Jump to content

matekalo

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani imam paušalni obrt, nisam u sustavu PDV-a , i nemam obavezu fiskalizacije. Klijentu koji je često u posjeti iz inozemstva ( EU) kada dođe iznajmio bi slobodan stan koji imam u vlasništvu na nekoliko dana. Budući da mu za to treba račun kako bi mogao pravdati svoje troškove zanima me dali mu ja mogu izdati račun na način da on ode u banku i uplati mi dogovoreni iznos na moj žiro račun? Dali ja smijem naplatiti najam svoga stana ( ako treba doregistrirao bi obrt i za djelatnost najma). Dali račun moram u poreznoj upravi tražiti dodjeljivanje VAT broja?
  2. Pa u prvoj presudi nije bilo peoblema, jer majka je ostavila djete da zivi samnom, a ona viđala svaki drugi vikend. Sud odredio alimentaciju. Poslje 2 god je majka tužila da zeli susrete i viđanja, tjedan-tjedan. Al je centar odredio dan, dan... ja sam na to pristao. Kćer kad je viđala majku 2 puta mjesecno bilo je jako tesko djetetu. Nakon 2 mjeseca vise nije ni htjela kontakt, i bilo je svega... sad je vec curica i sad je puno bolje sve. Nekako se navikla na ovo, čak nije niti lose toliko. A i natjera se tako roditelje da surađuju.
  3. Djete živi s ocem, na njegovoj adresi: Jedan dan ga otac vodi u školu a majka preuzima drugi dan majka vozi a otac preuzima djete u školi. Svaki drugi vikend djete je kod majke od petka poslje škole do ponedjeljka kada ga majka odvodi u školu a otac preuzima. Zapravo ispada da je stvarno sve pola, pola... tako je odredio centar. I svi praznici su pola pola Do tada je majka viđala djete svaki drugi vikend.
  4. Djete živi samnom, ali jedan dan je kod jednoga roditelja drug dan kod drugoga. Sada roditelj s kojim djete ne živi traži ukidanje alimentacije. Prvu godinu nakon razvoda roditelj s kojim djete nije živjelo , nije nikako doprinosio ali nisam to ni tražio. Sada kad traži ukidanje alimentacije dali je realno da će to dobiti. Bojim se situacije da će ponovo sve biti meni na teret, ali više neću imati nikakve pravne osnove da tražim da doprinosi. Iako imam osjećaj da sad kad je već tako ne vrijedi mi se žaliti nego moram na to pristati?
  5. Nakon donosenja misljenja centra za socijalnu skrb o sustetima i vidanjima majka je pristala na misljenje centra, isto tako i otac je prije zadnje rasprave poslao podnesak da prihvaca prijedlog susreta i vidjanja. No na samom rocistu pojavljuje se pravnica centra koja iznosi misljenje da treba jos nesto dodati u misljenje. Majka to prihvaca otac ne i sve pada u vodu...sud se nastavlja. Na osnovu cega nakon 6 mjeseci od donesenog misljenja centar moze samoatalno pokrenuti dopunu odluke. Bez da roditelji to znaju. Nazvao sam sicijalnu radnicu koja nas prati a ona ne zna i nije sudjelovsla u toj dopuni. KAKO TO?
  6. Na razgovoru budu oba roditelja. Ne pokazujete emocije, jer će vas pojesti. Sve hladno iznosite činjenice. Supruga će vas prekidati ali vi nastavljate prićat kao da ju ne čujete. Djeca će ići na raszvor s psihologom, i oni će iz razgovora zakljućiti stanje sa djecom. Poslati će svoje mišljenje na sud. E sad budite oprezni u mišljenju će pisati sve što ste vi i bivša naveli za vrijeme razgovora, u zapisniku koji će te sastaviti nakon razgovora, tražite da piše sve što smatrate da je bitno. Jer oni vam ništa ne analiziraju nego samo prepisuju što ste vi rekli. Dakle tko boje laže, taj je bolji...Ja sam se pravio fin, pa nisam hti pljuvati po bivšoj ženi... greška... pljujte ali hladno i to sa činjencama.
  7. Hrvatska firma duguje Srpskoj firmi, i neće da plati. Kako se pokreće ovršni postupak?
  8. Nakon što sam kupio kuć na ovhi i u dalje je na njoj ostala zabilježba jedna akitvna. Što sada? Mislio sam da se sve zabilježbe brišu.
  9. Zemljište kupujem od osobe koja ima punomoć od ostalih suvlasnika zemljišta. Kako ja mogu znati da je ta punomoć ok, dali to istražujem ja ili to potvrđuje javni bilježnik prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji.
  10. Do moga građevinskoga zemljišta dolazi se preko jednog zemljišta na kojem smo 5 suvlasnika. Jedan od suvlasnika asvalitrao je prilaz svojoj čestici na toj zajedničkoj čestici. E sada, ja moram preći preko toga uređenoga djela da bi došao do svoje čestice. Ta zajednička čestica se i bila predviđena da bude put do svih čestica ostalih suvlasnika, ali je prije puno godina samo taj jedan suvlasnik napravio kuću, a ostali ne. Dali se ta zajednička čestica može smarati službenim prilazom do moga zemljišta. Dali ja sad imam ili nemam pravno pristup do svoje čestice? Dali ću uopće moć dobit građevinsku dozvolu. Jer nema državnoga puta do nje nego samo taj zajednička čestica.
  11. Mama je otišla, pokreni na sudu postupak izmjene odluke. Dijete je kod tebe dovoljno dugo da se naviklo na novu situaciju. Izjava kod javnoga biježnika ti ne vrijedi ništa. Nije ju potpisalo dijete, a ovdje se radi o djetetovim pravima, a ne pravima roditelja. Dijete ima pravo biti s oba roditelja. Razumijem majku, život ide dalje, ali na njoj je bilo da izvaže što će raditi. Odluku je donijela. Svi rastavljeni u današnje vrijeme imaju mogućnost, pošto su slobodni, otići Van u potrazi za boljim životom. Ali repovi ostaju.
  12. Ok, onda nemam što oko toga komplicirati. Iako osobno mislim da je to lakše roditeljima, a ne djeci koja svaki dan se vraćaju u drugu kuću. Ako su počeli nešto raditi danas i nisu završili, nastavaljaju tek za 2 dana. Čudno. Sad ce se desit situacija da ce svi krenuti masovno u izmjene odluka.
  13. Znam za to i pitam, ja ne pristajem na ovo pa moram ići u ZG u Polikliniku za djecu i mladež
  14. Centar je donio mišljenje da djevojčica 8 godina koja ide u školu jedan dan ide majci a drugi dan tati. Do sada je viđala majku svai drugi vikend. Što mislite o takvom mišljenju, dali je to nova praksa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija