Jump to content

matekalo

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je matekalo objavio

  1. Poštovani imam paušalni obrt, nisam u sustavu PDV-a , i nemam obavezu fiskalizacije. Klijentu koji je često u posjeti iz inozemstva ( EU) kada dođe iznajmio bi slobodan stan koji imam u vlasništvu na nekoliko dana. Budući da mu za to treba račun kako bi mogao pravdati svoje troškove zanima me dali mu ja mogu izdati račun na način da on ode u banku i uplati mi dogovoreni iznos na moj žiro račun? Dali ja smijem naplatiti najam svoga stana ( ako treba doregistrirao bi obrt i za djelatnost najma). Dali račun moram u poreznoj upravi tražiti dodjeljivanje VAT broja?
  2. Pa u prvoj presudi nije bilo peoblema, jer majka je ostavila djete da zivi samnom, a ona viđala svaki drugi vikend. Sud odredio alimentaciju. Poslje 2 god je majka tužila da zeli susrete i viđanja, tjedan-tjedan. Al je centar odredio dan, dan... ja sam na to pristao. Kćer kad je viđala majku 2 puta mjesecno bilo je jako tesko djetetu. Nakon 2 mjeseca vise nije ni htjela kontakt, i bilo je svega... sad je vec curica i sad je puno bolje sve. Nekako se navikla na ovo, čak nije niti lose toliko. A i natjera se tako roditelje da surađuju.
  3. Djete živi s ocem, na njegovoj adresi: Jedan dan ga otac vodi u školu a majka preuzima drugi dan majka vozi a otac preuzima djete u školi. Svaki drugi vikend djete je kod majke od petka poslje škole do ponedjeljka kada ga majka odvodi u školu a otac preuzima. Zapravo ispada da je stvarno sve pola, pola... tako je odredio centar. I svi praznici su pola pola Do tada je majka viđala djete svaki drugi vikend.
  4. Djete živi samnom, ali jedan dan je kod jednoga roditelja drug dan kod drugoga. Sada roditelj s kojim djete ne živi traži ukidanje alimentacije. Prvu godinu nakon razvoda roditelj s kojim djete nije živjelo , nije nikako doprinosio ali nisam to ni tražio. Sada kad traži ukidanje alimentacije dali je realno da će to dobiti. Bojim se situacije da će ponovo sve biti meni na teret, ali više neću imati nikakve pravne osnove da tražim da doprinosi. Iako imam osjećaj da sad kad je već tako ne vrijedi mi se žaliti nego moram na to pristati?
  5. Nakon donosenja misljenja centra za socijalnu skrb o sustetima i vidanjima majka je pristala na misljenje centra, isto tako i otac je prije zadnje rasprave poslao podnesak da prihvaca prijedlog susreta i vidjanja. No na samom rocistu pojavljuje se pravnica centra koja iznosi misljenje da treba jos nesto dodati u misljenje. Majka to prihvaca otac ne i sve pada u vodu...sud se nastavlja. Na osnovu cega nakon 6 mjeseci od donesenog misljenja centar moze samoatalno pokrenuti dopunu odluke. Bez da roditelji to znaju. Nazvao sam sicijalnu radnicu koja nas prati a ona ne zna i nije sudjelovsla u toj dopuni. KAKO TO?
  6. Na razgovoru budu oba roditelja. Ne pokazujete emocije, jer će vas pojesti. Sve hladno iznosite činjenice. Supruga će vas prekidati ali vi nastavljate prićat kao da ju ne čujete. Djeca će ići na raszvor s psihologom, i oni će iz razgovora zakljućiti stanje sa djecom. Poslati će svoje mišljenje na sud. E sad budite oprezni u mišljenju će pisati sve što ste vi i bivša naveli za vrijeme razgovora, u zapisniku koji će te sastaviti nakon razgovora, tražite da piše sve što smatrate da je bitno. Jer oni vam ništa ne analiziraju nego samo prepisuju što ste vi rekli. Dakle tko boje laže, taj je bolji...Ja sam se pravio fin, pa nisam hti pljuvati po bivšoj ženi... greška... pljujte ali hladno i to sa činjencama.
  7. Hrvatska firma duguje Srpskoj firmi, i neće da plati. Kako se pokreće ovršni postupak?
  8. Nakon što sam kupio kuć na ovhi i u dalje je na njoj ostala zabilježba jedna akitvna. Što sada? Mislio sam da se sve zabilježbe brišu.
  9. Zemljište kupujem od osobe koja ima punomoć od ostalih suvlasnika zemljišta. Kako ja mogu znati da je ta punomoć ok, dali to istražujem ja ili to potvrđuje javni bilježnik prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji.
  10. Do moga građevinskoga zemljišta dolazi se preko jednog zemljišta na kojem smo 5 suvlasnika. Jedan od suvlasnika asvalitrao je prilaz svojoj čestici na toj zajedničkoj čestici. E sada, ja moram preći preko toga uređenoga djela da bi došao do svoje čestice. Ta zajednička čestica se i bila predviđena da bude put do svih čestica ostalih suvlasnika, ali je prije puno godina samo taj jedan suvlasnik napravio kuću, a ostali ne. Dali se ta zajednička čestica može smarati službenim prilazom do moga zemljišta. Dali ja sad imam ili nemam pravno pristup do svoje čestice? Dali ću uopće moć dobit građevinsku dozvolu. Jer nema državnoga puta do nje nego samo taj zajednička čestica.
  11. Mama je otišla, pokreni na sudu postupak izmjene odluke. Dijete je kod tebe dovoljno dugo da se naviklo na novu situaciju. Izjava kod javnoga biježnika ti ne vrijedi ništa. Nije ju potpisalo dijete, a ovdje se radi o djetetovim pravima, a ne pravima roditelja. Dijete ima pravo biti s oba roditelja. Razumijem majku, život ide dalje, ali na njoj je bilo da izvaže što će raditi. Odluku je donijela. Svi rastavljeni u današnje vrijeme imaju mogućnost, pošto su slobodni, otići Van u potrazi za boljim životom. Ali repovi ostaju.
  12. Ok, onda nemam što oko toga komplicirati. Iako osobno mislim da je to lakše roditeljima, a ne djeci koja svaki dan se vraćaju u drugu kuću. Ako su počeli nešto raditi danas i nisu završili, nastavaljaju tek za 2 dana. Čudno. Sad ce se desit situacija da ce svi krenuti masovno u izmjene odluka.
  13. Znam za to i pitam, ja ne pristajem na ovo pa moram ići u ZG u Polikliniku za djecu i mladež
  14. Centar je donio mišljenje da djevojčica 8 godina koja ide u školu jedan dan ide majci a drugi dan tati. Do sada je viđala majku svai drugi vikend. Što mislite o takvom mišljenju, dali je to nova praksa.
  15. Postovani... majka je ostavila djete s muzem i otisla s ljubavnikom na par godina. I vidali su se svaki 2 vikend. Djete je bez majke proslo najgori period. Ostavljam si za pravo da se meni ili djetetu nekad ne da imati kontakt ako nam nije po volji. Majka je protiv mene podigla tužbu i želi da djete sad živi s njom. Ni ta ćinjenica me nije natjerala da sprijećavam kontakte. Al nekad jednostavno ne može. I ne znam dali sam zbog toga loš otac ili covjek. P.S. Majka je ostavila djete samnom, pa ga uzela sebi i uredno sam izvrsavao svoje obaveze, pa je opet vratila djete meni nakon 2. Mjeseca. Ne znam dali će to na sudu biti bitno. Ali meni nesto znači.
  16. To si situacije kada mi se ne da ili se djetetu ne da.
  17. Sudska odluka kaze da bivša supruga viđa djete svaki drugi vikend. Dozvoljavam vidanje i izvan tih termina ali nekad i ne dopustim tada bivša supruga svejedno preuzme djete u skoli. Pisao sam puno puta centru oni naprave zapisnik i sve se nastavi po starom odmah sutradan. CZSS kaze meni da se moramo dogovarati ? Što da radim.?
  18. Meni je uvjek bio smješan onaj tečaj priprave za brak što se prolazi u crkvi, sada sam promijenio mišljenje. Dobro bi bilo da neko sjedne s roditeljima ( mislim na dide i bake) i kad dobiju dijete da vide do čega može dovesti za...ancija. Kažu da tate znaju često,kad im se žena vrati dom,a rastrockana, depresivna naći malo zanimacije sa strane, pa se zanesu. I ode brak k vragu. Ja sam imao situaciju da sam ostao sam sa curicom od 4 godine.A sve jer mi nije palo na pamet da bi mogao to doživiti. Ljudi moji, to je strašno, svaku veće plakanje za mamom, 100 pitanja zašto više nije s nama, pa dijete upozna ljubavnika, nevjerovatno ali odmah joj je sve jasno, pa ne želi mami, pa bacanja i trganje iz naručja kod preuzimanja, zatvaranje u ormar, pa zahtjevi da se sve što ju podseča na mamu izbaci iz stana. Strašno. Nikom to ne bi poželio, pogotovo ne svom djetetu. Al opet, šta je tu je. e da i što je najgore za par mjeseci se svi češu po glavu sa pitanjem što je to trebalo, al poslje jeb... nema kajanja.
  19. E je.... ga. Sin živi s tobom? 30 dana u komadu je kod nje? To nije dobro. Mislim da bi trebalo ostaviti da svaki drugi vikend dolazi kod tebe.
  20. Sjedi, razgovaraj sa ženom. Spasite to. Nema treće osobe i budi sretan, uskoro će biti. I moja je bila super i sve bi dao za nju da mi se vrati. Ona moja žena koju sam volio, ne ova što je postala ( zahvaljujući i mojoj pasivnosti) . Poslje kad je došao drugi čovjek, sve se promjeni. Odjednom sam ja počeo brinuti o djetetu i na kraju ostao sam s njim. Ona se pokupila i otišla živjeti život punim plućima. Dana nakon 2 godine imamo situaciju da oboje žalimo jer smo bili tupavi i nismo razgovarali. Ali kad uđe treća osoba sve nema više popravka. A djete? Djetetu je strašno, to moraš znati. Nisam ni vjerovao koliko. Naravno ako ima je ostalo emocija barem u trgovima. Ući će ti neko treći i voditi ti djete u vrtić...
  21. Pošto imaš djecu , a budući da si odselio plačaj joj za dvoje djece 1800 kn, ne više. Kad završi sud ako bude razlike lako ćeš nadoplatiti, neće to dugo trajati za 3 mjeseca je sve gotovo. Ako možeš vrati se kući a njoj ako se ne sviđa nek ide. U prednosti je ako je ostala u stanu u kojem ste živjeli.
  22. Pošto imaš djecu , a budući da si odselio plačaj joj za dvoje djece 1800 kn, ne više.
  23. Šteta što se rastajete, dijete će se gadno napatiti. Ali što je tu je.
  24. Nemoj odustati to je glavno. Ja sam svoje dijete dobio, istina ne sudom nego je majka sama pristala kad je otišla s ljubavnikom. Bori se, ako imaš bolje uvjete, ako si normalan i staložen možeš dobiti. Šteta što si napustio stan, ako možeš vrati se tamo, da imate isti startni položaj. Izbaci onu rečenicu u razgovoru da puno radiš i idi naprijed. Smanji rad i angažiraj svoje roditelje da ti pomognu s djecom. Ako dobiješ zaboravi više da ćeš puno raditi. Ja sam svoje prihode prepolovio, nema više poslovnih putovanja, prekovremenih sati, poslovnih ručaka... ali ni sekunde ne žalim. Nema te cijene kojom se može platiti osjećaj ponosa kad skužiš da, iako ti je bivša kad je odlazila rekla da je neko drugi bolji tata, bolji čovjek od tebe, da si bio previše odsutan u mislima, sebićan, ti takav nesposoban ipak podižeš prekrasno dijete. Sam. Taj osjećaj dobrim djelom opere onaj osjećaj sramote i poniženja kojeg si na sebe stavio dok si trpio onu spoznaju da su je drugi trošili dok ti je pričala kako se polomi oko rada s djecom. Pretpostavljam da si i ti se naslušao one priče, puno si radio pa sam zbog toga išla po parkiralištima i autima. Drži se. Ako si stabilan i ako možeš život prilagoditi djetetu, bori se. Isplati se. šansa ti je 40%. Očito te varala dok ste već imali dijete, takve žene su jednostavno hladne, i oguliti će te totalno, a najgore će ti biti ako budeš popustio joj u svemu, pa poslije na tvoj račun u tvom stanu, u sobi do tvoje djece neko skače po njihovoj mami, BORI SE Istina ja sam imao sreću, kad sam uhvatio ženu u akciji supruga od ljubavnika je ostavila muža kad je to saznala, a moja je osjetila majčinski poriv da ga tješi. Pa me zamolila da budem uz dijete dok se njih dvoje utješe međusobno, jer eto pogodilo ih je to što se saznalo...pa im treba vremena da se stabiliziraju.. Može ljubavi, samo se vi stabilizirajte par godina... P.S. Toliku alimentaciju ona može samo sanjati... neko ju gadno pumpa. Uostalom ako imaš firmu a ne obrt, onda ta primanje niti nemaš, zar ne? E da, pošto ne radiš, godinu dana ćeš morati plaćati i njeno uzdržavanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija