posao obracunavajuci mi porez na nekretnine, pa mi je zagorcala zivot 5 godina sa ovrhom racuna i zaloznim pravom. Od 21.000 koliko sam trebala platit dobila sam 45.000 sa kamatama se to popelo na 75.000 zbog kojih su mi racuni bili blokirani. No i to je otplaceno pa Upravni sud je donio presudu u moju korist... ali kako su komunalni doprinosi dosli u to vrijeme, bilo je problematicno skupiti cijeli iznos....Nisam kasnila iz obijesti niti zato sta sam zaboravila !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija